Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ευφάνταστο σενάριο η αφαίρεση 7 βαθμών από τον Παναιτωλικό


Πήραν φωτιά τα πληκτρολόγια μετά την πειθαρχική δίωξη κατά του πρωτοπόρου των play off  της Football League Παναιτωλικού!Οι πλέον ευφάνταστοι και έχοντες "έννομο συμφέρον" φτάνουν να μιλάνε και για αφαίρεση επτά (7) βαθμών!!!!!

Ας δούμε όμως τα γεγονότα και τα άρθρα με τα οποία διώκεται ο Παναιτωλικός και γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί αυτό που "ονειρεύονται" κι εύχονται οι αντίπαλοί του.

Ως γνωστόν την Κυριακή που μας πέρασε συνέβη ένα τραγικό περιστατικό  στο γήπεδο του Παναιτωλικού  κατά την προθέρμανση των ομάδων του  Παναιτωλικού και του Ολυμπιακού Βόλου.

Τραυματίστηκε,ελαφρά σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας,στα δάκτυλα του δεξιού του χεριού  ο ποδοσφαιριστής του Βόλου Σταμάτης Καρράς,ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ο αγώνας ξεκίνησε ύστερα από διαβουλεύσεις όλων των εμπλεκομένων μερών με 50λεπτη καθυστέρηση.

Μάλιστα  ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου,κύριος Δημήτρης Καραγιάννης,έκανε και δηλώσεις στην τηλεόραση του ΟΤΕ ΤV,ζωντανά στον αέρα πριν και μετά τη λήξη του αγώνα,λέγοντας ότι ο ίδιος αποφάσισε να γίνει κανονικά το παιχνίδι και ότι ο Ολυμπιακός δεν θα κάνει ένσταση αλλά θα επιδιώξει να δικαιωθεί στα γήπεδα κερδίζοντας την άνοδο στη Souper League!!!,"....το αποφασίσαμε για να μην τινάξουμε τα πλέι οφ στον αέρα. Ελπίζω να δικαιωθούμε αγωνιστικά."!!!!!!!

Πριν όμως αλέκτωρ λαλήσει τρεις κι άγνωστο γιατί, έκανε στροφή 180 μοιρών κάνοντας ένσταση κατά του κύρους του αγώνα (θέλοντας να κερδίσει την άνοδο στις δικαστικές αίθουσες) αλλά και μηνύσεις κατά της Αστυνομίας,της ΠΑΕ Παναιτωλικός και της διοργανώτριας αρχής!

Φυσικό ήταν λοιπόν ο αρμόδιος ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας να ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά του Παναιτωλικού ως ακολούθως:

Την Τετάρτη (12/6) ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ,κύριος Κωνσταντίνος Πετρόπουλος,  άσκησε δίωξη κατά της ΠΑΕ Παναιτωλικός για παραβίαση του άρθρου 22, το οποίο αφορά αλλοίωση συνθηκών αγώνα,για δυσφήμιση του αθλήματος (άρθρο 26) και για παραβάσεις που προβλέπει το άρθρο 14 στις παραγράφους 2 και 3.

Συγκεκριμένα το άρθρο 22 με τίτλο «Διαστρέβλωση- αλλοίωση συνθηκών διεξαγωγής αγώνα» αναφέρει τα ακόλουθα:
«1. Οποιοσδήποτε ενεργεί με πράξεις ή παραλείψεις έχοντας σκοπό τη διαστρέβλωση ή αλλοίωση των συνθηκών διεξαγωγής ή του αποτελέσματος ενός αγώνα κατά τρόπο ασύμβατο με την αθλητική δεοντολογία και νομοθεσία και η πράξη ή η παράλειψη δεν τιμωρείται με ειδική διάταξη του παρόντος κανονισμού, τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού και χρηματική ποινή δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000) έως σαράντα χιλιάδων ευρώ (40.000). Επίσης, σωρευτικά θα του επιβάλλεται απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και σε ιδιαίτερα σοβαρή περίπτωση η ποινή αυτή θα επιβάλλεται ισοβίως. Εάν υπαίτια είναι και η ομάδα στην οποία ανήκει, τιμωρείται και αυτή με ποινή αφαίρεσης επτά βαθμών και χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000) έως ογδόντα χιλιάδων ευρώ (80.000).

2. Σε περίπτωση αδικαιολόγητης μη εμφάνισης ομάδας κατά την ακριβή ώρα έναρξης του αγώνα ή της συνέχισης αυτού μετά το ημίχρονο, θα επιβάλλεται στην υπαίτια ομάδα χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000)».

Η δε ενημέρωση για τη δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα τόνιζε τα ακόλουθα: «Ο κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Παναιτωλικός για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3, 22 και 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 1-6-2012».
=======================
Αυτά είναι τα γεγονότα μέχρι χτες το μεσημέρι όταν διάφοροι ευφάνταστοι κονδυλοφόροι,κυρίως από Βόλο μεριά,άρχισαν να ερμηνεύουν τις διατάξεις του Πειθαρχικού κώδικα κατά το δοκούν!!!! σύμφωνα με τους ευσεβείς πόθους τους!

Βέβαια το κατηγορητήριο  είναι όντως πολύ βαρύ και επιφέρει συν τοις άλλοις,όπως διαβάσατε, αφαίρεση  μέχρι και 7 βαθμών από τον πίνακα βαθμολογίας των play off.

Ομως για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα να αποδειχθεί πως υπήρχε ευθύνη και της ΠΑΕ  Παναιτωλικός για την κροτίδα που τραυμάτισε τον παίκτη του Ολυμπιακού Βόλου.Δηλαδή σε απλά Ελληνικά θα πρέπει η κατηγορούσα αρχή ή ο Ολυμπιακός Βόλου να τεκμηριώσουν ότι ο επίσημος Παναιτωλικός έβαλε τον συγκεκριμένο άνθρωπο που συνελήφθη την επομένη του αγώνα να πετάξει στο γήπεδο την κροτίδα!!!!!!
Με ποιον τρόπο μπορεί να αποδειχθεί κάτι τέτοιο;
Κι εν πάσι περιπτώσει ποιος νοήμων άνθρωπος θα έκανε τέτοιο σενάριο,το οποίο να προβλέπει κιόλας ότι ο άτυχος ποδοσφαιριστής του Βόλου θα έκανε την απερισκεψία να πιάσει με το χέρι του την κροτίδα;

Γι' αυτό μιλάμε για ευφάνταστα σενάρια κάποιων,τα οποία βέβαια στοχεύουν στον αποσυντονισμό των παικτών του Παναιτωλικού ώστε να χάσουν βαθμούς στη Θεσσαλονίκη από τον Ηρακλή,αλλά και να επηρεάσουν (όσο γίνεται!!!!) την απόφαση.

Ομως επειδή  κάνουν το γύρο του διαδικτύου αρκετοί τα παίρνουν στα σοβαρά λες και γράφονται από νομικές αυθεντίες.

Σίγουρα καμπάνα θα πέσει στον Παναιτωλικό,αλλά θα είναι κάποιο βαρύ πρόστιμο κι ίσως κάποιες αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών,όπερ σημαίνει από του χρόνου.

Δεν υπάρχει περίπτωση η απόφαση να επηρεάσει την βαθμολογία,για ένα τυχαίο περιστατικό το οποίο διογκώθηκε εσκεμμένα (δεν ακρωτηριάστηκαν τα δάκτυλα του Καρρά όπως ψευδώς δήλωσε στον OTE TV ο παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου Σολάκης πριν την έναρξη του αγώνα) και που δεν είχε καμία επίπτωση στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Αλλωστε πολλάκις συμβαίνει οι ποδοσφαιριστές να παθαίνουν θλάσεις στο ζέσταμα και να αντικαθίστανται από την αρχική ενδεκάδα!Αυτός είναι και ο σκοπός της πολυμελούς αποστολής των ομάδων.

Αν παρ' ελπίδα οι αθλητικοί δικαστές αποφασίσουν το απίθανο θα πρέπει να μιλάμε για παράγκες κι όχι για δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom