Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Νεώτερα από τη μάχη στις Φυλακές Τρικάλων:Απέδρασαν τουλάχιστον 5 - Σοβαρά ο ένας τραυματίας (φωτό & βίντεο)


Συνδυασμένη επιχείρηση στήθηκε για την απόδραση κρατουμένων αλβανικής καταγωγής από τις φυλακές Τρικάλων. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δύο ομάδες ενόπλων επιτέθηκαν έξω από τις φυλακές, πυροβολώντας η μία από ένα κλειστό βαν και η άλλη ομάδα από τους γύρω αγρούς κατά των εξωτερικών φρουρών του σωφρονιστικού ιδρύματος.
Ταυτόχρονα, οι κρατούμενοι από την πτέρυγα όπου είναι έγκλειστοι κακοποιοί αλβανικής καταγωγής, άνοιξαν τα κελιά τους, πέρασαν στην ταράτσα και άρχισαν και αυτοί να πυροβολούν με όπλα που πέρασαν μέσα στη φυλακή υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Βίντεο-ντοκουμέντο στο οποίο ακούγονται πυροβολισμοί από τις φυλακές:




Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αντιμετώπισαν και τις τρεις αυτές επιθέσεις αλλά με απώλειες αφού δύο εξωτερικοί φρουροί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για να χειρουργηθούν. Ο ένας από αυτούς έφερε πολύ σοβαρά τραύματα στην κοιλιά. O άλλος έφερε πιο ελαφριά τραύματα στα πλευρά.

Ο ένας εκ των φρουρών, που είναι αρκετά σοβαρά, επεχείρησε να βγει από τις φυλακές με τζιπ την ώρα που οι ένοπλοι πυροβολούσαν από το βαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην κοιλιακή χώρα.


Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στις φυλακές αφενός για να καταδιώξουν τις δύο ομάδες των ενόπλων που επιτέθηκαν από τον εξωτερικό χώρο της φυλακής αλλά και για να εξουδετερώσουν τους ένοπλους που πυροβολούσαν από την ταράτσα. Περί τις 00.10 τα ξημερώματα του Σαββάτου οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανέφεραν ότι τηρούσαν στάση αναμονής, περιμένοντας να καταφθάσουν από Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι δυνάμεις των ΕΚΑΜ.











Στις 22.30 το βράδυ της Παρασκευής στήθηκε επιχείρηση εντός των φυλακών. Στις 23.15 είχε καταστεί σαφές πως 5 τουλάχιστον κρατούμενοι κατάφεραν να δραπετεύσουν. Στις 23.23 ακούγονταν ακόμη πυροβολισμοί στο εσωτερικό της φυλακής. Επισημαίνεται πως στην περιοχή της Θεσσαλίας δεν υπήρχαν εκπαιδευμένες ομάδες ΕΚΑΜ για να παρέμβουν, οι ενισχύσεις με μονάδα των ΕΚΑΜ ξεκίνησαν από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη οδικώς, μετά όμως την μάχη που εξελίχθηκε στις φυλακές Τρικάλων. Υπολογίζεται ότι οι ομάδες των ΕΚΑΜ που ξεκίνησαν από την Αθήνα χρειαζόταν τουλάχιστον 3 ώρες υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να φτάσουν στα Τρίκαλα.

Aκούστε τι ανέφερε στη Ζούγκλα, ο εξωτερικός φρουρός των φυλακών Τρικάλων, κ. Αναγνώστου:


Περί τις 22.30 ο πρόεδρος του Σωματείου Εξωτερικών Φρουρών στις φυλακές Τρικάλων, κ. Βασταρούχας ανέφερε στη Ζούγκλα πως βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση για την απομάκρυνση κρατουμένων από την ταράτσα των φυλακών και πως ακόμα ακούγονταν πυροβολισμοί. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ένας εκ των εξωτερικών φρουρών είναι σε σοβαρή κατάσταση και βρισκόταν στο χειρουργείο, ενώ ο δεύτερος τραυματίας είναι σε καλύτερη κατάσταση. Υπάρχει κι ένας τρίτος, ελαφρά τραυματισμένος, ο οποίος δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες στις φυλακές Τρικάλων.

H επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται  αστυνομική επιχείρηση στις φυλακές Τρικάλων μετά από σοβαρό περιστατικό με χρήση όπλων και ανταλλαγή πυροβολισμών σε εσωτερική πτέρυγα και εξωτερικό φυλάκιο. Έχουν τραυματιστεί δύο φύλακες της εξωτερικής φρουράς.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom