Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Η ανεξάρτητη και τυφλή Ελληνική Δικαιοσύνη απεφάνθη: Νόμιμες οι περικοπές των συντάξεων του νόμου Κατρούγκαλου!

Υπέρ του επανυπολογισμού και της περικοπής της προσωπικής διαφοράς ψήφισε το βράδυ της Παρασκευής το ΣτΕ!

Με οριακή πλειοψηφία (13 υπέρ-12 κατά) απερρίφθησαν οι προσφυγές των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των συνταξιούχων που ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΝΥΠΕΚΚ, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (ΣτΕ Ολομέλεια), μετά από επανειλημμένες διασκέψεις και μετά από πολύωρη συζήτηση απέρριψε τις προσφυγές των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των συνταξιούχων που ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός των συντάξεων και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις τους που είχαν επιβληθεί με τον ν. 4387/2016 («Νόμος Κατρούγκαλου»).

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΝΥΠΕΚΚ, το Συμβούλιο της Επικρατείας, με οριακή πλειοψηφία μίας (1) μόνο ψήφου (αφού 13 δικαστές ψήφισαν υπέρ της συνταγματικότητας των περικοπών και 12 δικαστές υπέρ της αντισυνταγματικότητάς τους) αλλάζει με την απόφασή του αυτή όλα τα δεδομένα αναφορικά με την προοπτική των περικοπών των συντάξεων όπως έχουν προνομοθετηθεί από τη σημερινή κυβέρνηση για να ισχύσουν από 1-1-2019.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ παρακολουθεί τις αρνητικές δικαστικές εξελίξεις και επιφυλάσσεται να επανέλθει όταν δημοσιευθεί το κείμενο τής πολύ σημαντικής, αν και αρνητικής, αυτής απόφασης για το σύνολο των συνταξιούχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ αυτών που είναι στη μειοψηφία, δηλαδή που τάχθηκαν υπέρ της αντισυνταγματικότητας στις περικοπές των παλαιών συντάξεων είναι: Ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Νικόλαος Σακελλαρίου και οι αντιπρόεδροι, Ειρήνη Σαρπ, Ιωάννης Γράβαρης και Γεώργιος Παπαγεωργίου.

Θα ακολουθήσει και η εκδίκαση προσφυγών από όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες,δηλαδή δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς, κ.λπ..

Nα σημειώσουμε ότι η ίδια Δικαιοσύνη δύο μήνες πριν όχι μόνο έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων δικαστών και εισαγγελέων,άλλα παρέπεμψε  ταυτόχρονα όλες τις αποφάσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να καθορίσει τις αναδρομικές διαφορές που πρέπει να λάβουν οι δικαστές στις συντάξεις τους!!!

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Αν ηταν να απονεμουν δικαιοσυνη δεν θα ηταν δικαστες του αστικου
κρατους Μαζι με τις δυναμεις καταστολης στρατο και αστυνομα αποτε
λουν τη ραχοκοκαλια της υπαρξης του αδικου και αντιλαικου αστικου
κρατους

Read more: Go to TOP and Bottom