Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Διπλή δολοφονία στη Λευκωσία: Σημαντικό τεκμήριο στα χέρια της Αστυνομίας - Κρίσιμες οι επόμενες ώρες


Οι ανακριτές έχουν σχηματίσει εικόνα για το άγριο φονικό στη Λευκωσία - "Κλειδί" θεωρείται η κατάθεση του 15χρονου γιου των δυο θυμάτων - Τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης και το
μίσος που δείχνουν τα τραύματα στα δυο θύματα - Παραμένει άφαντο το όπλο του εγκλήματος.

Η γραπτή κατάθεση του 15χρονου γιου του ζευγαριού που δολοφονήθηκε άγρια μέσα στο σπίτι του στη Λευκωσία τα ξημερώματα της Πέμπτης (19.04.2018) εκτιμάται πως μπορεί να ρίξει λίγο φως στο άγριο έγκλημα. Και ίσως να οδηγήσει στην εξιχνίαση της διπλής δολοφονίας που έχει σοκάρει ολόκληρη την Κύπρο. Το παιδί θα καταθέσει παρουσία ψυχολόγου. Είναι άλλωστε ο μοναδικός μάρτυρας του εγκλήματος.
Ο Ανδρέας Αγγελίδης, εκπρόσωπος της κυπριακής αστυνομίας, δήλωσε ότι οι αρχές έχουν πλέον μια ξεκάθαρη εικόνα. Πέρα από τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί από τον τόπο του εγκλήματος, οι αρχές σαρώνουν και την ευρύτερη περιοχή στο προάστιο Στρόβολος. Άλλωστε, το όπλο του εγκλήματος δεν έχει βρεθεί ακόμα. Ο κ. Αγγελίδης τόνισε πως από τις εξετάσεις, που έγιναν μέχρι τώρα, οι ανακριτές έχουν σχηματίσει μια πρώτη εικόνα ως προς τη διάπραξη του εγκλήματος, την οποία αξιολογούν.
«Μέχρι απόψε το βράδυ θα υπάρξουν νέα δεδομένα και θα απαντηθούν ερωτήματα. Θα δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε κριθεί ότι είναι δόκιμο να δημοσιοποιηθεί», σημείωσε. Απέφυγε, πάντως, να απαντήσει για τις πληροφορίες ότι εντός της ημέρας επίκεινται συλλήψεις.
Σύμφωνα με όσα είχαν μεταδώσει νωρίτερα κυπριακά ΜΜΕ, δεν αποκλείεται ακόμη και εντός της ημέρας να υπάρξουν εξελίξεις, ακόμη και συλλήψεις! Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή «Πρωινή Συνχότητα» στο Active, στα χέρια των αρχών υπάρχει ήδη ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Και με βάση αυτό θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα.
Όπως, χαρακτηριστικά, ανέφεραν αστυνομικές πηγές «είναι πιθανόν σήμερα να υπάρξει σύλληψη, ώστε μέσα από την ανάκριση συγκεκριμένου ατόμου, να εξασφαλιστεί μαρτυρία, που είτε θα διαλευκάνει την υπόθεση πλήρως, είτε θα οδηγήσει σε αποκλεισμό κάποιων σεναρίων».

Η μαρτυρία του 15χρονου

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να δώσει γραπτή κατάθεση και ο 15χρονος γιος του ζευγαριού που βρέθηκε μέσα σε λίμνη αίματος στο δωμάτιό του, στο σπίτι τους στη Λευκωσία. Το παιδί είναι ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας. Εκείνος που – όπως κατέθεσε από την πρώτη στιγμή- είδε τους δυο κουκουλοφόρους δράστες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, όταν τα ξημερώματα της Πέμπτης (19.04.2018) ο 15χρονος ήρθε αντιμέτωπος με τους δράστες, εκείνοι του είπαν πως είχαν σκοτώσει τους γονείς του. Και πως έψαχναν λεφτά. Όπως έχει καταθέσει στην αστυνομία, οι κουκουλοφόροι του είπαν στα κυπριακά: «εσκοτώσαμε τους γονιούς σου, μεν φωνάζεις και τώρα εννά πάμε για τα λεφτά».


Λευκωσία δολοφονία ζευγάρι
Ο Γιώργος Χατζηγεωργίου, η Ντίνα Σεργίου και ο γιος τους σε παλιότερη φωτογραφία

Οι δράστες, σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία του παιδιού, τον κλείδωσαν στο ημιυπόγειο του σπιτιού. Του είπαν να μη φοβάται και πως δεν θα τον πείραζαν. Το παιδί κατάφερε να ξεκλειδώσει την αποθήκη, να ελευθερωθεί και να τρέξει σε γειτονικό σπίτι να βρει βοήθεια.
Ο ανήλικος θα δώσει σήμερα κατάθεση, παρουσία ψυχολόγων που τον παρακολουθούν από την πρώτη στιγμή.

Τα σκοτεινά σημεία της διπλής δολοφονίας στη Λευκωσία

Εκείνο που απασχολεί τις αρχές είναι πως στο σπίτι του εγκλήματος δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης. Το όπλο του εγκλήματος δεν έχει βρεθεί. Ούτε και ο τρόπος με τον οποίο έφυγαν μετά το έγκλημα οι δράστες. Δεν υπάρχουν ούτε και ενδείξεις ληστείας. Γι’ αυτό και οι αρχές ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.
Στο συμπέρασμα στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι αρχές είναι πως πρόκειται για έγκλημα μίσους. Τα τραύματα στα δυο θύματα είναι ίδιου τύπου. Ο 60χρονος μαθηματικός έχει στο σώμα του σχεδόν 30 μαχαιριές. Πολλά από τα τραύματα (έχει από το λαιμό ως τα πόδια) εντοπίστηκαν, μετά τη νεκροτομή από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου, στην πλάτη. Η σύζυγός του έχει τραύματα κυρίως στο λαιμό και στο θώρακα.
Τα χτυπήματα στον άτυχο μαθηματικό δείχνουν μίσος από τον δράστη. Δείχνουν πως δεν πρόκειται για έγκλημα της στιγμής (σ.σ. πάνω σε ληστεία για παράδειγμα) ή για δολοφονία μετά από καυγά.

Προσπάθησαν να προστατευθούν!

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν πως οι δράστες έπιασαν το ζευγάρι στον ύπνο. Τα θύματα δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Προσπάθησαν μόνο να προστατευθούν, προτάσσοντας ο καθένας το δεξί του χέρι. Γι’ αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν από μια μαχαιριά. Είναι το μοναδικό αμυντικό τραύμα που φέρουν τα θύματα.
Ο 60χρονος καθηγητής δέχτηκε σχεδόν 30 μαχαιριές, στην καρδιά και στους πνεύμονες. Η σύζυγός του φέρει θλαστικό τραύμα καρωτίδας. Εκ πρώτης όψεως, τα τραύματα φαίνεται να έχουν γίνει από το ίδιο μαχαίρι. Και αυτό ενισχύει την υποψία ότι ο δολοφόνος είναι ένας. Δεδομένων των ευρυμάτων της δολοφονίας, το συμπέρασμα είναι πως ο δράστης θα έπρεπε να είμαι «λουσμένος» στο αίμα των θυμάτων του. Αλλά πουθενά δεν υπάρχουν ίχνη διαφυγής με κηλίδες αίματος προς την έξοδο ή στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού.
Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο ο δράστης να ήταν γνωστός του ζευγαριού. Να είχε πρόσβαση στο σπίτι κι έτσι να μπόρεσε να καλύψει τα ίχνη του!

Η ώρα του φονικού

Οι πληροφορίες τις πρώτες ώρες μετά τη διπλή δολοφονία ανέφεραν ότι όλα έγιναν στη μια τα ξημερώματα. Η αστυνομία, όπως έχει ανακοινώσει, ειδοποιήθηκε στη 01:45. Νεότερες πληροφορίες, όμως, ανέφεραν πως ίσως η ώρα της δολοφονίας να μην είναι αυτή. Η αστυνομία με τη βοήθεια ειδικών εξετάζει τα πάντα με προσοχή. Στόχος να επιβεβαιωθεί η ακριβής ώρα θανάτου του 60χρονου και της 59χρονης. Κυρίως να διαπιστωθεί αν συμπίπτει με την ώρα που ο 15χρονος ζήτησε βοήθεια σε γειτονικό σπίτι.
Αν υπάρχει απόκλιση, δημιουργείται ακόμη ένα κενό. Τα πρέπει να διαπιστωθεί τι μπορεί να έχει συμβεί σε αυτό το -πιθανό- χρονικό κενό κι αν οι δράστες τον αξιοποίησαν για να εξαφανίσουν στοιχεία και να αλλοιώσουν τον τόπο του εγκλήματος.
Με πληροφορίες από newsit.com.cyΦιλελεύθερος και politis.com.cy,newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom