Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Αγρίνιο: Οι τρεις μητέρες μιλούν μετά την προφυλάκιση του παιδόφιλου: «Δικαίωση και ανακούφιση»

Δικηγόρος οικογενειών: Είναι τρομακτικά τα όσα μαθαίνουμε, πρέπει να καταγγελθούν!

Σκηνές συγκίνησης και ανακούφισης εκτυλίχθηκαν χθες το μεσημέρι, στο δικηγορικό γραφείο του Νίκου Καζαντζή, από τις τρεις μητέρες που τα ανήλικα αγόρια τους έπεσαν θύματα αποπλάνησης και ασέλγειας -με
βάση και το κατηγορητήριο- από τον 30χρονο Δημήτρη Ματζαβίνο, ο οποίος το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι, μετά την τρίωρη περίπου απολογία του στον Ανακριτή, μεταφέρθηκε στις φυλακές Τριπόλεως, με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα.

Οι τρεις μητέρες, μετά το άκουσμα της προφυλάκισης του 30χρονου Αγρινιώτη, δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους, αναμένοντας βέβαια το αποτέλεσμα της δίκης, όταν αυτή θα οριστεί να διεξαχθεί.
Υπενθυμίζεται, ότι την υπόθεση έφερε στη δημοσιότητα η «Σ» την Παρασκευή 2 Μαρτίου, όταν η πρώτη μητέρα Σ.Κ. κατήγγειλε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε ο 14χρονος γιος της, μαζί με τον συνομήλικο φίλο του, σε σπίτι που τους μετέφερε ο κατηγορούμενος και αφού πρώτα το ραντεβού είχε κλειστεί μέσω facebook. Μία κίνηση που έδειξε τον… δρόμο και μέσα σε λίγες ώρες άνοιξε τα στόματα και των άλλων δύο μανάδων. 
Οι καταγγελίες και όσα είδαν το φως σόκαραν το πανελλήνιο, με αποτέλεσμα την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα Αγρινίου, ο οποίος έδωσε εντολή για την δημοσιοποίηση των στοιχείων και φωτογραφιών του Δημήτρη Ματζαβίνου και αφού νωρίτερα είχε προηγηθεί η σύλληψή του, κατόπιν εντάλματος σύλληψης του Ανακριτή. 
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και εγκλήματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, σε βαθμό κακουργήματος.
Παρόντες στην απολογία του το περασμένο Σάββατο, ήταν οι δύο δικηγόροι του, Γιάννης Ψάρρης και Γιώργος Τάτσης, οι οποίοι ερωτώμενοι από τους δημοσιογράφους δεν θέλησαν να επεκταθούν σε λεπτομέρειες της υπερασπιστικής γραμμής.
O κ. Ψάρρης έκανε λόγο για διεξοδική ανάκριση αναφέροντας πως ο 30χρονος είναι συντετριμμένος και δεν αποδέχεται τους ισχυρισμούς σε βάρος του, σημειώνοντας πως «πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της». Πάντως τόνισε ότι δεν θα κατατεθεί αίτηση αποφυλάκισης.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, οι κατηγορίες που αποδίδονται σε βάρος του 30χρονου, από την πλευρά του θεωρούνται διογκωμένες και γίνεται λόγος για πολλές ασάφειες. Παράλληλα αρνείται πως υπήρξε οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή με τα ανήλικα αγόρια με τους οποίους βρισκόταν ενώ γενικότερα δίνεται η αίσθηση πως δεν έχει συνειδητοποιήσει πλήρως κάποιες από τις πράξεις του.
Από την άλλη ο δικηγόρος των τριών οικογενειών Νίκος Καζαντζής και χθες έκανε λόγο για νέες περιπτώσεις που του γνωστοποιούνται καθημερινά, από μητέρες ανήλικων αγοριών, οι οποίες όμως όπως είπε θα πρέπει να καταγγελθούν στις τοπικές Αρχές, ώστε να συσχετιστούν στην υπάρχουσα δικογραφία που έχει σχηματιστεί, σε βάρος του 30χρονου. Κάτι που εξάλλου έχει πει από την πρώτη στιγμή.
kazantzis manades
Η «Σ» μίλησε χθες και με τρεις μητέρες οι οποίες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους μετά την προφυλάκιση του Δημήτρη Ματζαβίνου, απευθύνοντας έκκληση σε όποια μητέρα ή παιδί γνωρίζει οτιδήποτε γύρω από τη δράση του συγκεκριμένου, να βρει τη δύναμη να το καταγγείλει είτε στις Αστυνομικές είτε στις Δικαστικές Αρχές της πόλης.
1η μητέρα: Αισθάνομαι μεγάλη ανακούφιση. Ελπίζω ότι αυτή η απόφαση δεν θα είναι προσωρινή και ο κατηγορούμενος να τιμωρηθεί με ισόβια. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Θα ήθελα να πω σε όσους γονείς και παιδιά γνωρίζουν κάτι για τον συγκεκριμένο να το καταγγείλουν στις Αρχές.
2η μητέρα: Το παιδί μου πλέον είναι πιο ήρεμο. Όλες τις προηγούμενες ημέρες ήταν πολύ ταραγμένο. Να τιμωρηθεί όπως του αξίζει. Όσες μητέρες γνωρίζουν το παραμικρό να μιλήσουν. Να μιλήσουν για τα παιδιά τους. Να μην φοβούνται.
3η μητέρα: Χαίρομαι πάρα πολύ για το αποτέλεσμα. Ελπίζω να μείνει αρκετά χρόνια στη φυλακή. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κι’ άλλες περιπτώσεις. Να μην φοβηθεί κανείς να κάνει καταγγελία. Δεν με ενδιέφερε μήπως στοχοποιήσω το παιδί μου. Θέλαμε αυτός ο άνθρωπος να τιμωρηθεί. Πλέον ηρέμησα οικογενειακά.
Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom