Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Οφσάιντ το Ελληνικό ποδόσφαιρο κι όσοι το διοικούν μετά τη διακοπή του ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διαιτητής του αγώνα μέτρησε το γκολ του ΠΑΟΚ και ρίχνει την ευθύνη της διακοπής στον ΠΑΟΚ για την είσοδο του Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο!!!

Μια απόφαση του επόπτη Ποντίκη στον «τελικό» της Τούμπας τίναξε ματς και πρωτάθλημα στον αέρα. Ακύρωσε γκολ του Βαρέλα σε παθητικό οφσάιντ για να ακολουθήσει ροντέο στο χορτάρι και διακοπή του αγώνα.

Για περίπου 90 λεπτά όλα κυλούσαν κάτι παραπάνω από άψογα στο ντέρμπι τίτλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, τόσο από πλευράς διαιτησίας όσο και συμπεριφοράς ποδοσφαιριστών. Πάθος, ένταση, "σκληρές" μονομαχίες και διάθεση από τις δυο ομάδες να τα παίξουν όλα για όλα με φόντο τον τίτλο του πρωταθλητή. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που ο Φερνάντο Βαρέλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βασίλη Μπάρκα με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Αντελίνο Βιεϊρίνια...

Ο βοηθός του Γιώργου Κομίνη, Κωνσταντίνος Ποντίκης, ενώ αρχικά συμβούλευσε τον διαιτητή να μετρήσει κανονικά το γκολ σε μια πάρα πολύ δύσκολη φάση, στη συνέχεια και έπειτα από τις έντονες διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ άλλαξε γνώμη και αυτό ακυρώθηκε, καθώς θεώρησε πως ο Ζοσέ Μαουρίσιο που ήταν εκτεθειμένος σχεδόν πάνω στη γραμμή της εστίας της Ένωσης επηρέαζε τη φάση, "τινάζοντας" έτσι το ντέρμπι (διακόπηκε τελικά έπειτα από δύο και πλέον ώρες αναμονής) και... το φετινό πρωτάθλημα στον αέρα.

Στο σημείο της διακοπής, κανείς δεν γνώριζε ποιο ήταν το σκορ της αναμέτρησης (0-0 ή 1-0), καθώς υπήρχαν διαβουλεύσεις για το αν θα μετρήσει τελικά ή όχι το γκολ του Βαρέλα, με υπαιτιότητα ποιας ομάδας συντελείται η διακοπή, ποιος πήρε την οριστική απόφαση και φυσικά τι θα γραφτεί τελικά στο φύλλο αγώνα, με το μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας που ανέμεναν άπαντες προκειμένου να μάθουν ποιος θα πάρει προβάδισμα στη μάχη για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος να ολοκληρώνεται με τον πλέον άδοξο τρόπο...

Το φιλμ του αγώνα
Θεωρητικά στην Τούμπα παιζόταν κατά πολύ ο τίτλος του πρωταθλήματος. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μπήκαν αποφασισμένες να υπερασπιστούν τον τίτλο των δυο καλύτερων ομάδων της Super League, θέλοντας να κάνουν σημαντικό βήμα με φόντο το πρωτάθλημα.

Και αυτό ακριβώς έκαναν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης σε ένα πολύ... σκληρό παιχνίδι που έπεφταν με το "καλημέρα" κορμιά. Οι κίτρινες κάρτες βγήκαν από νωρίς από το τσεπάκι του Κομίνη, με τις πολύ δυνατές "μονομαχίες" να κυριαρχούν στο α΄ μέρος του παιχνιδιού και τους πάγκους των δυο ομάδων να σηκώνονται αρκετές φορές από τις θέσεις τους.

Έμπνευση Αραούχο, η μπάλα άουτ

Οι φιλοξενούμενοι, εκμεταλλευόμενοι την αστάθεια του ΠΑΟΚ κυρίως στο χώρο της μεσαίας γραμμής και πηγαίνοντας το παιχνίδι στην δύναμη, προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα με την πίεση ψηλά, σημειώνοντας την δική τους μεγάλη ευκαιρία στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης αρχικά με τον Λιβάγια, ο οποίος προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους "ασπρόμαυρους" αλλά η προσπάθειά του κόπηκε από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ, και στην συνέχεια με τον Αραούχο.

Το λάθος του Κρέσπο (σ.σ. γενικώς τα πολλά λάθη των αμυντικών του Δικεφάλου, έδιναν το δικαίωμα στην ΑΕΚ να πατήσει περιοχή) ευνόησε τον Αρεγντινό επιθετικό, ο οποίος προσπάθησε με ένα γυριστό από το ύψος της μικρής περιοχής να ανοίξει το σκορ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Το βάρος του ΠΑΟΚ στον Βιεϊρίνια

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ βρήκε κάποιους χώρους αλλά του έλειπε η τελική πάσα και το "καθαρό" μυαλό. Για την ακρίβεια, ο Δικέφαλος... επαναπαύτηκε στην επίθεση που προσπαθούσε να βγάλει από τη πίσω ζώνη ο Βιεϊρίνια, δεδομένου πως οι "ασπρόμαυροι" αναλώθηκαν σε ένα νευρικό α΄ μέρος, καταγράφοντας την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο 32΄ με το σουτ του Μαουρίσιο, ωστόσο, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Πήγαν στον αιφνιδιασμό αλλά...

Με το δείκτη του σκορ στο 0-0 και καταγράφοντας από μια τελική εκατέρωθεν, οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τις "παγίδες" που προσπάθησαν να βάλουν οι δυο προπονητές ο ένας στον άλλον, βάσει των επιλογών τους στο πλάνο της ενδεκάδας, να μην φέρνουν αποτέλεσμα. Για την ιστορία, πρόκειται για το τέταρτο συνεχόμενο ντέρμπι των δυο Δικεφάλων στο γήπεδο της Τούμπας στο πλαίσιο του πρωταθλήματος που το ημίχρονο βρίσκει τις δυο ομάδες χωρίς τέρμα.

"Σωτήρια" προβολή Λαμπρόπουλου

Με την ένταση να διατηρείται στα ίδια επίπεδα, οι δυο ομάδες βγήκαν στο β΄ ημίχρονο με την διαφορά πως ο ΠΑΟΚ φάνηκε πιο "ορεξάτος" στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και λίγο έλειψε να κάνει τη "ζημιά" στην ΑΕΚ στο 52', όταν ο Κάμπος μπήκε από τα αριστερά στη μεγάλη περιοχή, πλάσαρε αλλά ο Λαμπρόπουλος με απίθανη επέμβαση, παραχώρησε το κόρνερ.

Μέσα ο Μακ, μέσα και ο Χριστοδουλόπουλος

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανακάτεψε μερικώς την τράπουλα, αποσύροντας από το γήπεδο στο 55΄ τον Λημνιό, ρίχνοντας μέσα τον Ρόμπερτ Μακ, με τον Σλοβάκο να παίρνει θέση μπροστά από τον Βιεϊρίνια και τον Κάμπος να αλλάζει πλευρά. Με την σειρά του, μετά από δέκα λεπτά, ο Μανόλο Χιμένεθ πέρασε τον Χριστοδουλόπουλο αντί του Λιβάγια.

Το εντυπωσιακό δίλεπτο του ντέρμπι

Και μπορεί στο α΄ ημίχρονο, το θέαμα του ντέρμπι να περιορίστηκε κατά κύριο λόγο στις δυνατές "μονομαχίες" των δυο παικτών, στο δεύτερο (πιο γεμάτο) 45λεπτο δεν έλειψαν οι σημαντικές ευκαιρίες και από τις δυο ομάδες σε ένα εντυπωσιακό δίλεπτο. Αρχικά, στο 62΄ ο Πρίγιοβιτς, αν και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπάρκα ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, σκυτάλη πήρε ο Πασχαλάκης , ο οποίος με μια μεγάλη επέμβαση είπε "όχι" στον Μπακασέτα. Εναλλαγή συναισθημάτων και μεταφορά στο άλλο μισό του γηπέδου, με τον Μακ να "σερβίρει" για τον Πρίγιοβιτς αλλά και πάλι το σουτ του Σέρβου διεθνή δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ.

Από τον Πρίγιοβιτς στον Μπακασέτα

Οι δύο ποδοσφαιριστές στο μεσοδιάστημα του β΄ ημιχρόνου αποδείχθηκαν οι βασικοί εκφραστές των επιθετικών ενεργειών για τις ομάδες τους, με τον Μπακασέτα να επιχειρεί ένα ακόμη σουτ από διαγώνια θέση στο 73ο λεπτό, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Μέσα Μπίσεσβαρ - Σάκχοφ για τον ΠΑΟΚ, Μασούντ από την ΑΕΚ

Στο 78ο λεπτό της αναμέτρησης, ο προπονητής του Δικεφάλου έκλεισε τις αλλαγές του, περνώντας μέσα τους Μπίσεσβαρ και Σάκχοφ αντί των Πέλκα και Κάνιας, με τον Χιμενέθ (ο οποίος αποβλήθηκε για διαμαρτυρία από τον διαιτητή Κομίνι) να απαντάει στο 82΄, με τον Μασούντ στη θέση του Γκάλο.

Η φάση του παιχνιδιού και του πρωταθλήματος!

Δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή του 90λεπτου, ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ από την κεφαλιά του Φερνάντο Βαρέλα, μετά από κόρνερ του Αντελίνο Βιεϊρίνια, ωστόσο όλοι οι "κιτρινόμαυροι" έτρεξαν πάνω στον Κομίνη και τον δεύτερο βοηθό Ποντίκη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για οφσάιντ του Μαουρίσιο. Η απόφαση, μετά από υπόδειξη του βοηθού Ποντίκη, να ακυρωθεί το γκολ του κεντρικού αμυντικού του Δικεφάλου ήταν και η τελευταία, προτού ακολουθήσει το... ροντέο.

Ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, μαζί με τον Λούμπος Μίχελ και άλλους αξιωματούχους των γηπεδούχων, κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθούν στον διαιτητή Κομίνη για την ακύρωση του γκολ του Βαρέλα και ακολούθησε για λίγα λεπτά... ο κακός χαμός με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων πάντως να διατηρούν την ψυχραιμία τους και τελικά τις δύο ομάδες να αποσύρονται στα αποδυτήρια του γηπέδου της Τούμπας για πάνω από δύο ώρες, με την ΑΕΚ να καταγγέλλει κλίμα τρομοκρατίας αλλά να επιστρέφει στον αγωνιστικό χώρο για να τελειώσει το ματς.

Οριστική διακοπή του αγώνα λίγο πριν τα μεσάνυχτα και σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρέφερι της αναμέτρησης άλλαξε την απόφασή του εντός των αποδυτηρίων και έπειτα από τις διαβουλεύσεις που έγιναν και αποφάσισε να μετρήσει το γκολ του ΠΑΟΚ, αναφέροντας μάλιστα ότι ο αγώνας δεν ολοκληρώθηκε έπειτα από άρνηση της ΑΕΚ να βγει ξανά στο γήπεδο, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.Η πλευρά της ΑΕΚ υποστηρίζει ότι το γκολ του ΠΑΟΚ μέτρησε, ωστόσο τονίζει ότι η διακοπή οφείλεται στην είσοδο του Ιβάν Σαββίδη!

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας (Σάκχοφ 78΄), Πέλκας (Μπίσεσβαρ 73'), Κάμπος, Λημνιός (Μακ 55΄), Πρίγιοβιτς

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Κονέ, Σιμόες, Γκάλο (Μασούντ 82΄), Λιβάγια (Χριστοδουλόπουλος 64΄), Μπακασέτας, Αραούχο.

http://www.sdna.gr/

Διαβάστε τα της διακοπής και δείτε ΕΔΩ το βίντεο της επίμαχης φάσης και φωτο με τον Ιβάν Σαββίδη να οπλοφορεί μέσα στο γήπεδο της Τούμπας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom