Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Αποκαλύψεις για τους Ρομά ληστές-γλεντζέδες που οδήγησαν στο «λουκέτο» δεκάδες μεροκαματιάρηδες στα Μεσόγεια


Έπαιρναν επιδόματα απορίας και κάθε βράδυ γλένταγαν στα μπουζούκια, κάνοντας λογαριασμούς εκατοντάδων ευρώ. Ο λόγος για τα μέλη συμμορίας Ρομά που είχαν ρημάξει
τα καταστήματα στα Μεσόγεια και είχαν οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες μικρών μαγαζιών να βάλουν ακόμα και λουκέτο στις επιχειρήσεις τους.

Πρόκειται για εννέα Ρομά που διέμεναν σε καταυλισμούς στην Βορειοανατολική Αττική και τα Σαββατοκύριακα εισέβαλαν σε καταστήματα, φούρνους, ψιλικατζίδικα, μίνι μάρκετ, ακόμα και μικρά συνοικιακά μαγαζιά αρπάζοντας ολόκληρες τις ταμειακές μηχανές. Μάλιστα, επέλεγαν τα Σαββατοκύριακα, διότι γνώριζαν πως οι καταστηματάρχες κρατούσαν τα χρήματα στις ταμειακές μηχανές, καθώς οι τράπεζες ήταν κλειστές. Είχαν, δηλαδή, στρατηγική στις κλοπές τους.

Τα κατέστρεφαν ολοσχερώς
Το χειρότερο, όμως, είναι πως οι δράστες εισέβαλαν στα καταστήματα με κλεμμένα αυτοκίνητα παλιάς τεχνολογίας και στην κυριολεξία τα κατέστρεφαν. Το αποτέλεσμα ήταν να οδηγούν μεροκαματιάρηδες επαγγελματίες σε «λουκέτο», καθώς χτυπούσαν το ίδιο κατάστημα τρεις και τέσσερις φορές, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Κατά συνέπεια, η ζημιά για τους μεροκαματιάρηδες ήταν διπλή, καθώς σπαταλούσαν χρήματα για να ξαναφτιάξουν το κατάστημα τους, ενώ παράλληλα είχαν και την “χασούρα” από τα χρήματα που τους είχαν αρπάξει οι… γλεντζέδες Ρομά.

Έπειτα από την κατάσταση απόγνωσης που είχε δημιουργηθεί σε δεκάδες επαγγελματίες στα Μεσόγεια και κυρίως στης περιοχές Σπάτων, Αρτέμιδας, Γλυκών Νερών, Παιανίας, Παλλήνης και Γέρακα, η Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής άρχισε να πραγματοποιεί εντατικές έρευνες, για τον εντοπισμό και την σύλληψη των κακοποιών.

Προχθές, έπειτα από ταυτόχρονες επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε τουλάχιστον 3 καταυλισμούς Ρομά στην ευρύτερη περιοχή, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν το σύνολο των μελών της άγριας συμμορίας.

Η σύλληψη του «αρχηγού»
Όσον αφορά στον Αρχηγό της σπείρας, την ώρα των αστυνομικών επιχειρήσεων, που βέβαια άρχισαν τις πρώτες πρωινές ώρες, κατά την προσφιλή του τακτική ο “αρχηγός” βρίσκονταν στα μπουζούκια και διασκέδαζε, σπαταλώντας τα χρήματα που είχε αρπάξει από τους άτυχους επαγγελματίες τις περιοχής.

Οι αστυνομικοί από την παρακολούθηση που είχαν πραγματοποιήσει διαπίστωσαν πού βρισκόταν ο φερόμενος αρχηγός της συμμορίας και είχαν στήσει καρτέρι για την σύλληψη του, καθώς δεν ήταν δυνατόν να τον συλλάβουν μέσα στο κέντρο, αφού δεν γνώριζαν εάν οπλοφορούσε.

Έτσι, του έστησαν καρτέρι στο πάρκινγκ του συνοικιακού μπουζουξίδικου και τον “τσίμπησαν” την ώρα που έβγαινε από το κέντρο, συνοδευόμενος, μάλιστα, από δυο νεαρές κοπέλες.

Από την προανάκριση που πραγματοποίησε η Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής, διαπιστώθηκε πως η σπείρα είχε διαπράξει τουλάχιστον 52 εισβολές σε καταστήματα και διπλάσιες κλοπές σε αυτοκίνητα, τα οποία βέβαια χρησιμοποιούσαν ως “πολιορκητικούς κριούς”, ώστε να εισβάλλουν στο εσωτερικό των καταστημάτων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom