Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Ξαφνικά η Τουρκία ανακάλυψε βίντεο που ενοχοποιεί τους «8» για το βράδυ του πραξικοπήματος!


Βίντεο στο οποίο σύμφωνα και με το κρατικό πρακτορείο Anadolu, με τρεις τουλάχιστον, από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα δημοσιεύεται στα τουρκικά ΜΜΕ.



Το βίντεο δείχνει - σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά ΜΜΕ - τους τούρκους στρατιωτικούς, «οπαδούς του κινήματος Γκιουλέν» όπως αναφέρεται, να φεύγουν ένοπλοι από το στρατόπεδο το βράδυ του πραξικοπήματος.

Στις εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν και προέρχονται από κάμερα ασφαλείας εμφανίζεται ομάδα ενστόλων - οι περισσότεροι εκ των οποίων ένοπλοι - να κινείται προς την έξοδο στρατιωτικής εγκατάστασης, κατά την αποτυχία του πραξικοπήματος, με στόχο την ανατροπή του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το Anadolu το συγκεκριμένο βίντεο έχει προστεθεί σε σχετικό φάκελο δικογραφία των γεγονότων που αφορούν την απόπειρα πραξικοπήματος.

Το κρατικό πρακτορείο αναλύει καρέ καρέ τα τεκτενόμενα στο βίντεο, το οποιο όπως υποστηρίζεται αποδεικνύει την ενεργή συμμετοχη των συγκεκριμένων στρατιωτικών στο πραξικόπημα.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει ζητά επανειλημμένα την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών, ενώ στην γείτονα παραμένουν κρατούμενοι και δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που φέρονται να πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα, για τους οποίους ακόμα δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom