Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

4ωρη στάση εργασίας αύριο σε όλα τα κανάλια για το οριστικό «λουκέτο» στο MEGA

Οργισμένο ψήφισμα των εργαζομένων του MEGA για το «λουκέτο»

Τετράωρη στάση εργασίας στα κανάλια κήρυξαν για αύριο Τετάρτη (14.03.2018) οι ενώσεις στον χώρο του τύπου, για το οριστικό "λουκέτο" στο MEGA. Με ανακοίνωσή τους ζητούν
από τους μετόχους να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα ώστε να μην κλείσει το κανάλι.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα, και την απόφαση πήραν οι ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ.

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΗΕΜΘ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00 της Τετάρτης, 14 Μαρτίου 2018 για όλους τους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς τηλεόρασης που εργάζονται στην ΕΡΤ (και στην ΕΡΤ-3) και στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας (Alpha, Antenna, Μακεδονία, ΣΚΑΙ, STAR, EPSILONTV και ΑΡΤ), σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό “MEGA” μετά την απόφαση του ΕΣΡ να ρίξει «μαύρο» στο κανάλι.

Οι Ενώσεις των εργαζομένων δηλώνουν πως θα στηρίξουν κάθε προσπάθεια, που έστω και την ύστατη στιγμή, θα δίνει προοπτική σωτηρίας στο κανάλι»

Την ίδια ώρα τονίζουν πως θα είναι σε επαγρύπνηση και θα στηρίξουν κάθε προσπάθεια των εργαζομένων, και καλούν τους μετόχους να κάνουν ότι μπορούν για να μην κλείσει το κανάλι.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ

Οι μέτοχοι του «MEGA» δεν μπορεί να παραμένουν άλλο… αμέτοχοι.

Η αρνητική απόφαση του ΕΣΡ στο αίτημα του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA» για αλλαγή της φυσιογνωμίας του, ρίχνει «μαύρο» στο πρώτο ιδιωτικό κανάλι της χώρας και οδηγεί σε εξόντωση τους 420 απλήρωτους εργαζόμενους.

Ο μοναδικός τρόπος να παραμείνει σε λειτουργία το «MEGA» είναι, εδώ και τώρα οι μέτοχοι, να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα που παρέχει ο Νόμος προκειμένου να καταστεί προσωρινά ανενεργή και τελικά να ακυρωθεί η απόφαση του ΕΣΡ που βάζει «λουκέτο» στο κανάλι. Χρόνος υπάρχει. Όπως και νομικά εργαλεία που μπορούν να αποτρέψουν το καίριο αυτό πλήγμα στην πολυφωνία και στη Δημοκρατία.

Ήρθε η ώρα επιτέλους, να αποδείξουν ότι οι μέχρι τώρα ενέργειές τους δεν ήταν προσχηματικές.

Στο χέρι των μετόχων είναι να μην ταυτιστούν στην κοινή γνώμη ως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αντεργατικής συμπεριφοράς προς εργαζόμενους που όχι απλώς στήριξαν τη λειτουργία του με την απλήρωτη εργασία τους – επί περίπου δύο χρόνια – αλλά και που ελέω αυτής αποπληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας.

Οι Ενώσεις των εργαζομένων τελούμε σε επαγρύπνηση και δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που έστω και τώρα θα δίνει προοπτική σωτηρίας στο κανάλι.

Καλούμε την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τις Τράπεζες να βρουν τρόπο να αποδοθεί άμεσα στους εργαζόμενους μέρος των χρημάτων που έχουν συγκεντρωθεί στις Τράπεζες από την απλήρωτη εργασία τους.

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΟΣΠΕΡΤ: Ζούμε για δεύτερη φορά το «μαύρο» σε οθόνη τηλεόρασης

«Δυστυχώς ζούμε για δεύτερη φορά την εμφάνιση του μαύρου στην οθόνη της τηλεόρασης με στόχο αυτή την φορά το MEGA», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ.

«Ο θάνατος του MEGA, που είχε μεθοδευθεί από τους μετόχους του και τις άλλες βαρονικές δυνάμεις των ΜΜΕ, επικυρώθηκε αναγκαστικά σήμερα από το ΕΣΡ, με ψήφους 6-3», τονίζει στην ανακοίνωσή του το συνδικαλιστικό όργανο της ΕΡΤ.

«Τι κι αν πετιούνται στον Καιάδα της ανεργίας και της εξαθλίωσης 420 οικογένειες, αρκεί που ο δεξιός μιντιακός ψάλτης της ΝΔ και αγαπημένος των Τούρκων παραγωγών θα είναι ευτυχής και θα αυγατίσει τα κεφάλαιά του, πράγμα που φυσικά θα κάνουν και οι άλλοι καναλάρχες» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ και όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν ζήσει από πρώτο χέρι το τι σημαίνει «μαύρο» και υποκρισία, δεν μπορούν παρά να είναι στο πλάι των θυμάτων της μιντιακής κερδοσκοπίας, εκείνων που το 2013 είχαν «παραγγείλλει» και το κλείσιμο της ΕΡΤ, υπογραμμίζει το συνδικαλιστικό όργανο της ΕΡΤ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί τους μετόχους του MEGA και τις τράπεζες να πάψουν να παριστάνουν τους αμέτοχους, και «εδώ και τώρα» να καταθέσουν πρόταση για την 7η άδεια. Καλεί επίσης την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, να πάρουν πρωτοβουλίες, που έστω και στην ύστατη αυτή ώρα, θα σώσουν τους 420 εργαζόμενους από την καταδίκη στην οποία τους οδήγησαν «τα συμφέροντα της μιντιακής ολιγαρχίας».

Η ΠΟΣΠΕΡΤ υπογραμμίζει ότι θα παρίσταται ενεργά σε κάθε αγωνιστική ή δικαστική δράση της ΕΤΙΤΑ και των εργαζομένων του MEGA, και ήδη έχει δώσει εντολή στους νομικούς της συμβούλους να συμμετάσχουν ενεργά στις δίκες που θα γίνουν

Οργισμένο ψήφισμα των εργαζομένων του MEGA για το «λουκέτο»

«Η απόφαση του ΕΣΡ βάζει και τυπικά την «ταφόπλακα» στη λειτουργία του πρώτου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού της χώρας. Παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων που στήριξαν έμπρακτα το κανάλι, παραμένοντας απλήρωτοι και χωρίς καμία στήριξη από την πλευρά των μετόχων, φαίνεται ότι θα ικανοποιηθούν όλοι αυτοί που επιθυμούσαν διακαώς το κλείσιμο του Mega. Μέτοχοι «αμέτοχοι», κυβέρνηση, τράπεζες, ανταγωνιστές.

Ο καθένας μπορεί να βάλει τους εμπλεκόμενους σε όποια σειρά θέλει. Και οι εργαζόμενοι καταλήγουμε στην πυρά, ως μία άλλη Ιφιγένεια, προκειμένου να ικανοποιηθούν επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα. Υπάρχει χρόνος και τρόπος να αποτραπεί το «μαύρο»; Εφόσον θέλουν οι μέτοχοι, υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Αρκεί να χρησιμοποιήσουν όλα τα νομικά εργαλεία για να πετύχουν την αναστολή εφαρμογής της απόφασης του ΕΣΡ.

Οι 420 εργαζόμενοι καλούμε τους μετόχους να αποδείξουν έμπρακτα τη βούληση τους για να «παραμείνει στη ζωή» το κανάλι και άμεσα να προχωρήσουν σε όλα τα απαραίτητα ένδικα μέσα. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση θα αποβεί μοιραία και πρέπει να γνωρίζουν ότι θα αναλάβουν την ευθύνη για το «λουκέτο» του καναλιού.

Όλα όσα έχουν συμβεί στο Mega τα τελευταία δύο χρόνια καταπατούν κάθε έννοια λογικής και ηθικής, ενώ έχει καταστρατηγηθεί η εργατική νομοθεσία. Φτάσαμε στο σημείο από την απλήρωτη εργασία μας να έχει αποπληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας, με τις αμοιβές μας να παραμένουν δεσμευμένες στις τράπεζες. Και όλοι να σφυρίζουν αδιάφορα.

Καλούμε τους μετόχους, την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τις Τράπεζες να βρουν τρόπο να μας αποδοθούν τα οφειλόμενα μας. Μόνο ένα μέρος των δεσμευμένων από τις τράπεζες χρημάτων, αρκεί για να εξοφληθούμε.

Επιτέλους, έφτασε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Γιατί μιλάμε για ανθρώπινες ζωές 420 ανθρώπων και των οικογενειών τους«.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom