Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Επικίνδυνα προκλητικός ο Μπουτάρης: Κατεβαίνουν οι τουρίστες στο αεροδρόμιο και νομίζουν ότι είναι στα Σκόπια (βίντεο)

Λέει επίσης ότι τα Σκόπια θα μπορούσαν να ήταν επαρχία της Ελλάδας

Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς έθεσε θέμα μετονομασίας του αεροδρομίου «Μακεδονία».

«Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα βλέπεις το “Alexander the Great” και σου γυρνάει το άντερο. Πρέπει, όμως, να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Το θέμα είναι και το τι κάνουμε εμείς», είπε ο κ. Μπουτάρης.

Και συμπλήρωσε: «Έχουμε το αεροδρόμιο “Μακεδονία”, όλοι που κατεβαίνουν εδώ, νομίζουν ότι κατεβαίνουν στα Σκόπια. Τι θα κάνουμε εμείς, θα κρατήσουμε τα ονόματα αεροδρόμιο “Μακεδονία” και τον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων και ότι άλλα τέτοια έχουμε; Χάσαμε, πρέπει να το καταλάβουμε ότι χάσαμε».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «διαπραγμάτευση είναι να μπεις και στα πόδια του άλλου και να μην του ανακοινώσεις τις δικές σου κόκκινες γραμμές. Καλύτερα να έχεις το 50% από κάτι, παρά το 100% από το τίποτα. Χάσαμε στη Χάγη, δεν μπορούμε πια να βάλουμε βέτο στο ΝΑΤΟ».

Όσο για το συλλαλητήριο και απαντώντας στις κατηγορίες ότι το χαρακτήρισε κατάπτυστο, σημείωσε ότι δεν ήταν ξεκάθαρο ποιος ήταν ο διοργανωτής του.

Παράλληλα, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι «μέλημά σας είναι πώς θα κάνετε ρόμπα τον Μπουτάρη, πώς να πάρετε τον δήμο, δεν θα τον πάρετε, όμως, με τέτοιες πρακτικές. Πώς το είδατε ότι εγώ φλερτάρω με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό για να το λέτε, είτε πρέπει να πάρετε άδεια από ΣΥΡΙΖΑ ή από μένα».

Ο κ. Μπουτάρης, σε νεότερες δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΙ αρνήθηκε ότι έθεσε ζήτημα αλλαγής της ονομασίας του αεροδρομίου και του σταθμού των ΚΤΕΛ λέγοντας ότι απλώς αναρωτήθηκε τι θα κάνουμε με τα ονόματα. Είπε ακόμη ότι «το όνομα “Μακεδονία” έχει διχάσει τον κόσμο, μας έχει διαλύσει, δεν το καταλαβαίνετε εσείς στην Αθήνα αυτό».


Σχετικά με το αεροδρόμιο διευκρίνισε ότι, αν τεθεί θέμα μετονομασίας «ας το βγάλουμε “Νίκος Γκάλης”. Μπασκετομάνα είναι η Θεσσαλονίκη».

Τέλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στην προσέγγιση της ΠΓΔΜ με την Τουρκία λέγοντας ότι αυτό θα έπρεπε να το κάνει η Ελλάδα: «Τα Σκόπια θα μπορούσε να είναι επαρχία μας», είπε χαρακτηριστικά για να καταδείξει την ήττα και την απώλεια του ονόματος εδώ και πολλά χρόνια.

Η θέση του δημάρχου προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της αντιπολιτευόμενης παράταξης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρου Καλαφάτη.

Όπως είπε, «με τον δήμαρχο μας χωρίζει άβυσσος και στο Σκοπιανό. Ο κ. Μπουτάρης ερμηνεύει τα γεγονότα κατά το δοκούν και ισχυρίζεται ότι δεν χρειάζεται να βγάλουμε ψήφισμα γι’αυτό το κορυφαίο θέμα που απασχολεί τη Θεσσαλονίκη και τη χώρα, όταν ως δημοτικό συμβούλιο έχουμε βγάλει ψηφίσματα για ζητήματα που δεν είχαν καμία σχέση με την πόλη».

«Λόγω θεσμικού ρόλου και μόνο, δήμαρχε, δεν δικαιούσαι να αναφέρεσαι στα Σκόπια με το όνομα “Μακεδονία” ούτε επίτηδες, ούτε κατά λάθος. Δεν δικαιούσαι να αποκαλείς ακροδεξιούς και γραφικούς εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες σου που εξέφρασαν το εθνικό τους συναίσθημα στα συλλαλητήρια».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «μετά την αποχώρησή σου από το αξίωμα του δημάρχου, θα έχεις δικαίωμα να λες ό,τι θέλεις. Όσο εκπροσωπείς την πόλη όμως, οφείλεις να σέβεσαι τα όρια και να αντιλαμβάνεσαι το βεληνεκές του ρόλου και του λόγου σου».

Το πρωί της Τρίτης, ο κ. Καλαφάτης χαρακτήρισε τον κ. Μπουτάρη «θλιβερό φαινόμενο», «όνειδος για την πόλη» και τον κατηγόρησε για παρεμβάσεις σε ένα κρίσιμο θέμα που δημιουργούν πρόβλημα. Επίσης τον χαρακτήρισε «λαγό» της κυβέρνησης.

«Αναρωτιέμαι γιατί τον ψηφίζουν οι Μακεδόνες» είπε από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Βουλής (από τους ΑΝΕΛ) Δημήτρης Καμμένος.
http://neoskosmos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom