Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Πόλεμος Κοτζιά - ΣΚΑΪ για την συνέντευξη Ερντογάν (βίντεο)


"Πόλεμος" έχει ξεσπάσει μεταξύ του Νίκου Κοτζιά και του ΣΚΑΪ, για τη συνέντευξη που έδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραμονή της επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Απαντήσεις στη σκληρή κριτική που δέχθηκε, με αφορμή την
επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας, έδωσε ο Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στη συνεδρίαση της επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, κάνοντας μια… αποτίμηση της επίσκεψης Ερντογάν: «Υπήρξε σαφής δήλωση ότι η Τουρκία δεν διεκδικεί εδάφη από την Ελλάδα. Αυτό δεν το έχει ξανακάνει ο πρόεδρος της Τουρκίας. Υπήρξε αναγνώριση ότι η μουσουλμανική κοινότητα περιλαμβάνει πομάκους και ρόμα. Αυτό είναι πρωτοφανής παραδοχή από την πλευρά τους… Ζήτησε συγγνώμη για τους διωγμούς της Κωνσταντινούπολης, της δεκαετίας του ’50. Αυτά είναι θετικά ζητήματα που διαφεύγουν στο ραντάρ ορισμένων».

Και συνέχισε ο κ. Κοτζιάς αναφερόμενος στη συνέντευξη του Ερντογάν στον ΣΚΑΪ: «Το μόνο πράγμα που άλλαξε ήταν ότι είχε να δώσει συνέντευξη στο ΑΠΕ και την έδωσε στο ΣΚΑΪ. Όπως ομολόγησε, τον μετέπεισε ο διευθυντής ενημέρωσης και εκεί άλλαξε η συμφωνία… Ποιος άνοιξε το θέμα της Λωζάννης εκεί; Ποιος επέμενε συνέχεια και δεν του έφτανε η πρώτη απάντηση; Αυτοί, οι οποίοι άλλαξαν τη συνέντευξη του προέδρου».


Η απάντηση του τηλεοπτικού με το παρακάτω άρθρο στην ιστοσελίδα του

Φαντασιώσεις Κοτζιά για τη συνέντευξη Ερντογάν στον ΣΚΑΙ

Σενάρια δήθεν προ- συνεννοήσεων για την συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και τον Αλέξη Παπαχελά ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν περιέγραψε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Υιοθετώντας συνωμοσιολογική ρητορική του διαδικτύου ο κ. Κοτζιάς έκανε λόγο για παρέμβαση του Τούρκου παραγωγού Ατζούν Ιλιτζαλί για την αποκλειστική συνέντευξη στον ΣΚΑΙ , παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έχει παραχωρήσει στο δημοσιογράφο και διευθυντή της εφημερίδας «η Καθημερινή» τουλάχιστον άλλες τέσσερις συνεντεύξεις στο παρελθόν.

Ο κ. Κοτζιάς σημείωσε πως «η μοναδική αλλαγή που υπήρξε στο πρόγραμμα Ερντογάν ήταν η συνέντευξη που είχε συμφωνήσει να δώσει στο ΑΜΠΕ και τελικά έδωσε στον ΣΚΑΙ. Γιατί έδωσε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ; Γιατί ο διευθυντής επικοινωνίας του ο οποίος είναι Τούρκος (σ.σ ο Ατζούν Ιλιτζαλί), συνεργάζεται με τον ΣΚΑΙ για το reality «Survivor»…»

Ο Υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στην Διαρκή επιτροπή Εθνικής Άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής σημείωσε αναφορικά με την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στη χώρα μας πως «Υπήρξε μια μετακίνηση, δεν λέω σεισμική, ανάμεσα στις απόψεις που εξέφρασε πριν έρθει και σε αυτά που είπε έπειτα από δύο ημέρες στην Ελλάδα».

Ο κ. Κοζτιάς σημείωσε επίσης «εμείς υπηρετούμε τη χώρα δεν βγάζουμε το συναισθηματικό μας άχτι. Συνομιλήσαμε με τον Ερντογάν γιατί είναι ο μόνος που ασκεί εξουσία στην Τουρκία και θα κρατήσει σταθερές σε όσα πει. Ποιος έφτιαξε την ευκαιρία της συνάντησης με τον Ερντογάν; Θα δούμε στο μέλλον εάν η ευκαιρία πήγε χαμένη. Η επίσκεψη Ερντογάν σήμερα δεν έχει καμία σχέση με τα παρατράγουδα που έλαβαν χώρα το 2004».

Κανέλλη: Αφελές να πιστεύει κανείς ότι ο Ερντογάν έθεσε θέμα Λωζάννης λόγω... ΣΚΑΙ

Από την πλευρά του ΚΚΕ η κυρία Λιάνα Κανέλλη αντέκρουσε τα επιχειρήματα του κ. Κοτζιά περι ανατροπής του προγράμματος λόγω ΣΚΑΙ. Αναλυτικά η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε κατά την τοποθέτησή της: « Μας είπατε ότι το θέμα προέκυψε από μια αθέτηση της συμφωνίας αναφορικά με το αν θα έδινε συνέντευξη στο ΑΠΕ. Συγγνώμη που σας το λέω αλλά είναι αφελές να το πιστέψει κάποιος για τον Τούρκο πρόεδρο ότι ήγειρε θέμα Λωζάννης επειδή πήρε την συνέντευξη ο Παπαχελάς και ο ΣΚΑΙ και δεν θα το έθετε αν η συνέντευξη δινόταν στο ΑΠΕ» είπε η βουλευτής του ΚΚΕ ενώ πρόσθεσε ότι τα σοβαρότερα θέματα τέθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο. «Τα σοβαρότερα τον θεμάτων με μετάδοση που έδινε η ΕΡΤ έγιναν σε συνθήκες Survivor» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Κατά την δευτερολογία του ο Υπουργός Εξωτερικών απευθυνόμενος προς τον κ. Κουμουτσάκο του είπε "μην διακόπτετε κύριε Κουμουτσάκο εδώ δεν είναι ο ΣΚΑΙ να μιλάτε μόνος σας" ενώ παράλληλα απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης σημείωσε: "δείτε τι λέγατε ώρες πριν έρθει ο Ερντογάν στην Αθήνα στον ΣΚΑΙ όλοι σας. Μιλούσατε για ήττα και λάθος πριν ακόμη γίνει η επίσκεψη".

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom