Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΤΩΡΑ: Σε εξέλιξη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Παγκράτι και Καλλιθέα(φωτο)

Κούρδοι όλοι οι προσαχθέντες

- Σε εξέλιξη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε τουλάχιστον τρία σπίτια στην καρδιά της Αθήνας - Στο Παγκράτι και στην Καλλιθέα - Εχουν προσαχθεί συνολικά 9 άτομα η μια γυναίκα - Η επεισοδιακή προσαγωγή ατόμου κουρδικής καταγωγής

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε τουλάχιστον 3 σημεία της Αθήνας. Στο Παγκράτι στην οδό Δεινοστράτου 78 αλλά και σε δυο διαμερίσματα στην Καλλιθέα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 9 προσαγωγές τούρκων, κουρδικής καταγωγής μεταξύ των οποίων μια γυναίκα. 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επεισοδιακή ήταν η προσαγωγή ατόμου κουρδικής καταγωγής στο Παγκράτι. Όταν άντρες της αντιτρομοκρατικής και της ΕΚΑΜ προσπάθησαν να τον προσαγάγουν εκείνος έβαλε τις φωνές με αποτέλεσμα οι γείτονες να καλέσουν και την αστυνομία. Αυτή την ώρα ερευνάται το διαμέρισμά του.
Ταυτόχρονα ερευνώνται και άλλα δυο διαμερίσματα στην Καλλιθέα.

Τι έχει βρεθεί μέχρι στιγμής στα διαμερίσματα

Από τις έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί καλώδια, ρολόγια, αλλά και ηλεκτρονικοί υπολογιστές και διάφορα κινητά τηλέφωνα. Εκτιμάται ότι τα πρώτα θα χρησίμευαν στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. Βρέθηκα επίσης βάζα με άγνωστη ύλη που θα εξεταστεί από το γενικό χημείο του Κράτους. 
Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση συνδέεται με την μεταφορά οπλισμού τον Ιούλιο του 2013 από άτομα κουρδικής καταγωγής ανοικτά της Χίου. Οι αρχές τότε είχαν βρει οπλισμό σε φουσκωτό σκάφος μεταξύ Χίου και Οινουσών. Τότε είχαν ανακαλυφθεί, δυο αντιαρματικοί όλμοι, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και μεγάλος αριθμός έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom