Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Στον τόπο του εγκλήματος Τσίπρας,Σκουρλέτης,Δούρου και ΣΙΑ δήλωσαν ότι "υπάρχουν κι αλλού προβληματικές υποδομές"!!! (φωτο & βίντεο)


Για ένα "σπάνιο και ακραίο" φαινόμενο έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, που επισκέφθηκε την περιοχής της Μάνδρας, η οποία υπέστη τεράστιες καταστροφές από τις φονικές πλημμύρες.



Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για συσσωρευμένα προβλήματα χρόνων στα έργα υποδομής και στο χωροταξικό σχεδιασμό στην περιοχή. Όπως είπε μάλιστα αυτά τα προβλήματα δεν υπάρχουν μόνο σε περιοχές της Δυτικής Αττικής αλλά και αλλού.

«Πρέπει να δείξουμε εγρήγορση στην αποκατάσταση των αναγκαίων υποδομών ώστε να αποφύγουμε το να επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα».
Ο πρωθυπουργός νωρίτερα είχε συμμετάσχει σε σύσκεψη στο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής στην Ελευσίνα παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Δέσμευσή μας η επούλωση των πληγών»

«Πρωτίστως ασχοληθήκαμε με το επιχειρησιακό σκέλος καθώς ακόμα έχουμε ανθρώπους αγνοούμενους. Η προσπάθεια της πυροσβεστικής και των εθελοντών είναι συγκινητική. Μας απασχόλησε η άμεση αποκατάσταση των νοικοκυριών και η απάντληση των υδάτων. Άμεση προτεραιότητα είναι επίσης τα συνεργεία των μηχανικών να καταγράψουν τις πληγές ώστε και είναι δέσμευσή μας να προχωρήσουμε σε άμεση επούλωση τόσο στα νοικοκυριά όσο και στις επιχειρήσεις» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως θα πρέπει αυτή η τραγωδία να αποτελέσει το έναυσμα ώστε να αντιμετωπιστούν παθογένειες δεκαετιών.
«Ας αποτελέσει αυτό το έναυσμα για όλους μας προκειμένου να επιδείξουμε εγρήγορση για την αποκατάσταση των αναγκαίων υποδομών του χωροταξικού σχεδιασμού για να μην ξαναζήσουμε ποτέ ξανά τέτοια φαινόμενα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Προηγουμένως ο πρωθυπουργός βρέθηκε στην περιοχή της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θηβών και ενημερώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη δυτικής Αττικής Ιωάννη Βασιλείου για την πορεία αντιμετώπισης των συνεπειών από τις χθεσινές φονικές πλημμύρες.
Μετά τη Μάνδρα, ο κ. Τσίπρας μεταβαίνει στο κέντρο επιχειρήσεων Ελευσίνας, όπου αναμένεται να προβεί σε δήλωση προς τους δημοσιογράφους.
http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom