Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Όλη η Ελλάδα μια "γροθιά" για την Δυτική Αττική! - Βοήθεια από παντού - Θρήνος για τις 16 ψυχές (φωτο & βίντεο)

Συγκεντρώνουν φαγητά, φάρμακα και κουβέρτες!

- Συγκίνηση αλλά και οργή για τα όσα συμβαίνουν στη Δυτική Αττική - Οι νεκροί αυξήθηκαν και έφτασαν τους 16 με τους φόβους για τους 4 αγνοούμενους να αυξάνονται όσο περνάνε οι ώρες - O Δήμος Αθηναίων έστειλε τρόφιμα, κουβέρτες και φάρμακα στους πληγέντες
από την κακοκαιρία που συνεχίζει να πλήττει για δεύτερη μέρα την Μάνδρα, τη Νέα Πέραμο και την Ελευσίνα - Γιατροί του ΙΣΑ σπεύδουν να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους - Η ΕΥΔΑΠ προειδοποιεί για το νερό στα σπίτια της περιοχής! "Δεν είναι πόσιμο" - Δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε - Νέες εικόνες από την Δυτική Αττική που "χτυπήθηκε" από την Θεομηνία


Δραματικές είναι οι ώρες που βιώνουν οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής (στις περιοχές Μάνδρα, Νέα Πέραμος, Ελευσίνα) ενώ η τραγική λίστα των νεκρών από την κακοκαιρία μεγαλώνει, βυθίζοντας σε πένθος ολόκληρη την Ελλάδα.
Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται από την βροχόπτωση σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο. Όσο περνούν οι ώρες, οι φόβοι για τους τέσσερις συμπολίτες μας μεγαλώνουν ενώ θα διακοπούν και οι έρευνες για να ξεκινήσουν με το πρώτο φως του ήλιου.

Συγκλονιστική μαρτυρία: «Έτσι έσωσα το δυο μου μωρά από τον χείμαρρο»

Στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, Live News, στο Έψιλον, μίλησε η κυρία Χαρούλα Μπόνου, η οποία μένει στη Μάνδρα. Η κ. Μπούνου μίλησε για το πως βίωσε τον εφιάλτη της Τετάρτης (15.11.2017), περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο έσωσε τα δυο της παιδάκια.
«Το νερό κύκλωσε το σπίτι και δεν είχαμε πρόσβαση ούτε από την μία πόρτα να βγούμε ούτε από την άλλη. Αν ήμουν μόνη μου θα είχα πνιγεί μαζί με τα δυο μου παιδιά. Ο σύζυγος μου ήταν στο μπάνιο και έσπασε την ψυψοσανίδα για να μπορέσουμε να βγούμε».

Δείτε όλα όσα είπε στο βίντεο

Έμειναν χωρίς σπίτια

Η κατάσταση στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο είναι το λιγότερο τραγική ενώ δεν είναι λίγοι όσοι δεν έχουν ένα κρεβάτι για να κοιμηθούν. Από χθες (15.11.2017) ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και θέρετρα του στρατού «άνοιξαν» για τους πληγέντες της κακοκαιρίας της Δυτικής Αττικής. 
Μάνδρα κακοκαιρίαΜάνδρα κακοκαιρία
Μάλιστα, γίνεται έκκληση σε όποιον θέλει να βοηθήσει να στείλει ό,τι μπορεί στην διεύθυνση: Στρ. Ρόκκα 45, Μάνδρα 196, στο δημαρχείο Μάνδρας Ειδυλλίας. Όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί, επίσης, να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 2132014900. Να σημειωθεί ότι η ΕΥΔΑΠ προειδοποιεί ότι το νερό της περιοχής δεν είναι πόσιμο και οι κάτοικοι δεν πρέπει να το πίνουν.

Βοήθεια και από τον δήμο Αθηναίων

Περισσότερους από 2,5 τόνους τρόφιμα μακράς διάρκειας (εμφιαλωμένο νερό, γάλα, βρεφικές τροφές, χυμούς, μαρμελάδες, μπισκότα, ξηρούς καρπούς, κλπ), έστειλε σήμερα (16.11.2017) ο δήμος Αθηναίων στους πληγέντες της Δυτικής Αττικής.
Επιπλέον, έστειλε μερίδες έτοιμου φαγητού, είδη προσωπικής υγιεινής για παιδιά και ενήλικες, καθώς και τριάντα κιβώτια με είδη ρουχισμού και υπόδησης, 600 κλινοσκεπάσματα και 23 κουτιά με φαρμακευτικό υλικό. 
Μάνδρα κακοκαιρίαΜάνδρα κακοκαιρία
Η δημοτική αρχή βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε ανοιχτή γραμμή με τους Δήμους της Δυτικής Αττικής που έχουν πληγεί από τα καιρικά φαινόμενα, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών.
«Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να δείξουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους των περιοχών που ζουν μία άνευ προηγουμένου καταστροφή. Αλλά και στις δημοτικές αρχές που υπερβαίνουν εαυτούς για να την αντιμετωπίσουν» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Οι γιατροί σπεύδουν στην περιοχή για να προσφέρουν την πολύτιμη βοήθεια τους

Κλιμάκιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής προκειμένου να αποτιμήσει την έκταση των ζημιών που έχουν υποστεί τα ιατρεία, ενώ πρόκειται να αποστείλει φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό. Δυτική Αττική
Δυτική ΑττικήΔυτική ΑττικήΔυτική Αττική

Ο ΙΣΑ αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση των ιατρών που υπέστησαν ζημιές τα ιατρεία τους, προκειμένου να αποκατασταθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να ενισχυθεί η υγειονομική κάλυψη των περιοχών.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκφράζει τη συμπαράστασή του στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία, καθώς και τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.
«Είμαστε συγκλονισμένοι από αυτή την τραγωδία που έπληξε τη χώρα και την άδικη απώλεια των συμπολιτών μας. Θα συνδράμουμε με όσα μέσα διαθέτουμε στην προσπάθεια ανακούφισης των πληγέντων .Ωστόσο θα πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που άφησαν αθωράκιστη τη χώρα μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.

Μέτρα για την δημόσια υγεία

Τη λήψη μέτρων διασφάλισης της δημόσιας υγείας για την Δυτική Αττική αποφάσισε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος με σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε. βοήθεια στη Μάνδραβοήθεια στη Μάνδραβοήθεια στη Μάνδραβοήθεια στη Μάνδραβοήθεια στη Μάνδραβοήθεια στη Μάνδρα
Τα μέτρα αφορούν στη διενέργεια υγειονομικού ελέγχου στο δίκτυο ύδρευσης και την ασφάλεια των τροφίμων, με στόχο την προστασία της υγείας του πληθυσμού των πληγέντων περιοχών. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας , το οποίο βρίσκεται σε ετοιμότητα σε 24ωρη βάση (τηλ. Επικοινωνίας: 210 6828350).

Μεγάλη προσοχή με το νερό

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, όπως πλημμύρες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πρόκλησης μηχανικών βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης και εισόδου σ’ αυτό ξένων υλών, που είναι δυνατόν να υποβαθμίσουν την ποιότητα του πόσιμου νερού.
Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να διενεργηθεί αμέσως υγειονομικός έλεγχος λειτουργίας των συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης.
Εφόσον διαπιστώνεται με συνεχείς ελέγχους ότι δεν υπάρχουν βλάβες στο δίκτυο και εισροή ξένων σωμάτων, θα πρέπει οι υπεύθυνοι ύδρευσης και οι υγειονομικές αρχές να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.
Και οι δειγματοληπτικοί και εργαστηριακοί έλεγχοι του νερού σε κρίσιμα σημεία του δικτύου ύδρευσης θα πρέπει να είναι συστηματικοί. Επιπλέον, οι τιμές του υπολειμματικού χλωρίου να ελέγχονται συστηματικά και να αυξηθεί η συχνότητα παρακολούθησης και άλλων ποιοτικών παραμέτρων του πόσιμου νερού.

Νερό: Η λεπτομέρεια που είναι ιδιαίτερα σημαντική

Πρέπει να επισημανθεί η σπουδαιότητα διενέργειας υγειονομικής αναγνώρισης, δεδομένου ότι κάθε εργαστηριακή εξέταση αντικατοπτρίζει μόνον την κατάσταση της στιγμής της δειγματοληψίας. Επιπλέον, η υγειονομική αναγνώριση επιτρέπει την επισήμανση των υπαρκτών και ακόμη δυνητικών κινδύνων. βοήθεια στη Μάνδραβοήθεια στη Μάνδραβοήθεια στη Μάνδρα
Υπενθυμίζεται ότι τα κυριότερα στοιχεία που εξετάζονται κατά την υγειονομική αναγνώριση είναι, η λεκάνη απορροής υδροληψίας, η πηγή της υδροληψίας, οι εξωτερικοί αγωγοί, το αντλιοστάσιο, οι δεξαμενές, το δίκτυο διανομής, το σύστημα επεξεργασίας, η απολύμανση και οι εσωτερικές υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Προσοχή στα τρόφιμα

Επίσης, ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων με τα οποία σιτίζονται οι πληγέντες, οι οποίοι είναι ήδη καταπονημένοι και επιπλέον λόγω των συνθηκών διαβίωσής τους, ελλοχεύει αυξημένος κίνδυνος τροφιμογενών και άλλων λοιμώξεων. Μάνδρα
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη διατροφή των πληγέντων, στους οποίους διανέμονται τρόφιμα τα οποία προσφέρουν διάφορες κοινωνικές οργανώσεις, φορείς ή επιχειρήσεις τροφίμων, σε ό,τι αφορά τις συνθήκες παρασκευής, μεταφοράς, συντήρησης, στον τρόπο διανομής και κυρίως την ποιότητα κατά τον χρόνο διανομής.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στον έλεγχο των τροφίμων, κυρίως στις περιπτώσεις που γίνεται μαζική προετοιμασία και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τρόφιμα ευαλλοίωτα. αγνοούμενος
Προσοχή επίσης θα πρέπει να δοθεί στις περιπτώσεις όπου διανέμονται στους πληγέντες τυποποιημένα τρόφιμα. Θα πρέπει αυτά να διακινούνται με ασφάλεια και να αποθηκεύονται μέχρι την διανομή τους σε χώρους με απόλυτη τάξη, καθαριότητα και με συνθήκες συντήρησης τέτοιες, ώστε να αποφεύγονται τυχόν αλλοιώσεις ή επιμολύνσεις τους.
Απαιτείται εντατικοποίηση των ελέγχων που διενεργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες σε όλες τις φάσεις της αλυσίδας παραγωγής των τροφίμων, οι οποίοι θα πρέπει να είναι ενδελεχείς και να καλύπτουν, όχι μόνο την παρασκευή αλλά και την μεταφορά και προσωρινή αποθήκευση, μέχρι την παράδοσή τους στους πληγέντες.

νεκροί αγνοουμενοι Μάνδρα Νέα Πέραμος
Αυτοκίνητα το ένα πάνω στο άλλο!
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom