Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ: «Σκοτώστε» τώρα την ελληνική φαρμακοβιομηχανία


Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και θλιβεροί - Η Ελλάδα βουλιάζει στο βούρκο των αριστερίστικων ιδεοληψιών του ΣΥΡΙΖΑ περί ανάπτυξης και η ΝΔ σφυρίζει αδιάφορα, αρνούμενη να πάρει
σαφή θέση στα όσα «εγκληματικά» συμβαίνουν στο χώρο της υγείας και του φαρμάκου - Τσίπρας και Καμμένος οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την φαρμακοβιομηχανία σε πλήρη ύφεση, παίζοντας κορώνα - γράμματα το μέλλον των ασφαλισμένων, αλλά και του εργατικού δυναμικού της χώρας.

Οι εμμονές της «αριστερόστροφης» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. γύρω από τα ζητήματα της ελληνικής επιχειρηματικότητας είναι γνωστές.

Για περισσότερα από 2 χρόνια ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του ευαγγελίζονται στην κοινή γνώμη τον ερχομό της ανάπτυξης και των επενδύσεων τις οποίες όμως ξορκίζουν στο παρασκήνιο, ικανοποιώντας το κομματικό τους ακροατήριο και τις ιδεοληψίες της νεοφερμένης ψευδοαριστεράς περί κεφαλαιοκρατίας, περί καπιταλισμού και διαφόρων άλλων μύθων που ηχούν εύηχα στα αυτιά του διαλυμένου από τα μνημόνια ελληνικού λαού.

Η υποκρισία της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. ξεπερνά ακόμα και τα εγκληματικά λάθη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που διέλυσαν τη δημόσια υγεία και την ελληνική επιχειρηματικότητα.

Οι ίδιοι άνθρωποι (ΣΥΡΙΖΑ) που από τη μια πόρτα επιτρέπουν την άλωση της Δημόσιας περιουσίας από ξένους παράγοντες και ξεπουλούν έναντι πινακίου φακής τον πλούτο και τα φιλέτα της χώρας, από την άλλη πόρτα εμποδίζουν οποιαδήποτε τίμια προσπάθεια ελληνικών επιχειρήσεων να παραμείνουν όρθιες και να δημιουργήσουν συνθήκες παραγωγικών επενδύσεων διατηρώντας και ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας.

Το γιατί είναι κάτι παραπάνω από προφανές: χωρίς φτώχεια, χωρίς μιζέρια, χωρίς ανέχεια, χωρίς διαλυμένη τη βιομηχανία και τον παραγωγικό ιστό της χώρας η σημερινή κυβέρνηση της ψευδοαριστεράς δεν έχει κανένα απολύτως νόημα ύπαρξης.

Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου σε αγαστή συνεργασία με τους δανειστές ποντάρει σαφέστατα στη διαρκή στασιμοχρεοκοπία όχι μόνο του κράτους, αλλά και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Τα επίσημα στοιχεία για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία αποδεικνύουν την επιχείρηση που συντελείται εις βάρος οποιασδήποτε υγειούς προσπάθειας.

Τριπλάσια είναι η επιβάρυνση των φαρμακευτικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα από υποχρεωτικές επιστροφές και εκπτώσεις (rebate και clawback) σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές εταιρείες, την ώρα που θα έπρεπε να μειώνεται κατά 30% το clawback κάθε έτος, αρχής γενομένης από το τρέχον και μέχρι το 2019.

Μία εβδομάδα μετά την παρουσίαση των θλιβερών αυτών στοιχείων από τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων τηρεί σιγήν ιχθύος. Καμιά αντίδραση μπροστά στην αμείλικτη πραγματικότητα των αριθμών: 27,3% συμβάλλουν οι φαρμακευτικές εταιρείες στη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα των μνημονίων, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 8,6%!

Oι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος πρέπει με ειλικρίνεια να κοιτάξουν τον ελληνικό λαό στα μάτια και να πουν για ποιους λόγους επιδιώκουν τη διάλυση της ελληνικής βιομηχανίας.

Τι είδους «γραμμάτια» έχουν και με ποιους;

Το ερώτημα που εύλογα γεννάται από τη στάση της σημερινής κυβέρνησης είναι αν όλα αυτά οφείλονται σε ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί τα ζητήματα της ανάπτυξης ή αν πρόκειται για σκόπιμη αδιαφορία που υποκρύπτει πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες...

  • Ποιοι και πώς ωφελούνται από την διάλυση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας;
  • Γιατί οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης διασφαλίζουν τις εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες που διαθέτουν;

Το συνολικό ποσό από rebate και clawback, που καλούνται να πληρώσουν οι φαρμακοβιομηχανίες, αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ το χρόνο και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για την άμεση και δραστική μείωσή του.

Εντύπωση προκαλεί, επίσης, η σπουδή με την οποία υλοποιεί άλλες μνημονιακές υποχρεώσεις, ενώ την ευρωπαϊκή οδηγία για τη μείωση κατά 30% του clawback, που θα είχε θετικό αντίκτυπο στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, την αφήνει στα αζήτητα -ακόμα κι αν είναι αυτό το προαπαιτούμενο που θα τινάξει την τρίτη αξιολόγηση στον αέρα!

Πολλά είναι τα ερωτήματα που γεννώνται:
Την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού θα πληρώνουν πολλαπλά οι επιχειρήσεις του φαρμάκου;

Υπάρχει άλλη, υπόγεια στόχευση;
Ανικανότητα ή τέχνασμα, μικρή σημασία έχει, καθώς το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: η οικονομική εξόντωση των ελληνικών φαρμακευτικών επιχειρήσεων.

Κι όλα αυτά, την ώρα που το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η ανεξέλεγκτη διόγκωση της ανεργίας.

Οι εγχώριες φαρμακευτικές εταιρείες βρίσκονται σε οριακό σημείο εδώ και καιρό, ο οικονομικός στραγγαλισμός είναι συνεχής και κανένα σημάδι ανάκαμψης δεν φαίνεται στον ορίζοντα, με ευθύνη των κυβερνώντων.

Γιατί η ΝΔ δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση;
Αδιάφορα όμως σφυρίζει και η αξιωματική αντιπολίτευση. Η Νέα Δημοκρατία αποφεύγει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα στο θέμα, γιατί στην ουσία στηρίζει αυτή την πολιτική, των μνημονιακών δηλαδή περικοπών και της λιτότητας.

Επί κυβέρνησης ΝΔ, άλλωστε, η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη κλείδωσε στο ανεπαρκέστατο όριο του 1,945 δισεκατομμυρίου ευρώ, με συνέπεια την εκτόξευση και της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα και των υποχρεωτικών επιστροφών από τη μεριά των εταιρειών.

Το τέλος των μνημονίων του ΣΥΡΙΖΑ και το σχέδιο πέρα και πάνω από μνημόνια της ΝΔ είναι καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς, όσο δεν υπάρχει προοπτική για την πραγματική οικονομία και τους κλάδους παραγωγής υψηλής προστιθέμενης αξίας.

http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom