Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Ο "διπλός" ρόλος του αντάρτη με τα τρομοτάπερ! - Οι ιδιαίτερες σχέσεις με την Πόλα Ρούπα και η απόδραση του Μαζιώτη! (φωτο & βίντεο)


- "Μέσα σε όλα" φαίνεται πως ήταν ο 29χρονος ο οποίος συνελήφθη στην γιάφκα στην Πλατεία Αττικής για τα τρομοπακέτα σε Παπαδήμο, Σόιμπλε και ΔΝΤ - Οι αστυνομικοί "βλέπουν"
σχέσεις με την Πόλα Ρούπα, την περίοδο που εκείνη σχεδίαζε την απόδραση του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές με... ελικόπτερο - Ο 29χρονος είχε διπλό ρόλο καθώς είχε επαφές και με τον Επαναστατικό Αγώνα αλλά και με τους Πυρήνες της Φωτιάς - Είχε κρύψει ολόκληρο οπλοστάσιο σε τάπερ και σάκους και ετοιμαζόταν για μετακόμιση

Στα χέρια της αστυνομία είναι ο 29χρονος με τα εννέα πρόσωπα! Ο άνδρας συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου (28.10.2017) σε ημιυπόγειο διαμέρισμα στην Πλατεία Αττικής και όπως όλα δείχνουν είχε αδυναμία στις πλαστές ταυτότητες αλλά και τα τρομοτάπερ.
Ο 29χρονος φαίνεται πως είχε κεντρικό ρόλο στο σύνολο του λεγόμενου «αντάρτικου πόλης» ενώ οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από τα τρομοπακέτα σε ΠαπαδήμοΣόιμπλε και ΔΝΤ.

Η μετακόμιση… έμεινε στη μέση

Ο νεαρός άνδρας συνελήφθη την ώρα που επιχειρούσε να «μετακομίσει» ένα ολόκληρο… οπλοστάσιο, το οποίο είχε κρύψει σε σάκους και τάπερ. Από τις πρώτες αναλύσεις που έχουν γίνει στα υλικά και τα εκρηκτικά που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη σύλληψη, βγαίνει ένα συμπέρασμα: ο 29χρονος είχε «διπλό» ρόλο. Φέρεται να είχε σχέσεις τόσο με τους Πυρήνες όσο και με τον Επαναστατικό Αγώνα!
Και αυτό γιατί ο ωρολογιακός μηχανισμός που βρέθηκε μέσα σε ένα από τα τάπερ, είχε συνδεσμολογία που μεν θεωρείται «κοινή», έχει όμως χρησιμοποιηθεί και από τον Επαναστατικό Αγώνα. Εκτιμήσεις των αστυνομικών θέλουν τον 29χρονο να έχει σχέσεις με την Πόλα Ρούπα.
Οι δυο τους γνωρίζονταν από την εποχή που «Επαναστατικός Αγώνας» και «Πυρήνες» είχαν κάνει συμμαχία και μάλιστα η Ρούπα ετοιμαζόταν με το ελικόπτερο να βγάλει από τη φυλακή το Μαζιώτη αλλά και την ηγετική ομάδα των «Πυρήνων». 

Το… οπλοστάσιο

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, την στιγμή της σύλληψής του, ο 29χρονος είχε πάνω του δύο πιστόλια. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι το εξής: Ότι μέσα στο σπίτι βρέθηκαν αρκετά ημιτελή τρομοπακέτα. Που σημαίνει πως ο 29χρονος ετοίμαζε ήδη τα επόμενα χτυπήματα… Επίσης βρέθηκε ποσότητα εκρηκτικής ύλης και άλλα υλικά κατασκευής τρομοδεμάτων.
Επιπρόσθετα, βρέθηκε εκρηκτική ύλη η οποία είχε αποθηκευτεί μέσα σε τάπερ. Κάτι που αποτελεί μια σημαντική λεπτομέρεια. Κι αυτό διότι η… αποθήκευση εκρηκτικών σε τάπερ αποτελούσε συνηθισμένη πρακτική στο παρελθόν για την Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.
Στην κατοχή του 29χρονου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν:
– 8 πλαστές ταυτότητες.
– 2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια.
– Πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη.
– Πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας.
– Πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών.
– Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
Οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως ο λόγος που ο 29χρονος είχε όλα αυτά τα πράγματα μαζί του, ήταν επειδή πιθανώς βρισκόταν σε εξέλιξη η… μετακόμιση κάποιας γιάφκας.
Το διαμέρισμα στην Πλατεία Αττικής, ο νεαρός το είχε νοικιάσει με μια από τις οκτώ πλαστές ταυτότητες που είχε στην κατοχή του.
Κατά την Αντιτρομοκρατική είναι ο άνθρωπος είχε κατασκευάσει τον παγιδευμένο φάκελο που παραλίγο να στοιχίσει την ζωή του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, αλλά και εκείνον που στάλθηκε στα γραφεία του ΔΝΤ αλλά και στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Οι Γερμανοί τον… έβαλαν στο στόχαστρο

Ο 29χρονος ήταν γνωστός στις αρχές. Παλιότερα είχε προσαχθεί και συλληφθεί για επεισόδια στο Πολυτεχνείο. Η Αντιτρομοκρατική τον έβαλε για πρώτη φορά στο στόχαστρό της πριν από δυο χρόνια. Δεν γνώριζαν, τότε, αν είχε ενταχθεί στο αντάρτικο πόλης.
Το γεγονός, όμως, ότι επισκεπτόταν συχνά ηγετικό στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς που είναι φυλακισμένο στον Κορυδαλλό, τον… διατήρησε στο στόχαστρο των αρχών. Στη συνέχεια, όμως, «χάθηκε» από τα… ραντάρ
Μέχρι που τον «βρήκαν» οι Γερμανοί. Πως τον βρήκαν; Από το τρομοδέμα που είχε σταλεί τον περασμένο Μάρτιο στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, με αποδέκτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Οι Γερμανοί βρήκαν αποτυπώματα και DNA στο τρομοδέμα. Τα ευρήματα αυτά εστάλησαν στις ελληνικές αρχές και έτσι μετά από πέντε μήνες ξεκίνησε εκ νέου η αναζήτηση του 29χρονου. Μέχρι που βρέθηκε στο διαμέρισμα της Πλατείας Αττικής.

Ο τραυματισμός

Ο νεαρός άνδρας κρατείται στη ΓΑΔΑ από τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν και συνελήφθη. Αρνείται τις κατηγορίες.
Την υπεράσπιση του 29χρονου ανέλαβε ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης. Όπως είπε, ένας τραυματισμός που αντιμετώπισε ο πελάτης του, τον οποίο επισκέφτηκε στη ΓΑΔΑ, αντιμετωπίστηκε. Δεν έδωσε όμως περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο (29.10.2017) στις 10:00 στο Εφετείο προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης. Θα παρουσιαστεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή. Στις 12:00 θα μεταφερθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων για συμπληρωματική δίωξη, όσον αφορά στα όπλα που είχε μαζί του και τα άλλα ευρήματα. τρομοδέμα

Τρομοπακέτα σε Σόιμπλε, ΔΝΤ και Παπαδήμο

Μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη χώρα. Μια συντονισμένη επιχείρηση που είχε οργανωθεί από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Τρομοδέμα στον Λουκά Παπαδήμο, τρομοδέμα στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τρομοδέμα στο ΔΝΤ…
Ο παγιδευμένος φάκελος που είχε σταλεί στον πρών πρωθυπουργό, έσκασε στα χέρια του, τον περασμένο Μάιο. Τα τρομοδέματα που είχαν σταλεί στο… εξωτερικό, εμφάνιζαν ως αποστολείς Έλληνες πολιτικούς! Συγκεκριμένα τον Άδωνι Γεωργιάδη ως αποστολέα στο τρομοδέμα που στάλθηκε στον Σόιμπλε και τον Βασίλη Κικίλια ως αποστολέα στο τρομοδέμα που στάλθηκε στο ΔΝΤ. Τότε, τον Μάρτιο του 2017, μια εργαζόμενη στο Ταμείο, είχε τραυματιστεί.
Μετά τη σύλληψη του 29χρονου, έγιναν επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής και σε άλλα σπίτια στην Αττική. Ένα από αυτά, το πατρικό του νεαρού στο Ελληνικό. 

Τι λέει γειτόνισσα του 29χρονου συλληφθέντα

Μια γυναίκα που μένει κοντά στο σπίτι όπου συνελήφθη ο 29χρονος, μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες. Τόνισε πως τις προηγούμενες ημέρες είχε δει τον 29χρονο μαζί με περίπου πέντε ακόμη άτομα, έξω από το σπίτι. Τονίζει πως όλοι φορούσαν μαύρα ενώ κρατούσαν και μια μεγάλη μαύρη σακούλα.
Επίσης κάνει λόγο για την παρουσίας μιας γυναίκας η οποία του έλεγε: «Μπράβο τα καταφέραμε».
Ακούστε τι δήλωσε η γυναίκα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom