Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

AΠΙΣΤΕΥΤΟ: Αναρχικοί απειλούν να πυρπολήσουν Κρεοπωλεία και Pet shops

«Θα σαπίσουμε στο ξύλο κυνηγούς και σφαγείς»,γράφουν σε κείμενο που ανάρτησαν σε site του αντιεξουσιαστικού
Και απάντηση από άλλους... Αναρχικούς

Δεν μας νοιάζει αν ζουν από αυτή την δουλειά αναφέρουν σε μήνυμά τους - Ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση σε κρεοπωλείο στην οδό Καλλιδρομίου το Σάββατο.

Αναρχικοί απειλούν να σπάσουν και να πυρπολήσουν κρεοπωλεία και pet shops. Όπως αναφέρουν σε κείμενο που ανάρτησαν σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου, με το οποίο ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση σε κρεοπωλείο στην οδό Καλλιδρομίου το Σάββατο, «η πράξη μας αυτή είναι μία μικρή ανταπόδοση στη βία στην οποία συμμετέχει έμπρακτα κάθε κρεοπώλης. Ποσώς μας ενδιαφέρει αν ο ιδιοκτήτης είναι μικρός ή μεγάλος επιχειρηματίας ή αν "ζει από αυτό", εφόσον οι επιλογές του βασίζονται στην αντικειμενοποίηση και την εκμετάλλευση άλλων αισθανόμενων όντων».

Μέσα από το κείμενό τους απειλούν: «Να σπάσουμε κρεοπωλεία, να πυρπολήσουμε γουναράδικα, να βανδαλίσουμε pet shops, να απελευθερώσουμε έγκλειστα ζώα, να σαπίσουμε στο ξύλο κυνηγούς και σφαγείς, να δράσουμε με αντισπισιστική φαντασία και μαυροπράσινο σθένος».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο

Ανάληψη ευθύνης για επίθεση σε κρεοπωλείο

Το τοπίο της μητρόπολης θυμίζει νεκροταφείο ψυχών. Μαζάνθρωποι κινούνται πέρα-δώθε, όλη τους η ζωή κινείται σε fast-forward μπροστά απ’ τα μάτια τους. Κομμάτι αυτής της πόλης είμαστε κι εμείς. Περπατάμε στους δρόμους της αναπνέοντας το μολυσμένο της οξυγόνο, καταναλώνουμε και καταναλωνόμαστε, το μεγαλύτερο μέρος του βίου μας βουτηγμένο κι αυτό -ως ένα βαθμό- στην οικονομική αλλοτρίωση.

Ζώντας λοιπόν σε μια καθημερινότητα στην οποία κάθε έκφανση του εξουσιαστικού πολιτισμού λεηλατεί τον χώρο και τον χρόνο μας, όπου κι αν κοιτάξουμε βλέπουμε εχθρικά και μισητά υποκείμενα. Μια βόλτα στο κέντρο ή στα προάστια της πόλης είναι αρκετή για να εντοπίσουμε σε κάθε σημείο της κι από έναν στόχο. Ο εχθρός βρίσκεται παντού, αφού παντού λαχταρά να κυριαρχεί και να επιβάλλεται, έχοντας στο πλάϊ του πρόθυμους υπηκόους που κι αυτοί με τη σειρά τους επιλέγουν να άρχονται και να υποτάσσονται. Επομένως, δεν είναι ψέμα το να πούμε ότι βγαίνοντας απ’ τους τέσσερις τοίχους των διαμερισμάτων μας, ολούθε αντικρίζουμε και γευόμαστε τη σαπίλα αυτού του καταπιεστικού κόσμου στον οποίο ζούμε, νιώθοντας διαρκώς έντονη την απέχθεια μας γι’ αυτόν.

Κι ένας απ’ τους πολλούς στόχους που μας προκαλεί αηδία και σιχαμάρα είναι τα κρεοπωλεία. Θα μπορούσαμε να περιγράψουμε με ατελείωτα λόγια και αράδες τους λόγους για τους οποίους πλημμυρίζουμε από μίσος και λυσσασμένη οργή ενάντια στους σφαγείς των ζώων και τη βιομηχανία κρέατος. Σίγουρα όμως όσα κι αν γράψουμε είναι λίγα και περιττά μπροστά σ’ αυτά που θέλουμε και μπορούμε να πράξουμε. Εκατομμύρια ζώα ανά τη γη δολοφονούνται, φυλακίζονται, γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης και βασανίζονται για την ικανοποίηση υποτιθέμενων ‘’αναγκών’’ των ανθρώπων. Σ’ αυτό συμβάλλουν εμφανώς και τα κρεοπωλεία, εντός των οποίων εκτίθενται και πωλούνται νεκρά και τεμαχισμένα ζώα, έτοιμα να καταναλωθούν απ’ τους πτωματοφάγους της διπλανής πόρτας. Συνεπώς τα κρεοπωλεία αποτελούν τον τελικό προορισμό της διαδικασίας του εγκλεισμού, της σφαγής, του εξευτελισμού και της υποτίμησης ανυπεράσπιστων όντων, όπου η νεκρή τους σάρκα είναι εμπόρευμα για το αγοραστικό κοινό. Αυτό αρκεί για να αναλάβουμε δράση και να μην αναπαυτούμε.

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου της 21ης Οκτώβρη επιτεθήκαμε με σφυριά στο κρεοπωλείο «ο Γιάννης» στην οδό Καλλιδρομίου 51 στα Εξάρχεια, σπάζοντας την τζαμαρία του πτωματοπωλείου και προκαλώντας φθορές στο φορτηγό μεταφοράς (σκίσιμο λάστιχων και σπάσιμο τζαμιών). Η πράξη μας αυτή είναι μία μικρή ανταπόδοση στη βία στην οποία συμμετέχει έμπρακτα κάθε κρεοπώλης. Ποσώς μας ενδιαφέρει αν ο ιδιοκτήτης είναι μικρός ή μεγάλος επιχειρηματίας ή αν "ζει από αυτό" εφόσον οι επιλογές του βασίζονται στην αντικειμενοποίηση και την εκμετάλλευση άλλων αισθανόμενων όντων. Το ίδιο μίσος τρέφουμε και για όσους επιλέγουν να εργαστούν σε τέτοιους χώρους με τη γελοία δικαιολογία "δεν είχα άλλη επιλογή". Ας θυμηθούμε ότι στην εποχή τους εργάτες θεωρούνταν και όσοι στελέχωναν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η διεθνής εβδομάδα αντισπισιστικών δράσεων 30/10 εως 5/11 ας αποτελέσει αφορμή για να προκαλέσουμε μαυροπράσινο χάος στις γειτονιές των μεγάλων και των μικρών πόλεων: Να σπάσουμε κρεοπωλεία, να πυρπολήσουμε γουναράδικα, να βανδαλίσουμε pet-shop, να απελευθερώσουμε έγκλειστα ζώα, να σαπίσουμε στο ξύλο κυνηγούς και σφαγείς, να δράσουμε με αντισπισιστική φαντασία και μαυροπράσινο σθένος.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙΑ, ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΚΕΛΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΓΗΣ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων (ALF)
Αντισπισιστικός Πυρήνας Σφυροφόρων Καταδρομέων

Πριν από λίγη ώρα(16:01)ανέβηκε στο idymedia,ως απάντηση προφανώς,το παρακάτω κείμενο:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΡΕΩΠΟΛΕΙΟ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ
Ο ΕΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΑ ΣΤΗ ΦΑΡΕΤΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου ανέβηκε στο Ιndymedia ανακοίνωση «ανάληψης δράσης» ενάντια σε ένα συνοικιακό κρεοπωλείο στο όνομα της αντίθεσης στην εκμετάλλευση των ζώων. Στην πραγματικότητα η εκμετάλλευση των ζώων αποτελεί όπως γίνεται κατανοητό ξεκάθαρα μέσα από την ανακοίνωση, απλώς μία πρόφαση προκειμένου να διακηρυχθεί το μίσος για τους «μαζανθρώπους» , σε ένα πλαίσιο όπου οι κοινωνικές και ταξικές συνθήκες απλώς αφαιρούνται, σε μία αφήγηση για τον κόσμο όπου οι καταπιεσμένοι είναι εξίσου υπεύθυνοι για την συνολική κοινωνική συνθήκη όσο και οι οικονομικά και πολιτικά ισχυροί.

Πρόκειται για μία αντίληψη, η οποία με διαφορετικές κάθε φορά προφάσεις, επιχειρεί να αναπαράγει το βασικό ιδεολόγημα του εξουσιαστικού κόσμου, που αρνείται την αμέτρητη βία που έχουν ασκήσει οι εξουσιαστές προκειμένου να επιβάλλουν τις κοινωνικές και ταξικές συνθήκες ( στις οποίες μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνεται προφανώς και η βιομηχανία της εκμετάλλευσης των ζώων). Σύμφωνα με αυτό το ιδεολόγημα ο πλέον φτωχός και καταπιεσμένος είναι εξίσου υπεύθυνος με πανίσχυρα κράτη και καπιταλιστικούς κολοσσούς, για την κοινωνική κατάσταση

Είμαστε όλοι απλώς «άτομα» εξίσου υπεύθυνοι για όλα, προπαγανδίζουν εδώ και δεκαετίες οι απολογητές του κρατικού και καπιταλιστικού κόσμου. Κι αυτή την προπαγάνδα αναπαράγει η «ανάληψη ευθύνης». «Οι μάζες των ανθρώπων είναι κατώτερες» ωρύονται τα παπαγαλάκια της εξουσίας κι αυτή ακριβώς την ελιτίστικη αντίληψη για τον κόσμο επιχειρούν να διαδώσουν και οι «επιτιθέμενοι στο κρεοπωλείο».

Θα χρειαζόταν ένα πολύ μεγαλύτερο κείμενο για να αναδειχθούν και οι επιμέρους προβληματικές της συγκεκριμένης κίνησης. Η ευκολία της επιλογής του στόχου, που έρχεται σε προφανή αντίθεση με τις επιλογές των πραγματικών ALF και ELF. H σημειολογία του χώρου όπου αυτή εκδηλώθηκε, προκειμένου να συμβάλλει σε μία εικόνα η οποία καλλιεργείται συστηματικά από τα ΜΜΕ σε σχέση με τα Εξάρχεια. Η απίστευτη υποκρισία αυτών που δηλώνουν εχθροί ειδικώς κατά των κρεοπωλών που καλύπτουν τις ανάγκες των «πτωματοφάγων», όταν οι ίδιοι έχουν υπάρξει «πτωματοφάγοι» καθώς προφανώς δεν μεγάλωσαν και οι ίδιοι ως χορτοφάγοι. Η διαστρέβλωση των αναρχικών προταγμάτων που παρουσιάζονται ως ένα ακατανόητο και αλλοπρόσαλλο παιχνίδι βίας.

Όλες οι επιμέρους προβληματικές ωστόσο είναι δευτερεύουσες μπροστά στη βασική, που είναι το κίνητρο και ο σκοπός πίσω από τέτοιες «δράσεις». Κίνητρο και σκοπός που όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται για την μάχη για την κοινωνική απελευθέρωση από τα εξουσιαστικά δεσμά, (που ως διαδικασία δεν είναι κλειστή στην ανάδειξη των ζητημάτων που αφορούν την εκμετάλλευση των ζώων), αλλά αντίθετα την εχθρεύεται ανοιχτά. Που καταλήγει να αναπαράγει την εξουσιαστική ιδεολογία, και στοχοποιεί όσους δεν ανήκουν σε μια κλειστή παρέα που βαυκαλίζεται ότι αποτελεί κάπου είδους ελίτ.

Είμαστε εχθροί του κρατικού και καπιταλιστικού συμπλέγματος που επιβάλλεται βίαια στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Και είμαστε μέρος αυτής της πλειοψηφίας, όντας οι ίδιοι εργάτες, φτωχοί και καταπιεσμένοι. Και δεν πρόκειται να σιωπήσουμε όταν βλέπουμε εξουσιαστικά ιδεολογήματα και πρακτικές, να επιχειρούν να επιβληθούν και μάλιστα ως δήθεν συνδεόμενες με εμάς.

Αναρχικοί-Αναρχικές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom