Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Σε ύφεση το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς στην Κεφαλονιά (φωτο)


Σε συναγερμό εξακολουθεί να βρίσκεται το νησί εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε αναγκάζοντας τους κατοίκους χωριών και τουριστικών εγκαταστάσεων να τα εγκαταλείψουν.

Ο καιρός μέσα στη νύχτα παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν λόγω του μεγάλου μετώπου βοήθησε. Οι άνεμοι κόπασαν και ουσιαστικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις μπόρεσαν να ελέγξουν την κατάσταση.
Το μεγάλο μέτωπο βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να εφησυχάσει καθώς υπάρχουν ακόμη πολλές διάσπαρτες εστίες οι οποίες μπορούν να δώσουν μεγάλες αναζωπυρώσεις.
Αυτή την ώρα στους πρόποδες του Αίνου το μέτωπο έχει διασπαστεί έχοντας κατεύθυνση προς Αργοστόλι και Πόρο ωστόσο είναι σε δύσβατη περιοχή. Το κλειδί και πάλι κρατούν τα εναέρια μέσα τα οποία ξεκίνησαν τις ρίψεις με το πρώτο φως της ημέρας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς – Ιθάκης κάμνει ανοιχτά λόγο για εμπρησμούς. Δεν είναι δυνατό να έχουμε 37 φωτιές όπως είπε χαρακτηριστικά ο Παναγής Δρακολόγκονας, κάνοντας μάλιστα λόγο για σχέδιο να πληγεί ο τουρισμός στα νησιά της περιοχής.

Η μεγάλη μάχη και οι εκκενώσεις

Οι κάτοικοι ξεχύθηκαν στους δρόμους, καθώς η μεγάλη φωτιά απείλησε τα χωριά Λουρδάτα, Βλαχάτα και Σιμωτάτα. Οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους με ελάχιστα απαραίτητα και προορισμό τον Πόρο.
Τουλάχιστον 40 σπίτια κινδύνεψαν καθώς οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές.
Το ΚΤΕΛ με εντολή της Πολιτικής Προστασίας έστειλε λεωφορεία στη περιοχή να παραλάβει κόσμο που τυχόν θέλει να μετακινηθεί και κυρίως τουρίστες.
Τη νύχτα δυνάμεις της Πυροσβεστικής ήταν έτοιμες να περάσουν από την Κυλλήνη στην Κεφαλονιά για να βοηθήσουν στο έργο κατάσβεσης. Ωστόσο αυτό δεν έγινε τελικά.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom