Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Συμμορία ανηλίκων πίσω από κλοπές και βανδαλισμούς σε σχολεία της Ηλιούπολης


Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι ηλικίας μόλις 13 ετών το βράδυ της Δευτέρας με την κατηγορία ότι ήταν μέλη συμμορίας υπεύθυνης για τις κλοπές και βανδαλισμούς στο 1ο ΕΠ.Α.Λ Ηλιούπολης.

Οι δύο ανήλικοι που είναι μαθητές σχολείων της Ηλιούπολης
οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στο αυτόφωρο κατηγορούμενοι για φθορές και εμπρησμό, καθώς φέρεται να έβαλαν φωτιά στο προαύλιο του σχολείου. Μάλιστα, έχει οριστεί τακτική δικάσιμος ενώ οι 13χρονοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Σε αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι επτά ακόμα ανήλικοι εμπλέκονται σε πέντε υποθέσεις κλοπών που σημειώθηκαν από 10 έως 20 Ιουλίου στο 1ο ΕΠ.Α.Λ. αλλά και στο 5ο Γυμνάσιο της Ηλιούπολης.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, οι ανήλικοι έσπαγαν τις πόρτες των σχολείων και αφαιρούσαν από τις αίθουσες διδασκαλίας ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προτζέκτορες και άλλα αντικείμενα.

Καθώς παρατηρήθηκε αύξηση των ανωτέρω φθορών κατά το τελευταίο τρίμηνο, συστήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης ειδική ομάδα αστυνομικών, επιφορτισμένη με τη συλλογή πληροφοριών και τη διενέργεια περιπολιών στην ευρύτερη περιοχή των ανωτέρω σχολείων, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψή των δραστών.

Οι περισσότεροι από τους μαθητές που εμπλέκονται στην υπόθεση έδωσαν κατάθεση στους αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Ηλιούπολης, ενώ συνοδευόμενοι από τους γονείς τους παρέδωσαν το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, προκειμένου να αποδοθούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, ένας (1) Η/Υ, μία (1) πλακέτα και ένα (1) ποντίκι Η/Υ, μία (1) τηλεόραση, ένας (1) προτζέκτορας και τρία (3) ποδήλατα.

Οι αρχές αναζητούν άλλους δύο υπόπτους.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στην εισαγγελία ανηλίκων, ενώ ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να ασκηθεί δίωξη και σε βάρος των γονιών τους με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom