Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Ξεκίνησε η κακοκαιρία από τη Δυτική Μακεδονία: Πλημμύρες και χαλάζι σε Γρεβενά, Καστοριά! (φωτο,βίντεο & χάρτες)

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ

Στα Γρεβενά, η Πυροσβεστική δέχθηκε δέκα κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια - Στην Καστοριά η έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε ζημίες σε αμπελώνες - Διακοπές ρεύματος στη Λάρισα

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τοπικές καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι, που έπληξαν περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, δημιούργησαν προβλήματα σε Γρεβενά και Καστοριά, όπου πλημμύρισαν υπόγεια, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις σημειώθηκαν και πτώσεις δένδρων.

Στα Γρεβενά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δέκα κλήσεις για την άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια και χρειάστηκε να επέμβει για την πτώση δένδρου στα περίχωρα της πόλης, ενώ συνεργεία της απομάκρυναν λαμαρίνες που είχαν αποκολληθεί λόγω των ισχυρών ανέμων. 

Την ίδια στιγμή στην Καστοριά έγινε μια κλήση για πλημμυρισμένη κατοικία, ενώ, όπως αναφέρουν κάτοικοι, σε ορισμένες περιπτώσεις σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση που προκάλεσε ζημίες κυρίως σε αμπελώνες της περιοχής.

Σύμφωνα με το svouranews.gr, έκλεισε η οδός Αθανασίου Διάκου στην Καστοριά (μπροστά από τα ΚΤΕΛ), λόγω συσσώρευσης υδάτων από τη δυνατή βροχή. Πρόβλημα επίσης υπήρχε και στα κεντρικά φανάρια στην Λεωφόρο των Κύκνων. σε σχετικό βίντεο που ανάρτησε ο ενημερωτικός ιστότοπος διακρίνονται και πεσμένα δέντρα στο κέντρο της Καστοριάς.



Διακοπή ρεύματος στο Άργος Ορεστικό λόγω πτώσης δέντρου


Η έντονη βροχόπτωση σε συνδυασμό με τον δυνατό αέρα είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση ενός δένδρου στο Άργος Ορεστικό. Συγκεκριμένα, το δέντρο έπεσε στα καλώδια της ΔΕΗ προκαλώντας διακοπή ρεύματος στην περιοχή. 


Κατά διαστήματα βρέχει αρκετά στη Λάρισα με αποτέλεσμα να σημειώνονται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία να δεχτεί κλήσεις για απεγκλωβισμούς πολιτών από ανελκυστήρες. Παράλληλα χωρίς ρεύμα βρέθηκαν και κάποια χωριά του δήμου Ελασσόνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με δελτίο που εξέδωσε νωρίτερα ανέφερε ότι θα υπάρξει σοβαρή επιδείνωση των καιρικών συνθηκών η οποία θα ξεκινήσει απόψε από την κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και θα επεκταθεί σταδιακά σε όλη τη χώρα την Τετάρτη. 

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αρχικά επηρεάζονται η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, και πιθανόν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Σταδιακά η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες και η βόρεια Εύβοια ενώ την Τετάρτη η κακοκαιρία θα χτυπήσει τις πρώτες πρωινές ώρες την κεντρική Μακεδονία και μέχρι το μεσημέρι τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επομένων ωρών θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους. Επίσης, θα υπάρξει και πτώση της θερμοκρασίας (6-8 βαθμούς) που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στην ανατολική και βόρεια χώρα.

Δείτε χάρτες με την εξέλιξη του φαινόμενου από τις 6 το πρωί της Τετάρτης:






http://www.protothema.gr/,http://www.alphafm.gr/,http://www.svouranews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom