Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Βαρκελώνη: Αυτός είναι ο 17χρονος που οδηγούσε το βαν του θανάτου (φωτο)


Η αστυνομία ανακοίνωσε και επίσημα ότι αναζητά τον Μούσα Ουκαμπίρ, τον αδελφό του άνδρα στο όνομα του οποίου νοικιάστηκε το λευκό βαν - Έλεγε ότι ήθελε να σκοτώσει τους απίστους

Τον Μούσα Ουκαμπίρ, τον μικρότερο αδελφό του Ντρις Ουκαμπίρ που έχει ήδη συλληφθεί, αναζητά πλέον και επίσημα η ισπανική αστυνομία ως τον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη που άφησε πίσω της 13 νεκρούς και 100 τραυματίες.

Ο 17χρονος Μούσα πιστεύεται ότι έκλεψε την ταυτότητα του αδερφού του για να νοικιάσει τα λευκό βαν με το οποίο το απόγευμα της Πέμπτης σάρωσε τους πάντες στο διάβα του στον πεζόδρομο Λας Ράμπλας.





Σύμφωνα με την εκτίμηση των αστυνομικών που έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον Μούσα Ουκαμπίρ, ο νεαρός ήταν αυτός που βρισκόταν στο τιμόνι του βαν που κάνοντας ζιγκ-ζαγκ σκόρπισε το θάνατο.

Σύμφωνα με την El Pais στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Kiwi υπάρχει ένα προφίλ με το όνομα Μούσα Ουκαμπίρ στο οποίο γίνονται αναφορές σε σφαγή απίστων. Συγκεκριμένα ο Ουκαμπίρ έγραφε ότι αν ήταν ο απόλυτος ηγέτης του κόσμου το πρώτο πράγμα που θα έκανε θα ήταν «να σκοτώσω τους άπιστους και να αφήσω τους Μουσουλμάνους να ακολουθήσουν την πίστη τους».

Αν και έχουν γίνει λίγα στοιχεία γνωστά για το παρελθόν του, ο αδερφός του που έχει συλληφθεί είχε γεννηθεί στο χωριό Αγκμπάλα στο Μαρόκο. 

Οι New York Times υποστηρίζουν ότι στο όνομα του Ντρις Ουκαμπίρ είχαν νοικιαστεί συνολικά τρία βαν.






http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom