Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Ετοιμαστείτε για κονόμες,έρχεται η λοταρία του ΥΠΟΙΚ - Ποιοι και πόσα θα κερδίζουν

Ξεκινούν τον Σεπτέμβριοοι οι κληρώσεις για να προπαγανδίσουν το πλαστικό χρήμα

Από την αρχή του έτους, μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες άρχισαν να χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο το πλαστικό χρήμα στις καθημερινές συναλλαγές τους, για να εξασφαλίσουν την έκπτωση φόρου των 1.900-2.100 ευρώ που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο όριο.

Τώρα και μετά από πολύμηνη καθυστέρηση, ήρθε η ώρα του υπουργείου Οικονομικών να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο για να ενισχύσει τις πληρωμές με ηλεκτρονικό χρήμα. Εντός του Σεπτεμβρίου ξεκινά η λοταρία των e-αποδείξεων και οι πρώτοι τυχεροί θα λάβουν το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ.

Το σχέδιο μπαίνει στην τελική ευθεία και με την τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, τα χρηματικά έπαθλα που θα εισπράττουν οι τυχεροί φορολογούμενοι θα είναι αφορολόγητα. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα μοιραστούν 12 εκατ. ευρώ στους τυχερούς που θα προκύψουν από την κληρωτίδα. Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει να κληρώνονται κάθε μήνα 1.000 τυχεροί, οι οποίοι θα κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας.

Με βάση τον σχεδιασμό, η φορο-λοταρία που αναμένεται να στήσει εντός του Αυγούστου το υπουργείο Οικονομικών θα λειτουργήσει ως εξής:

*Οι τράπεζες θα αποστείλουν στο υπουργείο Οικονομικών το συνολικό ποσό της δαπάνης που έχει πραγματοποιηθεί με πλαστικό χρήμα ανά Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

*Τα στοιχεία αυτά θα τα επεξεργαστούν οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, όπου θα γίνει ταυτοποίηση των δαπανών που έγιναν με πλαστικό χρήμα με τους ΑΦΜ των φορολογούμενων που θα μπαίνουν στην κλήρωση. Με βάση αυτά τα στοιχεία θα αποδίδεται σε κάθε φορολογούμενο - ΑΦΜ ένας συγκεκριμένος αριθμός ηλεκτρονικών λαχνών (π.χ. έναν λαχνό ανά 1.000 ευρώ δαπάνης με πλαστικό χρήμα).

*Στη συνέχεια θα διενεργούνται ηλεκτρονικές κληρώσεις από το υπουργείο Οικονομικών, από τις οποίες θα προκύπτουν οι τυχεροί που θα κερδίζουν το χρηματικό έπαθλο.

*Η λοταρία θα μοιράζει κάθε χρόνο το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή ένα εκατομμύριο ευρώ μηνιαίως.

*Το χρηματικό έπαθλο θα είναι 1.000 ευρώ ανά τυχερό, δηλαδή κάθε μήνα θα κληρώνονται 1.000 τυχεροί Μετά την κλήρωση, το χρηματικό έπαθλο θα κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του φορολογούμενου μέσω του ΤΑXIS.

Περισσότεροι οι τυχεροί
Ειδικά για φέτος, που η φορο-λοταρία θα ενεργοποιηθεί μέσα στον Σεπτέμβριο και το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ παραμένει διαθέσιμο στον προϋπολογισμό, αναμένεται να δοθούν τα χρηματικά έπαθλα σε πολλούς περισσότερους φορολογούμενους.

Εν τω μεταξύ από σήμερα σχεδόν όλο το φάσμα της αγοράς λιανικών πωλήσεων και παροχής υπηρεσιών θα πρέπει να διαθέτει συσκευή ηλεκτρονικής χρέωσης καρτών POS.
http://www.euro2day.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom