Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Νέος συναγερμός στο Παρίσι: Νεκρός ο επίδοξος δράστης - Οπλοστάσιο το αμάξι του (εικόνες σοκ)


Νεκρός είναι ο οπλισμένος άντρας που επιχείρησε να σκορπίσει τον τρόμο και πάλι στο Παρίσι. Γκαζάκια, περίστροφα και τουφέκια εφόδου Καλάσνικοφ βρέθηκαν στο εσωτερικό του
οχήματος που έπεσε πάνω στο αστυνομικό βαν στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, με τις Αρχές να μιλούν για "απόπειρα επίθεσης".


Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ μίλησε για μια «απόπειρα επίθεσης» και ανακοίνωσε ότι ο οδηγός έχασε την ζωή του.
Αποκλεισμένη η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων! Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ακόμη σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι βρέθηκαν "εκρηκτικά" εντός του οχήματος. «Για μια ακόμη φορά οι δυνάμεις ασφαλείας της Γαλλίας βρέθηκαν στο στόχαστρο», υπογράμμισε ο Κολόμπ.
NEW: Man who crashed into police car in Paris dead; weapons, explosives found in car, French interior minister says http://abcn.ws/2rwanxW 

Ειδικοί στην εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών επιχειρούν στην περιοχή, η οποία έχει αποκλειστεί. Έρευνα για την υπόθεση άρχισε η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας του Παρισιού.

Αυτή η επίθεση «δείχνει μία ακόμη φορά ότι το επίπεδο της απειλής στη Γαλλία είναι εξαιρετικά αυξημένο» συμπλήρωσε ο Κολόμπ κι ενώ η Γαλλία παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου του 2015.

«Για εκείνες κι εκείνους που διερωτώνται για την αναγκαιότητα να εφαρμόζουμε τέτοιου είδους νόμους, το βλέπουμε σήμερα ότι η κατάσταση στη Γαλλία το επιβάλλει, ότι εάν θέλουμε να εγγυηθούμε με αποτελεσματικότητα την ασφάλεια των πολιτών μας, πρέπει να λαμβάνουμε συγκεκριμένο αριθμό μέτρων» επιβεβαίωσε ο υπουργός, που αναμένεται να παρουσιάσει την Τετάρτη ένα νέο αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο. 

Με πληροφορίες ΑΠΕ - ΜΠΕ και φωτό από Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom