Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Τρόμος τη νύχτα στις Βρυξέλλες: Στρατιώτες πυροβόλησαν άντρα ζωσμένο με εκρηκτικά (φωτο & βίντεο)


- Συναγερμός σήμανε και πάλι στο Βέλγιο 
- Στρατιώτες πυροβόλησαν άνδρα ζωσμένο με εκρηκτικά
- Δεν έχει γίνει γνωστό αν ο δράστης είναι ακόμα ζωντανός

- Εκκενώθηκε ο κεντρικός σταθμός αλλά και η κεντρική πλατεία της πόλης
- Ομοσπονδιακός εισαγγελέας: Θεωρείται τρομοκρατική επίθεση
- Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ο δράστης φώναξε "Αλλάχου Άκμπαρ"


Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης (20.06.2017) στην πρωτεύουσα του Βελγίου, τις Βρυξέλλες μετά από αναφορές για έκρηξη στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, στρατιώτες «εξουδετέρωσαν», ανοίγοντας πυρ, έναν άνδρα που φορούσε μια ζώνη με εκρηκτικά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών.

Η έκρηξη «θεωρείται μια τρομοκρατική επίθεση», όπως δήλωσε ομοσπονδιακός εισαγγελέας.Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει αν ο ύποπτος για την επίθεση, ο οποίος εξουδετερώθηκε από στρατιώτες, είναι ακόμη ζωντανός, ενώ διευκρίνισε πως δεν έχει ακόμη κάποιο στοιχείο για την ταυτότητά του.
Φωτογραφία: Reuters
Οι είσοδοι του κεντρικού σταθμού έκλεισαν και αναπτύχθηκαν μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις τόσο στον κεντρικό σταθμό, όσο και στην Grand Place.
Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η έκρηξη έγινε κοντά στα εκδοτήρια εισιτηρίων του κεντρικού σταθμού, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες που μιλούν για δυο εκρήξεις. 
Φωτογραφία: Reuters
Η εισαγγελία των Βρυξελλών ανέφερε ότι ο φερόμενος ως δράστης της έκρηξης πυροβολήθηκε. Η αστυνομία των Βρυξελλών ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι η κατάσταση βρίσκεται «υπό έλεγχο».
 Belçika'nın başkenti Brüksel'deki merkez tren istasyonunda bir patlama olduğu bildirildi. Ayrıntılar gelecek...  pic.twitter.com/UVITVVL3oR
Belçika polisi,canlı bomba yelekli bir kişinin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.Ölü ya da yaralı olup olmadığı henüz açıklanmadı  pic.twitter.com/wa0fDT20DH


View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter




BREAKING |

Police & military cordon is expanding outside central station in  after the explosion

Στο Twitter κυκλοφορεί μία φωτογραφία, με τους χρήστες να λένε πως είναι ο δράστης λίγο πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητα της.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ο δράστης φώναξε "Αλλάχου Άκμπαρ".

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας, ο Remy Bonnaffe, δήλωσε πως άκουσε μια έκρηξη και είδε κάτι να καίγεται μπροστά του. Ο κόσμος άρχισε να τρέχει πανικόβλητος και τότε ακούστηκε δεύτερη έκρηξη. Στη συνέχεια άκουσε πυροβολισμούς...

Να σημειωθεί ότι η βελγική πρωτεύουσα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού επί 18 μήνες και πλέον, αφότου τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους με έδρα τις Βρυξέλλες διέπραξαν τις επιθέσεις στο Παρίσι που είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 130 άνθρωποι τον Νοέμβριο του 2015 και διέπραξαν τις επιθέσεις στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών και σε έναν σταθμό του μετρό της πόλης τον Μάρτιο του 2016.




Two possible explosions reported in  Central station.

Grand Place being evacuated & police reportedly on streets.

Info unclear.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom