Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

"Πονοκέφαλος" στο οικονομικό επιτελείο για τα λάθη στα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα


Προβληματισμό στα υπουργεία Μεταφορών και Oικονομικών έχουν προκαλέσει τα λάθη στα ειδοποιητήρια με πρόστιμα σε ιδιοκτήτες οχημάτων.

Συγκεκριμένα αλαλούμ έχουν προκαλέσει τα ειδοποιητήρια με τα
πρόστιμα στους 1,115 εκατ. ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων καθώς η διασταύρωση έγινε στις 6 Ιουνίου με αποτέλεσμα όσοι ιδιοκτήτες, των οποίων τα συμβόλαια έληγαν εκείνη την ημέρα και δεν είχαν προλάβει εγκαίρως να εξοφλήσουν το κόστος του ασφαλιστήριου συμβολαίου, να πρέπει τώρα να καταβάλουν και επιπλέον 250 ευρώ.

Χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που τα έχουν μεταβιβάσει μετά τις 6 Ιουνίου αλλά είτε δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση είτε δεν έχει γίνει με δόλιο σκοπό καλούνται επίσης να καταβάλουν το πρόστιμο των 250 ευρώ.

Παράλληλα οι Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό και έκαναν το λάθος να κυκλοφορούν με το αυτοκίνητό τους εκτός συνόρων έχοντας κρατήσει τις ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας επίσης καλούνται να πληρώσουν το πρόστιμο των 250 ευρώ.

Επίσης χιλιάδες ιδιοκτήτες κατασχεμένων αυτοκινήτων καλούνται να πληρώσουν επίσης το πρόστιμο των 250 ευρώ όπως επίσης και χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ που τα έχουν οδηγήσει σε Κέντρα Ανακύκλωσης είτε για καταστροφή είτε για απόσυρση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς υπολογίζεται πως πάνω από 250.000 ειδοποιητήρια έχουν αποσταλεί από λάθος και δεν θα εισπραχθούν τα πρόστιμα ενώ οι ιδιοκτήτες τους που καλούνται να πληρώσουν τα πρόστιμα θα ταλαιπωρηθούν για αρκετές ημέρες ώστε να επιβεβαιώσουν πως εξαιρούνται.
Τα προβλήματα που παρατηρούνται στην επιβολή προστίμων για τα ανασφάλιστα οχήματα προκάλεσαν την παρέμβαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Νίκου Μαυραγάνη. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του usay.gr, ο Νίκος Μαυραγάνης, προτείνει οι ασφαλιστικές εταιρείες να επικαιροποιήσουν τους καταλόγους τους και να γίνει πάλι διασταύρωση, ώστε να αποφευχθούν λάθη όπως αυτά που παρατηρούνται με ιδιοκτήτες οχημάτων που κατέβαλαν το αντίτιμο του ασφαλιστηρίου τους μέσω τραπέζης και λόγω καθυστέρησης βεβαίωσης της πληρωμής, ο έλεγχος τους βρήκε ανασφάλιστους. Εντός της ημέρας αναμένεται και επίσημη αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών.
Οι καταγγελίες
Αναγνώστες του enikos.gr και του enikonomia.gr που ζουν στο εξωτερικό καταγγέλλουν τα λάθη στα ειδοποιητήρια που τους εστάλησαν.
Όπως αναφέρει στο Enikonomia.gr o κ. Σ.Μ. ο οποίος ζει και εργάζεται στην Ουκρανία η ασφάλεια στο όχημά του έληξε στις 22/5/2017 και ασφαλίστηκε από ουκρανική εταιρεία με ημερομηνία έναρξης 23/5/2017. "Συνεπώς το όχημά μου δεν έμεινε ούτε μια μέρα ανασφάλιστο.
Ωστόσο με μεγάλη μου έκπληξη είδα πως στο Taxinet μου έχουν βεβαιώσει το πρόστιμο των 250 ευρώ που αφορά σε ανασφάλιστα αυτοκίνητα. Το όχημά μου δεν έχει μείνει ούτε μία ημέρα ανασφάλιστο όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τα σχετικά έγγραφα που σας απέστειλα.
Θα ήθελα επίσης να σας εξηγήσω ότι στην Ουκρανία επιτρέπεται να κυκλοφορεί όχημα με ξένη πινακίδα και να ασφαλιστεί από ουκρανική ασφαλιστική εταιρεία. Δεν μπορείς όμως σε καμία περίπτωση να περάσεις τα σύνορα χωρίς ασφάλεια της χώρας σου και πράσινη κάρτα. Στα σύνορα θα σου ζητηθεί και εάν δεν έχεις δε θα σε αφήσουν να περάσεις για να φύγεις από την χώρα.
Οι λόγοι που οδήγησαν εμένα να κάνω ουκρανική ασφάλεια είναι όχι μόνο το χαμηλό κόστος αλλά και το γεγονός πως μια ελληνική ασφάλεια σε περίπτωση ατυχήματος πρακτικά θα μου είναι άχρηστη στην Ουκρανία ενώ μια ασφάλεια από εγχώρια εταιρεία είναι σαφώς θα είναι πιο λειτουργική.
Επίσης έχω εξοφλήσει τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 (265€) χωρίς το αυτοκίνητο μου να έχει πατήσει Ούτε μια ημέρα στην Ελλάδα το 2017!».
Το γέλιο και την αγανάκτηση προκάλεσε το ειδοποιητήριο για ανασφάλιστο όχημα σε Έλληνα που ζει στις Βρυξέλλες και ο λόγος είναι ότι το αυτοκίνητο για το οποίο του εστάλη το ειδοποιητήριο με το πρόστιμο των 250 ευρώ, έχει πωληθεί από το 2009! 
Όπως αναφέρει ο αναγνώστης του enikos.gr, που ζει στη βελγική πρωτεύουσα, η αδελφή του, η οποία ζει στην Ελλάδα, του έστειλε αυτό το ειδοποιητήριο με το πρόστιμο για αυτοκίνητο που έχει μεταβιβάσει από το 2009.
Σύμφωνα με την καταγγελία του αναγνώστη του enikos.gr, ο ίδιος δεν γνωρίζει εάν το αυτοκίνητο είναι σε κυκλοφορία και προσθέτει πως: "εν πάση περιπτώσει οι άνθρωποι είναι για τα πανηγύρια".
"Μετά από διασταύρωση στοιχείων", προσθέτει με σκωπτικό ύφος ο ίδιος και συνεχίζει: "Σιγά μην γυρίσω εκεί πέρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom