Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Οι στρατιές συμβασιούχων και τα δικά μας παιδιά


Οργιο ρουσφετιών και αναξιοκρατικών τοποθετήσεων καταγράφεται στον δημόσιο τομέα, ενώ παρατηρείται και ρεκόρ προσλήψεων συμβασιούχων! Είναι χαρακτηριστικό ότι οι
συμβασιούχοι του Δημοσίου μέσα σε επτά μήνες (Αύγουστος 2016 - Φεβρουάριος 2017) αυξήθηκαν κατά 21.037 ή 28,1%!

Ηδη η ΑΔΕΔΥ έχει καταγγείλει «το πελατειακό - κομματικό κράτος που στήνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο Δημόσιο, με τις ετσιθελικές, αυθαίρετες αποφάσεις της». Δεκάδες είναι οι καταγγελίες που φτάνουν καθημερινά στην ΑΔΕΔΥ για τοποθέτηση προϊσταμένων σε διάφορες οργανικές μονάδες του Δημοσίου με πελατειακά και κομματικά κριτήρια.

Παράλληλα στο Δημόσιο καταγράφεται ρεκόρ πενταετίας στο πλήθος του έκτακτου προσωπικού. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οι υπάλληλοι στα υπουργεία, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' Βαθμού (δήμοι - περιφέρειες) και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, οι οποίοι καλύπτουν έκτακτες ανάγκες έφτασαν τον Φεβρουάριο τους 74.879.

Οι υπάλληλοι αυτοί εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με συμβάσεις έργου, είναι ωρομίσθιοι ή μετακλητοί. Οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, οι συμβασιούχοι έργου και οι ωρομίσθιοι έφτασαν τους 72.765, ενώ οι μετακλητοί τους 2.114.

ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ. Εκδικητικές μεταθέσεις υπαλλήλων στον ΕΦΚΑ καταγγέλλει και η ΠΟΣΕ - ΙΚΑ. Με μια σκληρή ανακοίνωση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επιτίθενται προσωπικά κατά του διοικητή του ΕΦΚΑ Θανάση Μπακαλέξη, κατηγορώντας τον ότι ως «μοναδικός άρχων» μετακινεί υπαλλήλους «ανεξαρτήτως βαθμίδας, όπου ο ίδιος επιθυμεί, καθ' υπόδειξιν...».

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι ο Μπακαλέξης «χρησιμοποιώντας πρακτικές του παρελθόντος, οι οποίες έχουν καταδικαστεί άπειρες φορές από το σύνολο των εργαζομένων, στις 13/4/2017, Μεγάλη Πέμπτη, προχώρησε σε μεταθέσεις υπαλλήλων χωρίς αίτηση, μεταξύ αυτών και του αντιπροέδρου της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ».

Οι συνδικαλιστές θεωρούν ότι «είναι πλέον ηλίου φαεινότερον για ποιο λόγο δεν έχει συσταθεί ακόμα το Υπηρεσιακό Συμβούλιο! Ο διοικητής του ΕΦΚΑ, λειτουργώντας ρεβανσιστικά, επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους και τακτοποιεί με τη γνωστή συνταγή τα "δικά τους" παιδιά στήνοντας με "μεγάλη επιτυχία" το πελατειακό - κομματικό κράτος, ενώ την ίδια στιγμή στον ΕΦΚΑ επικρατεί χαοτική κατάσταση με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να αιωρείται στο κενό!»

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις ακούσιες μετακινήσεις υπαλλήλων του ΕΦΚΑ: «Με αυθαίρετες μετακινήσεις και μεταθέσεις εν μέσω μάλιστα των αργιών του Πάσχα, η διοίκηση του ΕΦΚΑ προσπαθεί να καλύψει τις δικές της αποτυχίες.

Παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα, γιατί η διοίκηση του ΕΦΚΑ δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα στη σύσταση Υπηρεσιακού Συμβουλίου, με ποια κριτήρια γίνονται οι τοποθετήσεις και αντικαταστάσεις διευθυντών και τμηματαρχών αλλά και οι μετακινήσεις υπαλλήλων, μεταξύ αυτών και εκλεγμένου συνδικαλιστή της Νέας Δημοκρατίας.

Την ώρα που δρομολογείται η περικοπή της προσωπικής διαφοράς, η εισπραξιμότητα των εισφορών δεν ξεπερνά το 65% θέτοντας σε κίνδυνο τις συντάξεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα περιμένουν για μήνες την εκκαθάριση των εισφορών τους, η διοίκηση του ΕΦΚΑ αντί να προσπαθεί να δώσει λύσεις, αναλώνεται στο να μετακινεί υπαλλήλους με αδιαφάνεια και αμφισβητήσιμα κριτήρια».

«Οι θιασώτες του δήθεν προοδευτισμού διδάσκουν σκοταδισμό» υποστηρίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Καράογλου.

«Αντιμετωπίζοντας το κράτος ως κομματικό λάφυρο, ο διοικητής του ΕΦΚΑ κ. Μπακαλέξης προχωρά, τους τελευταίους μήνες, σε πογκρόμ διώξεων εις βάρος υπαλλήλων που δεν του είναι αρεστοί. Με προσωπικές αποφάσεις προχωρά αυθαίρετα σε μετακινήσεις υπαλλήλων, προϊσταμένων αλλά και διευθυντών, οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει σχετική αίτηση, καταπατώντας κάθε δημοκρατική διαδικασία και νομιμότητα.

Ταυτόχρονα, εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι με αποκλειστική ευθύνη της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας δεν λειτουργεί το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Η Νέα Δημοκρατία καλεί την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να αναλάβει τις ευθύνες της και να τερματίσει την επέλαση της κομματοκρατίας. Δυστυχώς, αντί ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης να λειτουργεί προς όφελος ασφαλισμένων και συνταξιούχων, ασχολείται μονάχα με διώξεις υπαλλήλων» καταλήγει.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ των ΝΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom