Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

"Συναγερμός" στη Βόρεια Κορέα! - Οι ΗΠΑ μεταφέρουν αντιπυραυλικό σύστημα (φωτο & βίντεο)


Κάθε μέρα που περνά, αντί η ένταση στην κορεατική χερσόνησο να μειώνεται, αντίθετα αυξάνεται.Αυτή τη φορά δεν είναι κάποια βαλλιστική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα,
αλλά η απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν το αντιπυραυλικό σύστημα THAAD σε συμφωνημένη τοποθεσία ανάπτυξης στη Νότια Κορέα.


Η μεταφορά τμημάτων του αμφιλεγόμενου αντιπυραυλικού συστήματος από τον αμερικανικό στρατό ξεκίνησε όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap και θεωρείται ως απάντηση στις βαλλιστικές δοκιμές του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ.

Τα τμήματα του THAAD μεταφέρθηκαν σε γήπεδο γκολφ στην επαρχία Σεοντζού, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η νοτιοκορεατική τηλεόραση. Η μεταφορά ξεκίνησε τη νύχτα.

Εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής επιχείρησαν να μπλοκάρουν τη μεταφορά του αντιπυραυλικού συστήματος, καθώς υποστήριξαν ότι αποτελεί κίνδυνο για το περιβάλλον της περιοχής. Η αντίδρασή τους δεν είχε αποτέλεσμα, ενώ υπήρξαν και συγκρούσεις με την αστυνομία. Στα πλάνα, μάλιστα, φαίνεται και ένας άνθρωπος να μεταφέρεται από το σημείο με φορείο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα έχουν συμφωνήσει στην ανάπτυξη του συστήματος THAAD ως απάντηση στις εκτοξεύσεις πυραύλων της Βόρειας Κορέας, μια απόφαση όμως που βρίσκεται αντίθετη την Κίνα. 

Το Πεκίνο διεμήνυσε σε Ουάσινγκτον και Σεούλ πως η κίνηση αυτή δεν θα αποτρέψει τα σχέδια του Κιμ Γιονγκ Ουν και θα αποσταθεροποιήσει την ασφάλεια της περιοχής.


Το σύστημα THAAD είναι σχεδιασμένο για να καταστρέφει πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom