Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Αγωγή στη Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου! Κατηγορείται πως άφησε σπίτι ερείπιο


Μετά την έξωση από την πολυτελή κατοικία των βορείων προαστίων, οι ιδιοκτήτες την κατηγορούν για φθορές. "Το σπίτι ήταν βανδαλισμένο" κατέθεσε η μάρτυρας

Απ' τα ψηλά στα χαμηλά κι από τα πολλά στα λίγα. Τα χρόνια της πολυτέλειας και της χλιδής φαίνεται πως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για τη Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου, η οποία εκτός από την "οικονομική της καταστροφή", την οποία επικαλείται, έχει να αντιμετωπίσει και το γεγονός ότι την χαρακτηρίζουν... τζαμπατζή, βάνδαλο και δύστροπη.

Η πρώην αεροσυνοδός που έμελλε να σημαδέψει τόσο τον Ανδρέα Παπανδρέου όσο και ολόκληρη τη χώρα στα τέλη της δεκαετίας του '80, όχι μόνο εξώθηκε από την πολυτελή κατοικία της για χρέος ενοικίων ύψους 26.000 ευρώ, τώρα δέχθηκε νέα αγωγή, καθώς -σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες- βρήκαν το σπίτι "βανδαλισμένο" με "έντονη δυσοσμία" και "υγρασία στους εσωτερικούς τοίχους".

Όπως δημοσιεύει σήμερα το news247, η ΜΚΟ "Χριστιανική Ένωση Νεανίδων Ελλάδος", ιδιοκτήτρια συγκροτήματος πολυτελών οικημάτων, ζητά απαζημίωση από τη πρώην πρώτη κυρία της χώρας για φθορές που υπέστη η κατοικία 330 τ.μ., με τέσσερα δωμάτια, την οποία είχε νοικιάσει, έναντι του ποσού των 3.000 ευρώ το μήνα.

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα αναφέρθηκαν κατά τη συζήτηση της αγωγής στο τμήμα Μισθώσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών. Η μάρτυρας και ταμίας της ΧΕΝ έκανε λόγο για μία "δύστροπη μισθώτρια" ως προς την καταβολή των μισθωμάτων, η οποία κατοικούσε στο σπίτι από το 2006 έως το 2014. "Το Νοέμβριο του 2013 κάναμε καταγγελία μίσθωσης. Η κυρία Λιάνη συνέχισε να μην αποδίδει το μίσθιο και έτσι το 2014 υποβάλαμε αγωγή. Η απόφαση για απόδοση του εκτελέστηκε αναγκαστικά εκείνο το Σεπτέμβριο και στην συνέχεια προβήκαμε σε έξωση" υποστήριξε η μάρτυρας.

Μούχλα και μυκητιάσεις
Όταν πλέον οι εκπρόσωποι της ΜΚΟ πήγαν να δουν το ακίνητο, έμειναν ...άφωνοι! "Η κατοικία ήταν σε χείριστη κατάσταση. Υπήρχε έντονη δυσοσμία, εξαιτίας υγρασίας σε όλους σχεδόν τους εσωτερικούς τοίχους. Ήταν ένα σπίτι βανδαλισμένο! Πρόκειται για μία πολυτελή κατασκευή του 2005 και η κ. Λιάνη ήταν η πρώτη που το κατοίκησε" περιέγραψε η μάρτυρας και πρόσθεσε: "περιττό να πω ότι ακόμα και στην κεραία της δορυφορικής τηλεόρασης υπήρχαν λιμνάζοντα νερά. Στον προαύλιο χώρο είχαν κοπεί όλα τα δέντρα. Μούχλα και μυκητιάσεις ήταν εμφανείς και το λεβητοστάσιο ήταν γεμάτο νερά".

Πρόεδρος: Οι ζημιές διαπιστώθηκαν μόνο από εσάς;
Μάρτυρας: Αναθέσαμε σε πολιτικό μηχανικό να κοστολογήσει τα έξοδα της ανακαίνισης του κτιρίου. Το ποσό ήταν απαγορευτικό, λόγω έλλειψης ρευστότητας και έτσι υποχρεωθήκαμε να το διαθέσουμε στην κατάσταση που βρισκόταν. Έτσι από 600.000 ευρώ υποχρεωθήκαμε να το δώσουμε στις 450.000 ευρώ λόγω ενστάσεων των υποψήφιων αγοραστών.
Δικηγόρος Λιάνη: Δεν κατέβαλε τα μισθώματα λόγω της οικονομικής καταστροφής της...
Πρόεδρος: Μη δημιουργείτε εντυπώσεις. Οι φθορές είναι φθορές...
Δικηγόρος: Δεν είχαν υποπέσει στην αντίληψή σας κακοτεχνίες στο συγκρότημα;
Μάρτυρας: Είναι κακοτεχνία όταν δεν καθαρίζονται; Πρόκειται για πλημμελή καθαρισμό και συντήρηση της οικοδομής. Ακόμη και η καλωδίωση του air condition είχε νερά... Τι να πω τώρα;

Την βρήκε η οικονομική κρίση
Στο πλευρό της Δήμητρας Λιάνη - Παπανδρέου βρέθηκε ο συγγραφέας και σεφ, Θοδωρής Αγγελασόπουλος, ο οποίος δήλωσε φίλος και στενός της συνεργάτης της. Κατέθεσε ότι το σπίτι ήταν σε καλή κατάσταση κατά τη μετακόμιση, επισημαίνοντας ότι είχε κατασκευαστικά προβλήματα.

"Υπήρχε ζήτημα με τα νερά. Όταν είχε έντονες βροχές στα βόρεια προάστια, τα νερά δεν μπορούσαν να φύγουν από τα μπαλκόνια γιατί ήταν φραγμένα και το σιφούνι μικρό, ενώ έμπαιναν και από τα παράθυρα μέσα στο σπίτι" σημείωσε.

Όπως ισχυρίστηκε, δεν ήταν λίγες οι φορές που καταστράφηκαν προσωπικά της αντικείμενα, εξηγώντας πως το ακίνητο είχε πολλές υγρασίες στους τοίχους, ενώ σε δύο δωμάτια είχαν καταστραφεί και τα πατώματα. Πρόσθεσε ότι στο παρελθόν υπήρχαν αντίστοιχα παράπονα από άλλους γείτονες καθώς και ότι στην παράδοση των κλειδιών, ο επιστάτης δεν διαμαρτυρήθηκε για τίποτα.

Μάρτυρας: Μπορεί να αφήσαμε και δύο χαλασμένα καζανάκια... Ο επιστάτης ζήτησε μόνο να αφαιρεθεί το σκυλόσπιτο. Δεν διαμαρτυρήθηκαν για τίποτα.
Δικηγόρος ΧΕΝ: Δεν είναι παράλογο που άφησε εκκρεμότητες, ενώ έπρεπε να πληρώνει 3.000 ευρώ το μήνα για 8 χρόνια;
Μάρτυρας: Ναι, αλλά την βρήκε η οικονομική κρίση και δεν είχε χρήματα ούτε να μετακομίσει, ούτε να τα επισκευάσει...

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες.
http://news247.gr/

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

καλα εκανες εσυ Γιαννοπουλε που μιλαγες καποτε για ``κωλοσπιτα`` Ε ναι για
κεινη τη ροζ βιλα λεω που την κατοικησε η Δημητρα και πηγε στραφι Και τωρα
τουτο το ακριβο σπιτι που νοικιαζε η καποτε πρωτη κυρια της Ελλαδας το ρημαξε
Σκετο βαλτοτοπι το καταντησε Ειναι το φκιαξιμο αυτης της κυριας να χαλαει
``σπιτια``

Read more: Go to TOP and Bottom