Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Συναγερμός στο Κόσοβο για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα

Στη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Η πρεσβεία των ΗΠΑ ενημέρωσε τους Αμερικανούς πολίτες να προσέχουν - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Σε κατάσταση υψίστου συναγερμού έχουν τεθεί η αντιτρομοκρατική
υπηρεσία και η αστυνομία στο Κόσοβο, μετά τις πληροφορίες που διοχετεύτηκαν από ξένη μυστική υπηρεσία για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα στη διάρκεια των εορτών του Πάσχα.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Πρίστινα προειδοποιούσε τους Aμερικανούς πολίτες για τον κίνδυνο βίαιων επεισοδίων στην περιοχή, καθώς και για πιθανό χτύπημα των τρομοκρατών σε «εύκολους στόχους», όπως εκκλησίες, εμπορικά κέντρα και γήπεδα.

Οι περιπολίες της αστυνομίας έχουν αυξηθεί στους δρόμους της πρωτεύουσας, ενώ αυξήθηκαν οι βάρδιες των εξιωματικών, προκειμένου να υπάρχει καλύτερος έλεγχος.

Στο Κόσοβο υπάρχουν πληροφορίες ότι βρίσκονται συγκεντρωμένοι μεγάλοι θύλακες τζιχαντιστών και εικάζεται πως από το συγκεκριμένο κρατίδιο ξεκινά η οργάνωση των χττυπημάτων στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Υπολογίζεται πως περίπου 300 Κοσοβάροι είχαν μεταβεί στο πρόσφατο παρελθόν στη Συρία για να πολεμήσουν στις γραμμές των τζιχαντιστών και οι αρχές φοβούνται τώρα όσους έχουν επιστρέψει πίσω από τις ζώνες των μαχών, με επικεφαλής τον άκρως επικίνδυνο Κοσοβάρο αλβανικής καταγωγής, Lavdrim Muhaxheri.

Τον Νοέμβριο, η αστυνομία του Κοσόβου συνέλαβε 19 ύποπτους για σχεδιασμό τρομοκρατικών χτυπημάτων και δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος.
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom