Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Δεύτερες στην Ευρώπη οι πολίστριες του Ολυμπιακού

Τα σφυρίγματα των διαιτητών τους στέρησαν τον τίτλο

Με πικρή γεύση θα γυρίσει από το Κίρισι η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού. Οχι γιατί ηττήθηκε 7-6 από την τοπική Κίνεφ στον τελικό της Euroleague και έχασε την
ευκαιρία να στεφθεί για δεύτερη φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά γιατί αδίκησε τον εαυτό της (με το νωθρό της ξεκίνημα) και αδικήθηκε κατάφωρα από τη διαιτησία, ιδιαίτερα σε κρίσιμες φάσεις της τελευταίας περιόδου. 

Στην 11η συμμετοχή της σε τελική φάση και στην τέταρτη φορά που φιλοξένησε το final-4, η ρωσική ομάδα είχε όση εύνοια χρειάστηκε για να κατακτήσει για πρώτη φορά τον πολυπόθητο τίτλο.

Όπως και στον ημιτελικό με τη Σαμπαντέλ, ο Ολυμπιακός βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ, και μάλιστα ακόμη νωρίτερα σε σχέση με χθες. Οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη επέτρεψαν στις Ρωσίδες να επιβάλλουν το γρήγορο ρυθμό που τις βολεύει και βρέθηκαν να χάνουν 3-0, πριν καν συμπληρωθούν τέσσερα λεπτά αγώνα, και 4-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Το τρικ με την παίκτρια μπροστά από τη Διαμαντοπούλου λειτούργησε και πάλι και σταδιακά οι «ερυθρόλευκες» ισορρόπησαν το ματς, όμως όσο δεν έβρισκαν λύσεις απέναντι στην πιεστική άμυνα της Κίνεφ, δεν μπορούσαν να καλύψουν τη διαφορά. Η Ελευθερία Πλευρίτου μείωσε σε 4-3, αλλά η Σιμάνοβιτς με δύσκολη προσπάθεια από θέση φουνταριστού έδωσε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων στην Κίρισι (5-3), σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο, καθώς η Εμολο είχε δοκάρι σε παίκτρια παραπάνω, στην εκπνοή της δεύτερης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός φαινόταν πια να έχει φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του, με την Αβραμίδου να μειώνει σε 5-4 και τη Διαμαντοπούλου να κάνει τρομερή απόκρουση σε τετ-α-τετ με τη Σιμάνοβιτς σε κόντρα με παραπάνω. Ομως η Αβραμίδου έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει μετά από καταπληκτική πάσα της Ελευθεριάδου και η Γκλίζινα σε ανοργάνωτη άμυνα έδωσε ξανά «αέρα» δύο τερμάτων στην Κίνεφ (6-4). Η εξέλιξη αυτή αποθάρρυνε κάπως τις «ερυθρόλευκες», που καθάριζαν εύκολα τις φάσεις στην άμυνα, αλλά δεν είχαν λύσεις στην επίθεση, απέναντι σε μία ομάδα που είχε επικεντρώσει όλη της την προσοχή στις Ασημάκη και Μπιανκόνι και άφηνε χώρο στις υπόλοιπες παίκτριες.

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου η Καρνάουχ σταμάτησε δύο διαδοχικά σουτ της Σμιτ σε παίκτρια παραπάνω και λίγο αργότερα, αφού οι διαιτητές «είδαν» επιθετικό φάουλ της Ασημάκη πολύ μακριά από τη μπάλα, η Προκοφίεβα βγήκε στην κόντρα και «έγραψε» το 7-4 (5΄22΄΄ πριν τη λήξη).

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς, αλλά έχασε ακόμη δύο επιθέσεις με παραπάνω (συνολικά είχε 2/8) και η Καρνάουχ έκανε απίστευτη απόκρουση σε τετ-α-τετ με την Ελευθερία Πλευρίτου στην κόντρα. Με τις Ρωσίδες να εχουν ουσιαστικά… πάψει να παίζουν και να περιμένουν απλώς το χρόνο, η ελληνική ομάδα «άγγιξε» τη μεγάλη ανατροπή, μειώνοντας με τέρματα της Ελευθερίας Πλευρίτου και της Εμολο σε 7-6, 1΄33΄΄ πριν το τέλος.

Κι ενώ το τελευταίο δίλεπτο διεξαγόταν σε… ημίφως, λόγω προβλήματος στο φωτισμό του κολυμβητηρίου, οι διαιτητές «φρέναραν» την τελευταία προσπάθεια του Ολυμπιακού. Πρώτα υποδεικνύοντας (ακόμη ένα) επιθετικό φάουλ στην Ασημάκη και στη συνέχεια «κλέβοντας» τουλάχιστον 6-7 δευτερόλεπτα από την τελευταία επίθεση των «ερυθρολεύκων», καθυστερώντας χαρακτηριστικά να δώσουν το τάιμ-άουτ που είχε ζητήσει ο Παυλίδης.

Το τελευταίο σουτ της «άφαντης» Μπιανκόνι ήταν άστοχο και η Κίνεφ Κίρισι ανέβηκε επιτέλους στην κορυφή της Ευρώπης. Οσο για τον Ολυμπιακό; Η δήλωση του Χάρη Παυλίδη αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, τα λέει όλα: «Δεν μας επέτρεψαν να νικήσουμε. Οι διαιτητές με τια αποφάσεις τους δεν μας άφησαν έστω να ισοφαρίσουμε το παιχνίδι».

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 2-1, 1-1, 2-1

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Ρίζκοβα (φουνταριστός), 0-2 Προκοφίεβα (κόντρα), 0-3 Ιβάνοβα (πριφέρεια), 1-3 Ασημάκη (φουνταριστός), 1-4 Ιβάνοβα (π.π.), 2-4 Ελευθεριάδου (π.π.), 3-4 Ελευθ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 3-5 Σιμάνοβιτς (φουνταριστός), 4-5 Αβραμίδου (κόντρα), 4-6 Γκλίζινα (κόντρα), 4-7 Προκοφίεβα (κόντρα), 5-7 Ελευθ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 6-7 Εμολο (π.π.)

Ο Ολυμπιακός είχε 2/8 με παίκτρια παραπάνω, δύο γκολ από την περιφέρεια, ένα από θέση φουνταριστού και ένα στην κόντρα. Η Κίνεφ Κίρισι είχε 1/4 με παίκτρια παραπάνω, ένα γκολ από την περιφέρεια, δύο από θέση φουνταριστού και τρία στην κόντρα.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκε η Ζούμπκοβα, 7΄27΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα.

Διαιτητές: Ρακ (Κροατία), Μαργκέτα (Σλοβενία)

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Ελευθεριάδου 1, Σώρα, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Μαργ. Πλευρίτου, Εμολο 1, Β. Πλευρίτου, Μπιανκόνι, Σμιτ, Σταματοπούλου.

ΚΙΝΕΦ ΚΙΡΙΣΙ (Αλεξάντερ Καμπάνοφ): Καρνάουχ, Ζούμπκοβα, Προκοφίεβα 2, Σιμάνοβιτς 1, Κουρότσκινα, Κρίμερ, Γκλίζινα 1, Κιρίλτσεβα, Χαμζάεβα, Σομπόλεβα, Ιβάνοβα 2, Ρίζκοβα 1, Λούκινα.
http://www.eleftherostypos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom