Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Τρόμος στην Καλιφόρνια: Ενοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε τρεις ανθρώπους

ΦΩΝΑΖΕ «ΑΛΛΑΧΟΥ ΑΚΜΠΑΡ»

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η αμερικανική κοινή γνώμη μια περίεργη υπόθεση που εξελίσσεται στο Φρέσνο της Καλιφόρνια, καθώς ένοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε τρεις ανθρώπους σε διαφορετικά σημεία της πόλης.

Ο ένοπλος έχει συλληφθεί από την αστυνομία και εξέφρασε το μίσος του προς τους «λευκούς».

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε άμεσα και φέρεται να αναζητείτο από τις αρχές και για τη δολοφονία ενός εργαζόμενου σε εταιρία σεκιούριτι την Πέμπτη.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Τζέρι Ντάιερ δήλωσε ότι πρόκειται για τον Κόρι Αλί Μοχάμεντ, 39 ετών, και επιβεβαίωσε ότι το FBI έχει ενημερωθεί για το αιματηρό περιστατικό.

«Ηταν μια τυχαία πράξη βίας» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ντάιερ.

Οι πρώτοι πυροβολισμοί ακούστηκαν στις 10:45πμ τοπική ώρα στην λεωφόρο North Van Ness. Στη συνέχεια οι αρχές έλαβαν και άλλα τηλεφωνήματα για νέα περιστατικά με πυροβολισμούς.

«Μέσα σε ένα λεπτό ακούστηκαν 16 πυροβολισμοί» είπε ο Ντάιερ, που αποκάλυψε ότι ο Μοχάμεντ εξέφρασε απέχθεια προς τους λευκούς και φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ» πριν παραδοθεί στους αστυνομικούς, που έσπευσαν στο σημείο.

Παρόλα αυτά, ο Ντάιερ απέφυγε να μιλήσει ανοιχτά για τρομοκρατία. «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Φυσικά από τη δήλωση που έκανε μας δίνει αυτή την εντύπωση αλλά δεν είχε κάνει αντίστοιχο σχόλιο για τη δολοφονία του εργαζόμενου εταιρίας σεκιούριτι την Πέμπτη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom