Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Λέσβος: Τραγικό δυστύχημα στοίχισε τη ζωή στο γνωστό γιατρό και πρώην δήμαρχο Γέρας Σωτήρη Ζαμτράκη


Ο πρώην πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Λέσβου, πρώην δήμαρχος Γέρας, πρώην δημοτικός σύμβουλος, πρώην πρόεδρος της ΤΕΔΚ, πρώην πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ και γνωστός γιατρός της Λέσβου απεβίωσε πριν από λίγο στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γιατρός έκανε αγροτικές εργασίες σε χωράφι του στην Γέρα όταν ξαφνικά το σκαπτικό μηχάνημα που χρησιμοποιούσε τον εγκλώβισε και του έκοψε το πόδι τραυματίζοντας τον σοβαρά.

Κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο περίπου στις 11:00 το πρωί της Λαμπροδευτερας οι γιατροί τον έβαλαν αμέσως στο χειρουργείο όπου δυστυχώς παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους, αναγκάστηκαν να του κόψουν το πόδι και άμεσα νοσηλεύτηκε στην ΜΕΘ του Βοστανειου..

Το μεσημέρι έπαθε ανακοπή καρδιάς…...άλλα επανήλθε.....…

Ο ταλαιπωρημένος οργανισμός του από το σοβαρό ατύχημα με το σκαπτικό όμως δεν άντεξε…… και κατέληξε αργά το απόγευμα βυθίζοντας σε θλίψη όλη την Λέσβο..

Ακόμα μια ξαφνική απώλεια για το νησί μας…… Μέσα σε 1 ημέρα έφυγαν δυο πολύ γνωστά άτομα στην Λέσβο… Ένα πραγματικά μαύρο Πάσχα για το νησί μας..

Ποιος ήταν ο Σωτήρης Ζαμτράκης

Ο Σωτήρης Ζαμτράκης γεννήθηκε στον Παλαιόκηπο της Λέσβου το 1945. Αποφοίτησε με άριστα το 1969 από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων και της υποχρέωσης υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικό ιατρείο) ειδικεύτηκε και απέκτησε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής.

Υπήρξε αριστούχος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει περί τις 100 επιστημονικές εργασίες και έχει λάβει μέρος σε πολλά επιστημονικά, κυρίως ιατρικά, συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είναι μέλος πολλών ελληνικών και ξένων ιατρικών εταιρειών.

Μετά από 8ετή υπηρεσία στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά και το Θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ Αθηνών διετέλεσε επί έξι χρόνια διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ναυπλίου και από το 1989 διευθύνει το Β’ Χειρουργικό Τμήμα του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Την τετραετία 2003-2006 ταυτόχρονα με τα ιατρικά καθήκοντα (ασκεί την χειρουργική) τιμήθηκε από τους συνδημότες του και διετέλεσε Δήμαρχος Γέρας.

Σε όλη του τη διαδρομή υπήρξε ενεργοποιημένος πολίτης με συνεχή συμμετοχή σε πολλά ιατρικά, κυρίως, όργανα (επιστημονικές επιτροπές, ιατρικούς συλλόγους, αθλητικά σωματεία, συλλόγους εργαζομένων, κλπ).

Με μόνο κίνητρο την συμβολή στην εξέλιξη, την πρόοδο και την αναβάθμιση της ιδιαιτέρας του πατρίδας, της Γέρας, και την ευημερία των Γεραγωτών καθώς και της Λέσβου, διεκδίκησε, εκλέχτηκε και είναι για δεύτερη τετραετία Δήμαρχος Γέρας.

Εξελέγη δε και είναι ταυτόχρονα Πρόεδρος της ΤΕΔΚ του Νομού Λέσβου. Υπήρξε τα τελευταία χρόνια Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και Πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ. Ήταν παντρεμένος με τη Στέλλα Φαϊδά και ήταν πατέρας δυο αγοριών, ενός καθηγητού Μαθηματικών και ενός Πολιτικού Μηχανικού.

http://www.lesvospost.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom