Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Αποκάλυψη: Αμοιβή 7,1 εκ. ευρώ για τους συμβούλους του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Δηλαδή ρε Ευκλείδη πόσο πιο σκ@τ@ θα τα 'κανες χωρίς χρυσοπληρωμένους συμβούλους;

του Θανάση Κουκάκη

Με 7,1 εκατ. ευρώ θα ανταμείψει συμβουλευτικές εταιρείες και διακεκριμένους εμπειρογνώμονες το υπουργείο Οικονομικών.

Μεταξύ αυτών η εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών Rothschild, η οποία ανέλαβε να επικουρήσει έως τα μέσα του 2018 το Ελληνικό Δημόσιο στην προσπάθεια εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και οι σύμβουλοι του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Γκλεν Κιμ και Πίτερ Λεγκλέρ.

Αναλυτικότερα, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης ύψους 7,1 εκατ. ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Οικονομικών (Ειδικός Φορέας 23-110, ΚΑΕ 0873, οικ. έτους 2017) για την κάλυψη της ανάγκης ανανέωσης σύμβασης με συμβουλευτικές εταιρείες – διακεκριμένους εμπειρογνώμονες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα χρήματα αυτά θα καταβληθεί η αμοιβή της συμβουλευτικής εταιρείας Rothschild για τις υπηρεσίες της προς την κυβέρνηση Τσίπρα για την έξοδο στις αγορές. Η αμοιβή της Rothschild &Co ως συμβούλου της ελληνικής κυβέρνησης είναι 200.000 ευρώ, ωστόσο η σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών αναφέρει πως σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει στις αγορές το 2018 τότε η Rothschild θα λάβει ως bonus ακόμη 2,5 εκατ. ευρώ. Δηλαδή η συνολική της αμοιβή θα ανέλθει στα 2,7 εκατ. ευρώ.

Από τα 7,1 εκατ. ευρώ περίπου 100.000 ευρώ θα πάνε στον Αμερικανοκορεάτη Γκλεν Κιμ και στον Πίτερ Λεγκλέρ, τους συμβούλους του κ. Τσακαλώτου που προ ημερών τον συνόδεψαν στην Ουάσιγκτον και μάλιστα παραβρέθηκαν στις συναντήσεις του υπουργού με την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Πιέρ Μοσκοβισί.

Αν και η αρχική σύμβαση των Κιμ και Λεγκλέρ με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, η οποία ανήλθε στα 1,3 εκατ. ευρώ (αμοιβή 6 φορές μεγαλύτερη αυτής της Rothschild) έχει εκπνεύσει, ωστόσο οι δύο τους αποδέχτηκαν να ανανεώσουν με αισθητά μικρότερη αμοιβή.

Σύμφωνα με πληροφορίες δέχθηκαν να ανανεώσουν για 90.000 ευρώ και κατά κάποια στελέχη του ΥΠΟΙΚ ο λόγος είναι πως «εκμεταλλεύονται την εμπλοκή τους στην ελληνική υπόθεση για να συνεχίσουν να κινούνται στους ανώτατους οικονομικούς διπλωματικούς κύκλους της ευρωζώνης, παραμένοντας κοινωνοί προνομιακών πληροφοριών».

Σε κάθε περίπτωση εάν και η σύμβαση με την εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών Rothschild έχει συγκεκριμένο σκοπό και ρόλο, οι υπηρεσίες που παρείχαν και παρέχουν οι κ.κ. Κιμ και Λεγκλέρ στον Ευκλείδη Τσακαλώτο παραμένουν μη αποσαφηνισμένες και οι συμβάσεις τους με το Ελληνικό Δημόσιο παραμένουν μη δημοσιοποιημένες.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

http://www.cnn.gr/oikonomia/story/78439/apokalypsi-amoivi-7-1-ekat-eyro-gia-toys-symvoyloys-toy-eykleidi-tsakalotoy

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Αυτοι που βυθισαν τη χωρα και το λαο στη φτωχια και τη μιζερια με τα
οικονομικα ψευτοσοφισματα τους αμοιβονται κιολας Αυτο δεν ξανακουστηκε
Ο τσακαλωτος για τις υπογραφες της προδοσιας και του ξεπουληματος των
περιουσιακων στοιχειων ειναι μονο?

Read more: Go to TOP and Bottom