Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Από την τρόικα της χούντας της 21ης Απριλίου 1967 σ' αυτή του ΔΝΤ και των Μνημονίων

Πάντα μια τρόικα εξουσιάζει τις ζωές μας!
50 χρόνια μας "σώνουν" οι κάθε λογής "σωτήρες"!

Ανέκαθεν αυτός ο τόπος είχε τη δυστυχία να βγάζει σωτήρες!
Πάντα κάποιοι αναλάμβαναν να μας σώσουν χωρίς να τους το ζητήσει κανένας ή μάλλον υπακούοντας στα κελεύσματα των ισόβιων προστατών μας πέραν του Ατλαντικού,προσφάτως δε και αυτών της κεντρικής Ευρώπης.

Αποφράδα μέρα και η σημερινή!

Σαν σήμερα 50 χρόνια πριν,στις 21 Απριλίου 1967,μέσα σε μια ανώμαλη πολιτική κατάσταση και με τον "εθνάρχη" Κωνσταντίνο Καραμανλή να έχει ήδη "αποδράσει" εις Παρισίους με το ψευδώνυμο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης,ήταν η σειρά των Συνταγματαρχών να μας σώσουν από τον "κομμουνιστικό κίνδυνο"!

Παπαδόπουλος,Μακαρέζος,Λαδάς και CIA ήταν τα πρώτα βιολιά της χούντας και guest star o Στυλιανός Παττακός (ο Ταξίαρχος με το μυστρί).Με συνοπτικές διαδικασίες εφήρμοσαν έτοιμο σχέδιο κατάληψης της εξουσίας και μας κατσικώθηκαν για εφτά χρόνια,τρεις μήνες και τρεις μέρες.

Στις 21 Απριλίου του 1967 και ενώ είχαν προκηρυχθεί εκλογές για τις 28 Μαΐου, αξιωματικοί του στρατού, υπό την ηγεσία του συνταγματάρχη Γεωργίου Παπαδόπουλου, και συμμετοχή του ταξίαρχου Στυλιανού Παττακού και του συνταγματάρχη Νικόλαου Μακαρέζου κατέλαβαν την εξουσία με πραξικόπημα.

Έχοντας εξασφαλίσει περίπου 100 τεθωρακισμένα στην περιοχή της πρωτεύουσας, οι πραξικοπηματίες κινήθηκαν τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου και κατέλαβαν αρχικά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στη συνέχεια έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης του ΝΑΤΟ με κωδικό Σχέδιο Προμηθεύς, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν όλες οι στρατιωτικές μονάδες της Αττικής.

Το συγκεκριμένο σχέδιο προορίζονταν για την αναγκαστική ανάληψη εξουσίας από το στρατό με σκοπό την εξουδετέρωση κομμουνιστικής εξέγερσης, σε περίπτωση που εισέβαλαν στην Ελλάδα δυνάμεις του Σοβιετικού Στρατού.

Ο έμπιστος του βασιλιά αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός Γ. Σπαντιδάκης, αντικαταστάθηκε από τον Οδυσσέα Αγγελή. Ο Αγγελής κάνοντας χρήση του νέου του αξιώματος έδωσε εντολή στο Γ' Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη να εφαρμόσει το Σχέδιο Προμηθεύς σε όλη τη χώρα.

Η μοναδική προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί εγκαίρως το πραξικόπημα ήταν από την πλευρά κυρίως του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γεωργίου Ράλλη ο οποίος προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον ταξίαρχο Ορέστη Βιδάλη για να κινητοποιήσει το Γ' Σώμα Στρατού (Θεσσαλονίκη). Δεν πρόλαβε, αφού το σχέδιο Προμηθεύς είχε ήδη τεθεί σε εφαρμογή με αποτέλεσμα ο ταξίαρχος Βιδάλης να αγνοήσει το σήμα του Ράλλη.

Ετσι ξεκίνησε η δικτατορία της στρατιωτικής τρόικας
Καλοί άνθρωποι όλοι τους,έδωσαν αμέσως διαβατήρια στους πολιτικούς να φύγουν στην "εξορία" της Ευρώπης και της Αμερικής για να προετοιμάσουν την αντιστασιακή τους επιστροφή όταν θα τους χρειαζόταν η πατρίδα.

Ανοιξαν ξανά τα ξερονήσια που δεν είχαν προλάβει καλά καλά να κλείσουν μετά τον εμφύλιο και "φιλοξενούσαν" όσους δεν ήταν πρόθυμοι να βροντοφωνάξουν "Ζήτω η Επανάσταση".

Για τα "επείγοντα περιστατικά" εφημέρευαν το ΕΑΤ-ΕΣΑ και τα κατά τόπους τμήματα της Αστυνομίας και της Χωροφυλακής.


Ο αρχηγός της "Επανάστασης",Συνταγματάρχης Γεώργιος Παπαδόπουλος,έπαιρνε πιο γρήγορα τα πολιτικά αξιώματα απ' ότι τους στρατιωτικούς βαθμούς.

Εγινε υπουργός,πρωθυπουργός,αντιβασιλέας και πρόεδρος της δημοκρατίας!εν μια νυκτί μάλιστα έβγαλε αυτόματο διαζύγιο για να παντρευτεί το αίσθημα,την κυρία Δέσποινα.

Ο αδελφός Στέλιος από χωρίου εις χωρίον θεμελίωνε στάδια και γυμναστήρια και καθ' οδόν μάζευε γόπες!Κάποιοι άλλοι έκαναν κάτι κομπίνες με κρέατα και θαλασσοδάνεια,έτσι για να μην ξεχνάμε το δαιμόνιο της φυλής μας.

Σκοπός της "Επανάστασης" ήταν η "ανανέωση" (πως λέγανε κάποιοι πρόσφατα αναδιάρθρωση-επανίδρυση του κράτους) της Eλλάδος βάσει του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού και η πάταξη της αναρχίας.

Ωσπου το Νοέμβρη του '73 ένας άλλος Ταξίαρχος (Δημήτριος Ιωαννίδης),εκμεταλλευόμενος τα γεγονότα του Πολυτεχνείου ανέτρεψε τη χούντα του Παπαδόπουλου και το άνοιγμά της προς τον "κοινοβουλευτισμό", αφήνοντας και το Σπύρο Μαρκεζίνη με την πρωθυπουργία στο χέρι.

Πολύ γρήγορα η νέα χούντα "πέτυχε" την τραγωδία και τη διχοτόμηση στην Κύπρο μας και όπως ήταν φυσικό κατέρρευσε με πάταγο μέσα στα Εθνικά συντρίμμια.

Η παράδοση - παραλαβή με πρόεδρο (τον χουντικό στρατηγό και μη τιμωρηθέντα Φαίδωνα Γκιζίκη) κι αρχιεπίσκοπο (τον παντός καιρού Σεραφείμ) έγινε με χαρές,πανηγύρια,φανφάρες και φιέστες υποδοχής των "αυτοεξόριστων" γνωστών από τα παλιά σωτήρων μας.



Τότε,24 Ιουλίου του 1974 άρχισε η επονομαζόμενη μεταπολιτευτική περίοδος,που κατέληξε στον ερχομό του ΔΝΤ και της τρόικας των δανειστών στις 23 Απριλίου του 2010 με διάγγελμα από το Καστελόριζο του τότε πρωθυπουργού Γιωργάκη Παπανδρέου,που μόλις πρόσφατα μίλησε για το έργο του!



Ποιος να το φαντάζονταν τότε (24 Ιουλίου του '74) αλλά και μετά στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης,με "Εθνάρχη" στο πηδάλιο,"Σοσιαλιστή" ηγέτη στην αντιπολίτευση και εντός νόμου το ΚΚΕ,ότι θα φτάναμε προϊόντος του χρόνου σε μια μεταμοντέρνα δικτατορία οικονομικού τύπου.Τώρα πια οι σκλάβοι είναι λεύτεροι κι οι αλυσίδες τους φτιαγμένες από οπτικές ίνες και πλαστικά τσιπάκια!

Ζούμε σε μια χώρα που ο Θεός την προόριζε για εξοχικό Του,μια χώρα που οι μαρίνες της είναι γεμάτες κότερα και πολυτελέστατα σκάφη,μια χώρα που στα βουνά της φυτρώνουν βιλάρες κι όμως φτάσαμε και περάσαμε το κατώφλι της χρεοκοπίας κάτω από τη μπότα του ΔΝΤ,της Μέρκελ,του Σόιμπλε,του Ντράνγκι και πολλών ακόμα "εταίρων" μας.

Και το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως φτάσαμε ως εδώ με την πολιτική καθοδήγηση ανθρώπων που αγωνίστηκαν κατά της Δικτατορίας των Απριλιανών,βλέπε Σημίτη και λοιπά αστέρια του ΠΑΣΟΚ.

Στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974,την ίδια μέρα που ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ,εκδόθηκε Συντακτική πράξη με την οποία χαρακτηρίστηκαν οι πραξικοπηματίες ως πρωταίτιοι πολιτικών αδικημάτων εξαιρουμένων του στρατηγού Φ. Γκιζίκη που παρέμενε πρόεδρος της Δημοκρατίας μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου του '74,της υφιστάμενης προδοτικής στρατιωτικής ηγεσίας,του αρχιεπισκόπου Σεραφείμ καθώς και όλων των πολιτικών προσώπων των κυβερνήσεων Παπαδόπουλου και Ιωαννίδη.Ο νόμος περί (μη) ευθύνης υπουργών ψηφίστηκε αργότερα και ισχύει ακόμα!!!

Και φτάσαμε στο 2010 και συνεχίζουμε ακάθεκτοι μέχρι σήμερα (ίσως χρειάζεται να περάσουν πάνω από 7 χρόνια για ν' απαλλαγούμε από τους σύγχρονους οικονομικούς δικτάτορες) να μας κυβερνάνε τρόικες πολιτικών απ΄ όλο το πολιτικό φάσμα υποτίθεται,υπό την σκέπη της τρόικας του ΔΝΤ,που αντί για το ΕΑΤ-ΕΣΑ χρησιμοποιεί το ΣΔΟΕ για να ξεκάνει τους Ελληνες πολίτες.

Οχι τα ξερονήσια δεν άνοιξαν ακόμα,άνοιξε όμως ο δρόμος της μετανάστευσης των Ελλήνων και τα σπίτια που θα μας έπαιρναν παλιά οι κομμουνιστές τώρα μας τα παίρνουν οι  του "Δημοκρατικού τόξου" αυτοαποκαλούμενοι!

Ο Γιωργάκης κι ο Κωστάκης (σαν το ανέκδοτο με το Γιωρίκα και τον Κωστίκα) δεν ήταν η μόνη μελανή παρένθεση της τελευταίας δεκαετίας.

Το τιμόνι της χώρας πέρασε διαδοχικά από δεξιούς,σε σοσιαλιστές,σε τεχνοκράτες της κακιάς ώρας και πάλι σε δεξιοσοσιαλιστές που ασκούνταν στο άθλημα της κυβίστησης (Βενιζέλος,Σαμαράς,Καρατζαφέρης,Κουβέλης),ώσπου να καταλήξει σε "αριστερό" τιμονιέρη και δεξιό λοστρόμο (Τσίπρας-Καμμένος στους οποίους έβαλαν πλάτη Ν.Δ.,ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για να περάσει το 3ο Μνημόνιο),που επιδίδονταν σε φακιρικά με το λαουτζίκο να πληρώνει το μάρμαρο.

Οι παλιότεροι ίσως να θυμάστε και τις τρόικες της συγκυβέρνησης και της οικουμενικής του '89 με πρωθυπουργούς τον Τζανετάκη και τον Ζολώτα!Μιλάμε για απίστευτα γλέντια με το σύντροφο Χαρίλαο να δοκιμάζει τα ντολμαδάκια της Μαρίκας υπό το βλέμμα του Αντρέα (ένας ήταν ο Αντρέας,όπως και το κόμμα).

Ευτυχώς που δεν ζουν σήμερα οι Ηρωες της Αντίστασης στο χουντικό καθεστώς Αλέκος Παναγούλης,Σπύρος Μουστακλής,Αντρέας Λεντάκης κι άλλοι πολλοί.

Ποιος ξέρει τι θα έπρεπε να κάνουν μπροστά στην άθλια κατάσταση της χώρας,τη νέα μορφή δικτατορίας κι αναλογιζόμενοι τους αγώνες τους,τα βασανιστήρια που υπέστησαν,τις φυλακές και τα ξερονήσια!

Συμπτωματικά ένα γκάλοπ της αείμνηστης  Ελευθεροτυπίας στις 20 Απριλίου του 2013 έλεγε ότι το 30% των Ελλήνων υποστηρίζει πως "τα πράγματα ήταν καλύτερα στη Χούντα"!

Δυστυχώς δεν ταρακουνήθηκε κανένας πολιτικάντης κι απλά μένουν όλοι με την απορία πως θεριεύει η Χρυσή Αυγή,ενώ αυτοί ως μόνο μέσο καλυτέρευσης υποτίθεται των οικονομικών της χώρας γνωρίζουν την αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων από τη μία και την μείωση μισθών και συντάξεων από την άλλη κι αυτό το πράγμα θέλουν να το λένε "Δημοκρατία" επειδή βρίσκονται πάντα οι απαραίτητοι πρόθυμοι και περνάνε κάθε φορά τα μέτρα από το κοινοβούλιό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom