Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Επίθεση στο Λονδίνο Live: Επιχειρήσεις παντού και συλλήψεις - Από το Μπέρμιγχαμ ξεκίνησε τη φονική πορεία του ο μακελάρης


- Τουλάχιστον επτά συλλήψεις μετά από ολονύχτιες επιχειρήσεις της αστυνομίας σε Λονδίνο, Μπέρμιγχαμ κι άλλες περιοχές
- Έγιναν συνολικά έξι επιχερήσεις - Από το Μπέρμιγχαμ νοίκιασε ο δράστης το αυτοκίνητο με το οποίο παρέσυρε πεζούς στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ
- Η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τον δράστη αλλά δεν αποκαλύπτει την ταυτότητά του

- Τέσσερις οι νεκροί της επίθεσης, ανάμεσά τους ο τρομοκράτης – Αναθεωρήθηκε προς τα κάτω από απολογισμός
- Τουλάχιστον 29 οι τραυματίες, οι επτά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση
- Σοκαριστικό video από τη στιγμή που ο μακελάρης πέφτει με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ


Μια πόλη "παγωμένη" από τον τρόμο, μια χώρα βυθισμένη στο πένθος. Αυτή είναι η επόμενη μέρα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο, της πλέον πολύνεκρης επίθεσης μετά από εκείνες του Ιουλίου του 2005 σε λεωφορεία και μετρό. Ο αριθμός των νεκρών αναθεωρήθηκε προς τα κάτω. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ο δράστης.

Ήταν μεσημέρι Τετάρτης (22.03.2017), ακριβώς ένα χρόνο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, όταν ο δράστης έπεσε, αρχικά, με αυτοκίνητο πάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ και στη συνέχεια επιχείρησε να εισβάλει στη βρετανική Βουλή. Σκότωσε με μαχαίρι έναν αστυνομικό, πριν δεχτεί πυροβολισμούς και πέσει νεκρός.

Από το βράδυ της Τετάρτης, η βρετανική αστυνομία ξεκίνησε επιχειρήσεις στο Μπέρμιγχαμ, προπύργιο των Βρετανών ισλαμιστών και πόλη όπου ένας από τους δράστες των επιθέσεων στις Βρυξέλλες και το Παρίσι, ο Μοχάμεντ Αμπρίνι, είχε διαμείνει εκεί πριν από τις επιθέσεις, στο Λονδίνο κι άλλες πόλεις. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουλάχιστον επτά συλλήψεις.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ LIVE BLOG του newsit.gr

  Κι άλλο μήνυμα
  Ένα από τα μηνύματα που υπήρχαν σήμερα στους σταθμούς του Μετρό του Λονδίνου
  Ολονυχτία στο Λονδίνο
Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν απήυθυνε ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους λονδρέζους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης να βρεθούν στις 8 το βράδυ στην πλατεία Τραφάλγκαρ για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων. 
  Ένα από τα σημεία των ερευνών





  Φόρος τιμής στα θύματα
Λίγα λουλούδια στο σημείο της τραγωδίας και κτίρια στα χρώματα της βρετανικής σημαίας, φόρος τιμής στους νεκρούς της τρομοκρατικής επίθεσης 







  Μεσίστιες σημαίες
Παντού, οι σημαίες στη Βρετανία κυματίζουν μεσίστιες, σε ένδειξη πένθους 









  Η περιγραφή του Έλληνα δημοσιογράφου που βρέθηκε μια ανάσα από τον τόπο του μακελειού
Στη Βουλή των Λόρδων βρισκόταν την ώρα της επίθεσης ο ανταποκριτής της εφημερίδας “Τα Νέα” Γιάννης Ανδριτσόπουλος: “ακούσαμε έναν κρότο, μετά πληροφορηθήκαμε ότι επρόκειτο για πυροβολισμούς και πολύ δυνατές φωνές”.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
  Φόβοι για τη ζωή της Βασίλισσας Ελισάβετ
Η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας ακύρωσε μια επίσκεψη που είχε  προγραμματίσει στη Σκότλαντ Γιάρντ μετά από τη τρομοκρατική ενέργεια στο  Λονδίνο. 
Περισσότερα εδώ
  Το ματωμένο ηλιοβασίλεμα του Λονδίνου
Χθες Τετάρτη (22/03/2017) το Λονδίνο είχε από τα πιο υπέροχα  ηλιοβασιλέματα.
Όμως, κανείς δεν μπορούσε να το χαρεί. Το αίμα, ο φόβος, ο πόνος, η απώλεια, είχαν σβήσει τα πάντα. Μουδιασμένοι οι Λονδρέζοι προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν το κακό που είχε συμβεί. Αλλωστε δεν ήταν η πρώτη φορά. Και σίγουρα δεν θα είναι δυστυχώς και η τελευταία.
Περισσότερα εδώ
  Οι τραυματίες
Ανάμεσα στους τραυματίες περιλαμβάνονται τρεις Γάλλοι μαθητές Λυκείου που βρίσκονταν σε σχολικό ταξίδι και η κατάσταση δύο εκ των οποίων θεωρείται σοβαρή. Δύο Ρουμάνοι έχουν τραυματισθεί επίσης, καθώς και πέντε Νοτιοκορεάτες τουρίστες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, και ένας Πορτογάλος, σύμφωνα με την πορτογαλική κυβέρνηση.
  Το πρώτο θύμα που αναγνωρίστηκε
Είναι ο 48χρονος αστυνομικός Κιθ Πάλμερ. Πατέρας δυο παιδιών ήταν ο αστυνομικός που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης. Τη στιγμή που δέχτηκε το χτύπημα ήταν άοπλος, μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ. 

  Ο χάρτης της επίθεσης
Από τη γέφυρα του Γουεστμίνστερ, στη Βουλή. Έτσι έγιναν όλα... 

  Video σοκ: Η ανατριχιαστική στιγμή της επίθεσης στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ
Καρέ καρέ η κούρσα θανάτου στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ. Ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης πέφτει πάνω στους πεζούς. Γυναίκα έπεσε στον Τάμεση, άγνωστο αν παρασύρθηκε ή βούτηξε για να σωθεί.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΣΟΚ

Διαβάστε περισσότερα εδώ
  40αρης, μαυροντυμένος και γενειαφόρος
Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τον δράστη ως 40αρη, ασιατικής καταγωγής, ντυμένο με μαύρα ρούχα και γένια.
  Έδρασε μόνος του
«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ... πως αυτός ο δράστης ενήργησε μόνος και είχε εμπνευσθεί από τη διεθνή τρομοκρατία. Στο στάδιο αυτό δεν έχουμε συγκεκριμένη πληροφόρηση για περαιτέρω απειλές για το κοινό», δήλωσε ο Ρόουλι. Η αστυνομία πιστεύει πως γνωρίζει την ταυτότητα του δράστη, αλλά δεν τον έχει κατονομάσει.
  Το χρονικό των επιθέσεων
Όλα όσα έγιναν χθες στο Λονδίνο, εδώ

  Αναθεώρηση του απολογισμού
Ο Μαρκ Ρόουλι, επικεφαλής της υπηρεσίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σε νεότερες δηλώσεις για την εξέλιξη των ερευνών ανακοίνωσε πως ο αριθμός των θυμάτων αναθεωρήθηκε προς τα κάτω. Υπάρχουν τέσσερις νεκροί, περιλαμβανομένου του δράστη, ενώ 29 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, επτά από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι νεκροί είναι διαφορετικών εθνικοτήτων, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες. Τα θύματα ήταν ένας αστυνομικός που μαχαιρώθηκε, ο 48χρονος πατέρας δυο παιδιών Κιθ Πάλμερ και δύο πολίτες, μια γυναίκα γύρω στα 45 και ένας άνδρας γύρω στα 55.
Ο τέταρτος νεκρός ήταν ο δράστης.
  Στο επίκεντρο το Μπέρμιγχαμ
Μετά την πληροφορία πως ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μπέρμιγχαμ είχε νοικιάσει το αυτοκίνητο με το οποίο έπεσε πάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ, η βρετανική αστυνομία έκανε εφόδους σε σπίτια στην πόλη αλλά και στο Λονδίνο κι αλλού. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, μετά τις επιχειρήσεις σε έξι σημεία έχουν γίνει επτά συλλήψεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom