Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Λονδίνο Live: Ανατροπή! Στη φυλακή ο υποτιθέμενος δράστης του μακελειού - Μέι: Δεν επέλεξαν τυχαία το σημείο της επίθεσης


- Ανατρέπονται όλα όσα γνωρίζαμε για τον δράστη της επίθεσης
- Νέα κινητοποίηση της αστυνομίας σε σταθμό του μετρό στο Λονδίνο
- Άγνωστος μέχρι στιγμής ο λόγος
- Στο σημείο έχουν καταφθάσει περίπου 10 περιπολικά της αστυνομίας

- Όλα αυτά λίγες ώρες μετά την αιματηρή επίθεση στο βρετανικό Κοινοβούλιο, που κόστισε τη ζωή τριών ανθρώπων
- Νεκρός και ο δράστης - Δείτε το όνομα και τις φωτογραφίες του


Λίγες ώρες μετά την διπλή επίθεση στο Λονδίνο, μία νέα μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας προκαλεί ανησυχία στη βρετανική πρωτεύουσα.

Να υπενθυμίσουμε πως το μεσημέρι της Τετάρτης, 22.03.2017 μεταδόθηκε η είδηση πως σημειώθηκαν πυροβολισμοί στο βρετανικό Κοινοβούλιο. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως ένα όχημα παρέσυρε τουλάχιστον 12 ανθρώπους, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα η βρετανική Αστυνομία ανακοίνωσε πως τα δύο περιστατικά συνδέονταν, με τον δράστη των δύο επιθέσεων να είναι ο ίδιος άνθρωπος.

Μαχαίρωσε έναν αστυνομικό, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του και στη συνέχεια έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, έχοντας όμως προλάβει να σκοτώσει δύο ακόμη ανθρώπους. Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 20, αρκετοί εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.

  Το χρονικό των επιθέσεων σε έναν χάρτη

  Συλλυπητήρια από τον Ντόναλντ Τραμπ




I spoke with PM Theresa May of the United Kingdom to offer my condolences on today's terror attack in London....https://www.facebook.com/POTUS/posts/1289072131162224 

  Τι είπε η Τερέζα Μέι στο διάγγελμα
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, αρχικά επαίνεσε τους άνδρες της αστυνομίας και της ασφάλειας για την γενναιότητα τους και στη συνέχεια απέτισε φόρο στον νεκρό αστυνομικό, ο οποίος έπεσε θύμα του δράστη με το μαχαίρι, έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Στη συνέχεια είπε πως δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι ο δράστης επέλεξε να επιτεθεί έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, που υπηρετεί τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη. Τόνισε, πως γι' αυτό αποτελεί στόχο όσων δεν ασπάζονται αυτές τις αξίες και επισήμανε πως οποιαδήποτε προσπάθεια να "κατατροπώσουν" αυτές τις αξίες μέσα από τη βία και την τρομοκρατία, θα αποτύχει.

Η Μέι ολοκλήρωσε το διάγγελμα της, λέγοντας πως αύριο, Πέμπτη, το κοινοβούλιο θα λειτουργήσει κανονικά.
  Αλαλούμ με το δράστη!
Λίγες ώρες μετά το μακελειό στο βρετανικό Κοινοβούλιο, τι βρετανικό Channel 4 μετέδωσε πως ο δράστης της επίθεσης ήταν ο βρετανός υπήκοος, από Τζαμαϊκανούς γονείς, Abu Izzadeen.

Πολλά και έγκυρα διεθνή ΜΜΕ έσπευσαν να αναπαράγουν την είδηση, κάνοντας λόγο για "ιεροκήρυκα μίσους" και δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες του, ωστόσο η είδηση αποδεικνύεται πως δεν ισχύει, αφού νέες πληροφορίες αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος άνδρας βρίσκεται στη φυλακή, όπου εκτίει ποινή κάθειρξης!

Ο δικηγόρος του Izzadeen μίλησε στο ABC και τόνισε πως ο πελάτης του βρίσκεται στη φυλακή και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να είναι ο δράστης.
  Διάγγελμα της Μέι στο βρετανικό λαό από στιγμή σε στιγμή
Δείτε το ζωντανά εδώ

  Ολοκληρώθηκε η "Κόμπρα"
Έτσι ονομάζεται η σύσκεψη ασφαλείας που έγινε για τα αιματηρά γεγονότα του Λονδίνου και όπως μεταδίδει το BBC, ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά. Δεν έχει προκύψει κάτι σχετικά με το τι αποφασίστηκε.
  Το χρονικό του τρόμου
Τέσσερις άνθρωποι είναι νεκροί, μεταξύ των οποίων και ο δράστης της διπλής επίθεσης στο βρετανικό Κοινοβούλιο, το απόγευμα της Τετάρτης 22.03.2017.

Ο άνδρας, ο οποίος φέρεται να είναι ο Abu Izzadeen (δείτε φωτογραφίες και όλα όσα γνωρίζουμε για εκείνον κάνοντας κλικ εδώ), μαχαίρωσε έναν αστυνομικό, ο οποίος δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Δύο ακόμη άνθρωποι είναι νεκροί (δεν έχει επιβεβαιωθεί το πώς), ενώ περισσότεροι από 20 είναι τραυματισμένοι, πολλοί εκ των οποίων σοβαρά.

Διαβάστε όλο το χρονικό της αιματηρής επίθεσης κάνοντας κλικ εδώ

Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν στο Λονδίνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom