Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Γιούχαραν τον Σταθάκη στην Κοζάνη! - Οργισμένοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ - Χαμός στο περιφερειακό συμβούλιο (φωτο & βίντεο)


- Επεισοδιακή είναι η επίσκεψη Σταθάκη στην Πτολεμαΐδα
- Από νωρίς εργαζόμενοι της ΔΕΗ τον περίμεναν έξω από την Περιφερεια
- Κρατούν πανό με συνθήματα κατά τη πώλησης της ΔΕΗ
- Μόλις έφτασε ο Υπουργός άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν
- Φωτογραφίες και βίντεο από τη "θερμή" υποδοχή Σταθάκη


Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Eνέργειας επισκέπτεται σήμερα την Κοζάνη και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης τον... υποδέχθηκαν "θερμά".

Από νωρίς, άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όπου αυτή την ώρα ο κύριος Σταθάκης μιλάει στο έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο για τη ΔΕΗ...

Οι εργαζόμενοι κρατούν πανό ενώ η δύναμη της αστυνομίας είναι από νωρίς ισχυρή. Μόλις είδαν τον Υπουργό να πλησιάζει, άρχισαν να του φωνάζουν "Δεν πουλάμε! Δεν πουλιόμαστε"! και συνθήματα κατά της ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης.

Κάποια στιγμή η κατάσταση άρχισε να "ξεφεύγει" όταν πήγε η κατάσταση να ξεφύγει, και τότε, σύμφωνα με το kozan.gr παρενέβη με φωνές, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, ο οποίος ζήτησε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να περάσει, κανονικά, χωρίς" παρατράγουδα", ο Υπουργός μέσα στο κτ;iριο, όπως και έγινε.

Λίγο πριν μπει στο εσωτερικό του κτιρίου, ο Γ.Γ. του Σωματείου Σπάρτακος, Σάκης Μάστορας, διάβασε μια μαντινάδα στον Υπουργό.


Οι εργαζόμενοι φοβούνται για τις θέσεις εργασίας τους αν και ο Υπουργός, νωρίτερα είπε οτι η κυβέρνηση βρίσκεται απέναντι σε δύσκολες αποφάσεις αλλά είναι αποφασισμένη να στηρίξει τη ΔΕΗ.
Με στοιχεία και φωτογραφίες από: ΑΝΤ1, kozanimediakozan.gr, LiveNews,

Χαμός παρουσία Σταθάκη στο περιφερειακό συμβούλιο στην Κοζάνη

Μετά τη "θερμή" υποδοχή των εργαζομένων της ΔΕΗ στον υπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, δημιουργήθηκε νέα ένταση μέσα πλέον, στο περιφερειακό συμβούλιο, στην Κοζάνη, παρουσία του Υπουργού.


Ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της ΔΕΗ, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, ανέφερε κατά την ομιλία του ότι "δε μπορεί να κρύβεται ο Πρόεδρος της ΔΕΗ".

H δήλωσή του πυροδότησε την αντίδραση του Διευθυντή Λειτουργικής Υποστήριξης του ΛΚΔΜ, Δημήτρη Ζαραφίδη, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έντονος διάλογος μεταξύ τους και τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, σε κάποια στιγμή, να του λέει: "Έμενα δε με έκανε Διευθυντή"!

"Εμείς οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ήμασταν αυτοί που στηρίξαμε τη χώρα. Εμείς κόψαμε από τους μισθούς μας….". Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε νωρίτερα, από του βήματος της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, τον Υπουργό Ενέργειας Γ. Σταθάκη. Ο ίδιος χαρακτήρισε ως "προκλητική" τη δήλωση του απερχόμενου Υπουργού Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη για τα "βαποράκια συμφερόντων….".

Πιο αναλυτικά ο κ. Αδαμίδης απευθυνόμενος προς τον τέως και τον νυν Υπουργό ανέφερε: "Θεωρώ άκρως προκλητική τη δήλωση Σκουρλέτη ότι τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικα είναι τα βαποράκια των εγχώριων και ξένων συμφερόντων. Κύριε Υπουργέ πρόκειται για μέγα πολιτικό ζήτημα εγώ από του βήματος λέω ότι αν όπως λέει ο κ. Σκουρλέτης συνταχθεί με την πλειοψηφία της συγκυβέρνησης, τότε λυπούμαι που το λέω αλλά και ο ίδιος έτσι θα ψηφίσει τα… βαποράκια που καταγγέλλει".

Συνεχίζοντας ως προς τα των συμφερόντων…. ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έφερε ως παράδειγμα το Ορυχείο Βεύης: "16 χρόνια κλειστό το ορυχείο Βεύης, 16 χρόνια απλήρωτοι εργαζόμενοι και τόσες κυβερνήσεις δεν κατάφεραν να το ανοίξουν. Γιατί προφανώς τα συμφέροντα δεν θέλουν να το ανοίξουν….", είπε.

Μάλιστα, ο κ. Αδαμίδης σχολίασε με ιδιαίτερη σαφήνεια το γεγονός πως επισκέφθηκαν την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας 3 Υπουργοί Ενέργειας (Λαφαζάνης, Σκουρλέτης, Σταθάκης) και δεν τους συνόδευσε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε.: "Είναι αδιανόητο…. Που είναι ο κ. Πρόεδρος της Επιχείρησης; Γιατί δεν συνόδευσε ποτέ τον Υπουργό Ενέργειας εδώ;" το χαρακτηριστικό ερώτημα –χωρίς απάντηση- στον κ. Σταθάκη.

"Δεν μπορεί να κρύβεται ο Πρόεδρος της ΔΕΗ", η δήλωσή του, που πυροδότησε αντιδράσεις. Λίγο πριν κλείσει την ομιλία του ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, είπε:"Θα ξαναβρεθούμε στους δρόμους Υπουργέ", φράση-κλειδί για το τι μέλλει γενέσθαι.
Πηγή: kozan,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom