Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Η αποστομωτική απάντηση της Σίας Αναγνωστοπούλου στον ματσό Ντάισελμπλουμ και στους ομοίους του (βίντεο)

Να που η κυρία Σία μας έκανε να τη συμπαθήσουμε!

Στην εκπομπή "Live News" του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon μίλησε η Σία Αναγωνστοπούλου, με αφορμή την ανάρτηση της στο facebook, μέσω της οποίας "απαντούσε" στις προκλητικές δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup για τους Νότιους που έφαγαν τα λεφτά τους στις γυναίκες και το ποτό και μετά ζήτησαν βοήθεια από τους Βόρειους είναι, πέρα από απαράδεκτες και ξενοφοβικές και άκρως σεξιστικές.

Και γι’ αυτό καλούσε τις "πουτάνες του Νότου", να απαντήσουν τον πρόεδρο του Eurogroup με τον τρόπο που του αρμόζει. Υπογράφει μάλιστα το post ως "μια "πουτάνα" του Νότου".

Όπως τόνισε η κα Αναγνωστοπούλου στο "Live News": "Ο κ. Ντάισελμπουμ δεν είναι ένας οποιοσδήποτε πολίτης της Ευρώπης που μπορεί να εκφράζεται με την παρέα του, όπως θέλει". Και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: "Η ακραία εκδοχή τέτοιων δηλώσεων οδηγεί σε Τραμπ και Ερντογάν...".



Η ανάρτηση της Σίας Αναγνωστόπούλου


Η Ευρώπη της Δημοκρατίας, της διαλεκτικής, της ισότητας επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά δια στόματος Ντάισελμπλούμ. Οι Νότιοι φάγανε τα λεφτά στις γυναίκες και το αλκοόλ.

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Ότι η πολιτική διεξάγεται με όρους πολιτισμικών χαρακτηριστικών; Δεν υπάρχουν ιδεολογίες, δεν υπάρχουν πολιτικές, υπάρχουν οι "Νότιοι" και οι "Βόρειοι" (κατά το χριστιανοί-μουσουλμάνοι).

Ότι οι γυναίκες για την Ευρώπη των δικαιωμάτων και της έμφυλης ισότητας είναι το "λάφυρο" των απολίτιστων Νότιων που τρώνε τα λεφτά των πολιτισμένων Βόρειων (η πολιτική ανάμεσα σε άνδρες, οι γυναίκες "λάφυρο").

Ότι οι Νότιες είναι λίγο ως πολύ "πουτάνες" (άβουλα πλάσματα που τρέφονται από τους απολίτιστους);

Η Ευρώπη γιορτάζει τα 60 χρόνια της, και ο κ. Ντάισελμπλουμ (και διάφοροι άλλοι) διαφεντεύουν το μέλλον της.

Καλώ τις "πουτάνες" γυναίκες του Νότου να υπογράψουμε διακήρυξη η οποία πρέπει να σταλεί στη Ρώμη και να διαβαστεί. Καλώ τις "πουτάνες" του Νότου να αναδείξουμε το ματσό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού (περί αυτού πρόκειται), να αναδείξουμε το αντιδημοκρατικό πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης.

Το ζήτημα δεν είναι "γυναικεία" υπόθεση. Αλλά, όπως έλεγε η Σιμόν ντε Μποβουάρ, στις περιόδους κρίσης (πόλεμος, φτώχεια, κλπ) οι γυναίκες (όπως και οι αδύναμες κοινωνικά τάξεις) πληρώνουν πρώτες τη νύφη.

Μία "πουτάνα" του Νότου".

Ανακοίνωση Ντάισελμπλουμ: «Λυπάμαι αν τους πρόσβαλα αλλά δεν παραιτούμαι»!

Εξακολουθεί να θεωρεί ότι οι δηλώσεις του «παρερμηνεύθηκαν» και επισημαίνει ότι οι ευρωπαίοι τον εκτιμούν επειδή έχει ένα ιδιαίτερο στιλ

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ εξέφρασε σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα τη «λύπη» του αν όσα είπε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε σε γερμανική εφημερίδα πρόσβαλαν κάποιους, αλλά τόνισε ότι δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί, παρά το ότι ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας τον κάλεσε να αποχωρήσει από το αξίωμα μετά τις «ξενοφοβικές» –όπως τις αποκάλεσε– τοποθετήσεις του.

«Λυπάμαι αν κάποιος προβλήθηκε από αυτό το σχόλιο. Ήταν άμεσο, και μπορεί να εξηγηθεί (αν ιδωθεί) από μια αυστηρή ολλανδική, καλβινιστική κουλτούρα, με ολλανδική αμεσότητα», είπε ο Ντάισελμπλουμ.

«Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό δεν γίνεται πάντοτε κατανοητό ούτε εκτιμάται αλλού στην Ευρώπη. Αυτό είναι άλλο ένα μάθημα που παίρνω», πρόσθεσε.

«Ταυτόχρονα, νομίζω ότι με εκτιμούν για το ότι διατηρώ το δικό μου στιλ και ότι απευθύνομαι με κάποια αυστηρότητα σε όλους τους υπουργούς—πρέπει να είμαι αυστηρός μερικές φορές. Και ναι, το ύφος μου είναι άμεσα και ξανά, εάν υπάρχουν άνθρωποι που προσβάλλονται από αυτό, φυσικά λυπούμαι», συνέχισε ο Ντάισελμπλουμ.

«Δεν έχω καμιά πρόθεση να παραιτηθώ», συμπλήρωσε ο ολλανδός.

Η επίμαχη δήλωση του Ντάισελμπλουμ, ότι δεν μπορεί να δαπανά κανένας τα χρήματά του σε αλκοόλ και «σε γυναίκες» και μετά να ζητά αλληλεγγύη, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε χώρες του Νότου της Ευρώπης.

Εκπρόσωπος Ντάισελμπλουμ: Δεν εννοούσε την Ελλάδα

Διευκρινίσεις για τη δήλωση του προέδρου του Eurogroup έδωσε μέσω γραπτών μηνυμάτων ο Μισέλ Ρέινς, εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ερωτηθείς από το protothema.gr αν ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφερόταν συγκεκριμένα στην Ελλάδα όταν είπε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση ξόδεψαν τα λεφτά τους στις γυναίκες και το ποτό, ο Μισέλ Ρέινς απάντησε:

«Διαβάστε το ακριβές απόσπασμα στην FAZ. Ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη χώρα. Στο ευρωκοινοβούλιο είπε κατηγορηματικά ότι το μήνυμά του απευθύνεται σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης. Το μήνυμα του είναι: Η αλληλεγγύη συνοδεύεται από υποχρεώσεις» επισήμανε ο Μισέλ Ρέινς, εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup.

Ο κ. Ρέινς ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση το σχόλιο του κ. Ντάισλεμπλουμ δεν συνδεόταν με την αντίληψη που έχει για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος.

Σε ερώτημα αν ο κ. Ντάισελμπλουμ μετανιώνει για το σχόλιο που έκανε στη γερμανική εφημερίδα με δεδομένη την αρνητική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε, η απάντηση από τον εκπρόσωπό του ήταν ότι ο πρόεδρος του Eurogroup «δεν απολογείται για το κείμενο» εννοώντας την επίμαχη δήλωση στην εφημερίδα FAZ.

Πάντως το βίντεο από την ακρόαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου είναι αποκαλυπτικό. Όταν ο Ισπανός ευρωβουλευτής των Οικολόγων Έρνεστ Ουρτασούν θέτει το θέμα ο κ. Ντάισελμπλουμ εμφανίζεται αμετακίνητος.

«Θα απολογηθείτε γι’ αυτό;» ακούγεται να τον ρωτά ο Ισπανός βουλευτής με τον Ολλανδό πρόεδρο του Eurogroup να απαντά με ένα κατηγορηματικό «όχι» και στη συνέχεια να ρίχνει την ευθύνη στα Ισπανικά ΜΜΕ ότι μετέφεραν έτσι τη δήλωσή του και να προσθέτει ότι «αυτό που ξεκαθάρισα ήταν ότι η αλληλεγγύη έρχεται με ευθύνη γιατί αλλιώς δεν θα παραμείνει».

Ο Ισπανός ευρωβουλευτής, όμως, επέμεινε: Έχω δέκα δευτερόλεπτα να σας διαβάσω τη δήλωσή σας; "Δεν μπορεί κάποιος να σκορπάει όλα τα χρήματα του σε γυναίκες και ποτά" είπατε όταν ερωτηθήκατε για την Ευρωζώνη. Ζητάτε συγγνώμη;

«Όχι, οπωσδήποτε όχι. Και μην μου διαβάζετε τη δήλωσή μου, βγήκε από αυτό στομα» ακούγεται να λέει με επιτακτικό τόνο ο κ. Ντάισελμπλουμ χωρίς να κάνει ούτε μισό βήμα πίσω.

Σύμφωνα με τους Financial Times ο Ισπανός ευρωβουλευτής, Γκαμπριέλ Μάτο «ξέσπασε» και τόνισε ότι οι δηλώσεις αυτές είναι «απολύτως απαράδεκτες» και συνιστούν «προσβολή» για τις χώρες του Νότου, υποστηρίζοντας μάλιστα πως ο Ντάισελμπλουμ έχασε την «ουδετερότητά» του ως επικεφαλής του Eurogroup.

Αντιδρώντας στην κριτική ευρωβουλευτών, ο Ντάισελμπλουμ είπε: «Μην προσβάλλεστε, δεν πρόκειται για μία χώρα, αλλά για όλες τις χώρες μας. Και η Ολλανδία απέτυχε πριν από κάποια χρόνια να τηρήσει τα συμφωνηθέντα (για τους οικονομικούς κανόνες). Δεν βλέπω μία (σύγκρουση μεταξύ) περιοχών της ευρωζώνης».

Ο επίσης Ισπανός ευρωβουλευτής, Έρνεστ Ουρτασούν, είπε στον κ. Ντάισελμπλουμ: «Πιστεύω ότι αυτή είναι μία ατυχής δήλωση. Μπορεί να είναι αστείο για σας, αλλά εγώ διαφωνώ. Θα ήθελα να ξέρω αν αυτή είναι η πρώτη σας δήλωση ως υποψήφιος για μία δεύτερη θητεία στην προεδρία του Eurogroup».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών, Τζιάνι Πιτέλα, κατηγόρησε τον Ντάισελμπλουμ για «προκατειλημμένα σχόλια», ενώ χαρακτήρισε τις δηλώσεις ως «ντροπιαστικές και σοκαριστικές».

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ή λόγος για τη χρήση τέτοιων εκφράσεων, ιδιαίτερα από κάποιον που υποτίθεται ότι είναι προοδευτικός» τόνισε ο ηγέτης των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο, σύμφωνα με το Politico.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντάισελμπλουμ εκφράζει απόψεις, οι οποίες είναι ανοιχτά αντίθετες με τη γραμμή της ευρωπαϊκής προοδευτικής οικογένειας» τόνισε ακόμη ο Πιτέλα. «Πραγματικά αναρωτιέμαι αν ένα άτομο που έχει τέτοιες απόψεις μπορεί να θεωρείται ακόμη κατάλληλο για να είναι πρόεδρος του Eurogroup» κατέληξε.

«Δεν επιτρέπω και δεν ανέχομαι, από κανέναν όσο ψηλά ιστάμενος κι αν είναι, να προσβάλλει τη χώρα μου και τους συμπολίτες μου» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom