Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Πολυετής κάθειρξη στο "δράκο" του Αμαρουσίου - Τι είπε στο Δικαστήριο


Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας (Πρωτόδικο Κακουργιοδικείο) τον έκρινε ομόφωνα ένοχο, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, για έξι πράξεις απόπειρας βιασμού γυναικών πριν από περίπου ένα χρόνο στο Μαρούσι.

Του επιβλήθηκε συνολικά ποινή κάθειρξης 16 ετών και δυο μηνών χωρίς αναστολή .

"'Άκουγα φωνές που μου έλεγαν χούφτωσέ την" είπε ο ίδιος στην απολογία του.

Το αίτημα πάντως του συνηγόρου του για εγκλεισμό του στο ψυχιατρείο απορρίφτηκε.

"Στα πρόσωπα των γυναικών αυτών έβλεπα την Τζωρτζέτα, τη Ρουμάνα πρώην φίλη μου που με είχε ταπεινώσει, απορρίψει και πληγώσει. Θέλω να πω σήμερα σε όλες αυτές τις γυναίκες ότι δεν ήθελα να τις βιάσω, ούτε να τις σκοτώσω, ήθελα μόνο να τις ταπεινώσω....», δικαιολόγησε ο ίδιος τις πράξεις του και ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων του αλλά και από τη δική του.

Την ενοχή του είχε προτείνει και η εισαγγελέας της έδρας η οποία στην αγόρευσή της υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος δρούσε «οργανικά και μεθοδευμένα».Τόνισε μάλιστα ότι δεν πρόκειται για ψυχωσικό άτομο επικαλούμενη σχετική πραγματογνωμοσύνη.

"Οι επιθέσεις - τόνισε η εισαγγελέας - γίνονταν σε υπόγειες διαβάσεις που δεν ήταν πολυσύχναστες. Δεν ήταν τυχαία και η επιλογή της ώρας. Δεν προκύπτει ότι είναι ψυχωσικός από ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που διατάχθηκε στην ανάκριση. Αντίθετα, οι συνάδελφοί του κατέθεσαν ότι ήταν λειτουργικός. Ήταν μεθοδικός και αυτό προκύπτει και από την επιλογή των θυμάτων του. Επέλεγε γυναίκες που μπορούσε να χειριστεί. Στην τελευταία του μάλιστα επίθεση είχε μαζί του μονωτική ταινία».

Σημειώνεται ότι στο δικαστήριο παρέστησαν και κάποια από τα θύματα του κατηγορούμενου.

Η απολογία του:

Είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του ο 29χρονος κατηγορούμενος, ρίχνοντας όλη τη ευθύνη της συμπεριφοράς του στην πρώην σύντροφό του, η οποία ήταν ιερόδουλος:

«Της έδινα λεφτά, την στήριζα. Η ίδια μου είχε πει να είμαστε μαζί και να κάνουμε ένα παιδί. Μου έλεγε να κάνω υπομονή, ότι θα παντρευτούμε. Κάποια στιγμή ταξιδέψαμε και μαζί στη Ρουμανία, εκεί σε ένα πανηγύρι την είδα να φιλιέται με τον πρώην άντρα της. Την ρώτησα γιατί μου το έκανε αυτό και μου είπε γιατί παρασύρθηκε... Μετά πήγε στην Θεσσαλονίκη και από εκεί μου έστειλε μήνυμα που έλεγε ότι ήθελε να χωρίσουμε γιατί είχε βρει άλλον. Άρχισα να πηγαίνω σε διάφορα στούντιο όχι για να κάνω σεξ αλλά για να συγκεντρώσω πληροφορίες για το πού βρισκόταν, γιατί είχα χάσει τα ίχνη της. Την βρήκα να είναι στο εξωτερικό, κάποια στιγμή γύρισε πίσω και της βρήκα σπίτι... Με ανάγκαζε να πηγαίνω στις βραδινές βάρδιες της στο στούντιο που δούλευε και να βλέπω τι έκανε με τους πελάτες. Της έλεγα γιατί μου το κάνεις αυτό; Μου έλεγε αυτή είναι η δουλειά μου και πρέπει να την αποδεχθείς. Πάντα όταν της πήγαινα κόντρα μου έλεγε να χωρίσουμε. Την έχασα ξανά την 1η Μαρτίου του 2016. Μετά χωρίσαμε οριστικά... ».

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι μετά τον χωρισμό του υπέφερε ψυχολογικά κι άρχισε να ακούει παροδικά φωνές που του έλεγαν "ταπεινωσέ την, χούφτωσε την».

«Έπινα αλκοολ για να μην ακούω αυτές τις φωνές, ήμουν σε κατάθλιψη".

Πρόεδρος: Στην πρώτη σας επίθεση ακούσατε φωνές; Ήταν 6:30 το πρωί....;

Κατηγορούμενος: Ναι, άκουγα φωνές, οι οποίες δυνάμωναν όταν έφτανα σπίτι. Μου έλεγαν να τη μειώσω. Δεν ήθελα να μειώσω το γυναικείο φύλο, αλλά την Τζωρτζέτα. Την χούφτωνα και έφευγα. Αν δεν ήταν η Ρουμάνα δεν θα τα έκανα αυτά. Πρόεδρος:

Πρόεδρος: Εκτός όμως του ότι θωπεύατε τις γυναίκες τους ασκούσατε και βία... Τις ρίχνατε κάτω, τους κλείνατε το στόμα....

Κατηγορούμενος: Πάνω στην αντίστασή του κάποιος μπορεί να πέσει κάτω. Ποτέ δεν χτύπησα καμία... Από την τρομάρα τους έπεφταν μόνες τους.

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο επιτεθήκατε σε κάποιες από πίσω; Για να τις αιφνιδιάσετε;

Κατηγορούμενος: Σας είπα εκείνη την στιγμή έβλεπα την Τζωρτζέτα. Αν ήθελα να βιάσω θα είχα μαζί μου κάποιο σπρέυ, κάποια σιδηρογροθιά.

Πρόεδρος: Μεθούσατε με το αλκοόλ;

Κατηγορούμενος: Ζαλιζόμουν ελαφρώς. Έβγαινα έξω για να καταπραΰνω τις φωνές, είχα και παραισθήσεις

Πρόεδρος: Σε μια περίπτωση είχατε και κολλητική ταινία ;

Κατηγορούμενος: Την είχα ξεχάσει πάνω μου, την κουβαλούσα από το περίπτερο. Πολλές φορές έπαιρνα πράγματα μαζί μου από το περίπτερο θα μπορούσε να είναι ένας μαρκαδόρος. Ήμουν άρρωστος, θέλω την επιείκειά σας, σέβομαι τις γυναίκες

Εισαγγελέας: Δηλαδή, τι θα έκανε ένας βιαστής που δεν κάνατε εσείς;

Κατηγορούμενος: Δεν χτύπησα, δεν βίασα, δεν έβαλα κουκούλα...

Εισαγγελέας: Στην απολογία σας είπατε ότι μετανιώνατε μετά από κάθε επίθεση. Γιατί τότε ξανακάνατε την ίδια πράξη μετά;

Κατηγορούμενος: 'Άκουγα φωνές ήμουν άρρωστος.

Πρόεδρος: Μετά τις πράξεις σας τι νιώθατε;

Κατηγορούμενος: Ικανοποίηση γιατί ταπείνωνα όπως με ταπείνωναν.

http://www.documentonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom