Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ: Ανοίγουν τα χειρουργεία στη Ζάκυνθο επειδή περιμένουν τον Πολάκη


Πάνω από την ασφάλεια και την υγεία των ασθενών οι φιέστες για τον κο Πολάκη που επισκέπτεται το Γ.Ν. Ζακύνθου την ΤΕΤΑΡΤΗ 22/3/2017

ΑΘΗΝΑ 21/03/2017
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2881
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
• Πάνω από την ασφάλεια και την υγεία των Ασθενών οι φιέστες για τον κο Πολάκη που επισκέπτεται τη Ζάκυνθο την ΤΕΤΑΡΤΗ 22/3/2017
• Η Διοίκηση έκρυψε το πόρισμα των περιβαλλοντικών και εργαστηριακών ελέγχων των χειρουργείων του Νοσοκομείου από ιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να λάβει απόφαση να ανοίξει τα χειρουργεία
• Θέλουν να τα βρει ανοιχτά ο κος Πολάκης στην επίσκεψή του στο Νοσοκομείο την ΤΕΤΑΡΤΗ 22/3/2017.
• Από τον έλεγχο που σας κοινοποιούμε προκύπτει και μετά τον καθαρισμό η αίθουσα Μαίευσης αποικίζεται από δεκάδες νοσοκομειακά μικρόβια
• Δεν θα μάθουμε ποτέ από τι πέθανε η τραγική γυναίκα
• 3 ½ μήνες κλειστά τα χειρουργεία και προσπαθούν να το ανοίξουν χωρίς να πληρούν τους κανόνες ασφαλείας
• Είναι επικίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία. Βάζουν το κομματικό συμφέρον, πάνω από τον Ασθενή
• Καλές κορδέλες κύριε Πολάκη. Σεβασμός ΜΗΔΕΝ.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ζακύνθου ανοίγει άρον – άρον τα χειρουργεία του Νοσοκομείου χωρίς να πληρούνται οι όροι ασφαλείας. Ακόμη δεν έχει εκδοθεί πόρισμα για τα αίτια θανάτου της τραγικής γυναίκας λίγες ημέρες μετά το χειρουργείο ρουτίνας (αφαίρεση λάμας) και για τον κίνδυνο άλλων τεσσάρων ασθενών.
Ήταν από Νοσοκομειακή Λοίμωξη ή διαρροή αερίων από τα μηχανήματα;
Η Διοίκηση τρέχει να ανοίξει τα χειρουργεία για να προλάβει την επίσκεψη – φιέστα του κου Πολάκη στο νησί την Τετάρτη 22/03/2017. Παίζουν με τις ζωές ασθενών μόνο και μόνο για να μην τσαλακωθεί ο κος Πολάκης.
Συγκεκριμένα:
Τα χειρουργεία παραμένουν κλειστά από 2/12/2016 αμέσως μετά τα τραγικά συμβάντα. Συστήθηκε Επιτροπή επαναλειτουργίας των χειρουργείων του Γ.Ν. Ζακύνθου με συντονίστρια την καθηγήτρια Αναισθησιολογίας κα Κωστοπαναγιώτου (σύζυγος βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ). Η κα Κωστοπαναγιώτου διορίζεται από τους Υπουργούς Υγείας σε όλες τις Επιτροπές, όπου πρέπει να βγάλει το φίδι από την τρύπα.
Στο πλαίσιο συμμετοχής των γιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ κυρίας Κοντοπίδου και κυρίας Τρυφινοπούλου στην Επιτροπή επαναλειτουργίας των χειρουργείων του Νοσοκομείου Ζακύνθου παραβρέθηκαν στο Νοσοκομείο 6 – 9/2/2017 με στόχο να υλοποιήσουν ενδελεχή περιβαλλοντικό έλεγχο στις αίθουσες των χειρουργείων, τόσο σε αυτή που θα χρησιμοποιηθεί άμεσα για τα επείγοντα περιστατικά (αίθουσα Μαίευσης), όσο και στις δύο βασικές χειρουργικές αίθουσες που θα επαναλειτουργήσουν σε δεύτερο χρόνο.
Προκαλεί εντύπωση η λήψη δειγμάτων 2 μήνες μετά το τραγικό συμβάν!!! Τα χειρουργεία έκλεισαν 2/12/2016, τα δείγματα ελήφθησαν 6 έως 9/2/2017 και μάλιστα μετά τον καθαρισμό.
Κρίθηκε λοιπόν ότι έως ότου εκδοθούν τα αποτελέσματα των περιβαλλοντικών εργαστηριακών ελέγχων από τις χειρουργικές αίθουσες και εκδοθεί πόρισμα για τις αιτίες που προκάλεσαν τις μετεγχειρητικές επιπλοκές, δεν ήταν ασφαλής η λειτουργία των χειρουργείων. Προξενεί εντύπωση, όταν ένα ολόκληρο νησί δεν διαθέτει Νοσοκομείο με ανοιχτές χειρουργικές αίθουσες, να έχει πεθάνει τσάμπα μία γυναίκα και δύο μήνες μετά να λαμβάνονται δείγματα από τους ιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, για περιβαλλοντικό και εργαστηριακό έλεγχο, από την Επιτροπή που συστήθηκε με απόφαση του Υπουργείου για την επαναλειτουργία των χειρουργείων.
Για γέλια και για κλάματα είναι η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου 7/3/2017 εν αναμονή της επίσκεψης Πολάκη.
Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αναφέρθηκαν μία σειρά από ενέργειες που έγιναν για την επαναλειτουργία των χειρουργείων. Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ που ήταν παρών στη συνεδρίαση, επισήμανε ότι τα χειρουργεία είναι ασφαλή και πρέπει να δοθούν άμεσα προς χρήση. Το Διοικητικό Συμβούλιο εκτίμησε λοιπόν ότι έχει ολοκληρωθεί ο τεχνικός έλεγχος των εγκαταστάσεων των χειρουργικών αιθουσών από τον οποίο έλεγχο προκύπτει η αρτιότητα και η ασφάλειά τους. Ως εκ τούτων κατά πλειοψηφία αποφάσισε να παραχωρήσει τις αίθουσες των χειρουργείων ΠΛΗΡΩΣ προς χρήση. Κατά το μεταβατικό διάστημα έως την αποκατάσταση της κανονικότητας της λειτουργίας των χειρουργείων, παραμένει η αίθουσα μαίευσης σε λειτουργία με τις συνθήκες που λειτουργεί έως τώρα....... Πυθία!!! Έως τώρα δεν γίνονται χειρουργεία. Δεν γίνονται καν τοκετοί. Και ευτυχώς!!!
Μάλιστα επισημάνθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο η γνωμοδότηση του επιστημονικού κλιμακίου του «Αττικόν» που επισκέφθηκε το Νοσοκομείο και συγκεκριμένα της κας Κωστοπαναγιώτου Διευθύντριας Αναισθησιολογίας και καθηγήτριας που επισκέφθηκε το Γ.Ν. Ζακύνθου, στην οποία γνωμοδότηση αναφέρει ότι μέσα σε δύο μήνες πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στο Γ.Ν. Ζακύνθου που υπό διαφορετικές περιστάσεις θα απαιτούσαν σχεδόν ένα έτος για να γίνουν και ότι η εντύπωση ότι στα χειρουργεία του Νοσοκομείου υπάρχει κάποια βλάβη ή αόρατος παράγοντας που θα οδηγούσε στον μετεγχειρητικό κίνδυνο αποτελεί φήμη και δεν ισχύει!!!
Τι λέει η κα Κωστοπαναγιώτου καθηγήτρια Αναισθησιολογίας σύζυγος βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ. Ότι ο θάνατος της τραγικής γυναίκας, οι μετεγχειρητικές επιπλοκές άλλων τεσσάρων Ασθενών αποτελούν φήμη και δεν ισχύουν;
Πως γνωμοδοτεί κατ’ αυτόν τον πρόχειρο και επικίνδυνο τρόπο για τη λειτουργία των χειρουργικών αιθουσών όταν είναι επικεφαλής της Επιτροπής επαναλειτουργίας των χειρουργείων του Γ.Ν. Ζακύνθου (ορίστηκε με απόφαση Υπουργού) και δεν περιμένει τα αποτελέσματα από τις δειγματοληψίες των περιβαλλοντικών και εργαστηριακών ελέγχων της Επιτροπής που η ίδια προΐσταται.
Στη συνεδρίαση που αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των χειρουργείων αποκρύφτηκαν ή αποσιωπήθηκαν δύο σημαντικά στοιχεία που καθιστούν την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου 7/3/2017 περίεργη και επικίνδυνη για την υγεία των Ασθενών.
1) Τα αποτελέσματα των περιβαλλοντικών εργαστηριακών ελεγχών από τις χειρουργικές αίθουσες και την αίθουσα Μαίευσης που εκδόθηκαν 3/3/2017 και είχε στα χέρια της η Διοίκηση του Νοσοκομείου.
Τι προκύπτει από τα αποτελέσματα των ελέγχων;
Από τις δειγματοληψίες στην αίθουσα μαίευσης 7/2/2017, δηλαδή δύο μήνες μετά τις μετεγχειρητικές επιπλοκές και 2 ώρες μετά τον ενδιάμεσο καθαρισμό (αναφέρεται στα αποτελέσματα) και τις δειγματοληψίες 8/2/2017 μετά τον τελικό καθαρισμό (αναφέρεται στα αποτελέσματα) της αίθουσας Μαίευσης προκύπτει ότι συνεχίζουν να αποικίζονται δεκάδες νοσοκομειακά μικρόβια (μύκητες, βακτήρια) που ευθύνονται για Νοσοκομειακές Λοιμώξεις.
Πως λοιπόν 7/3/2017 λαμβάνεται απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να γίνονται έκτακτα χειρουργεία στην αίθουσα Μαίευσης έως ότου ανοίξουν τα χειρουργεία;
Θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των Ασθενών, μόνο και μόνο για να εμφανίσουν τον κο Πολάκη επιτυχημένο Υπουργό, για να μην τον κράζουν στη Ζάκυνθο. Ή έτσι το λένε εν’ όψη της επίσκεψης;
Οι δειγματοληψίες στις αίθουσες χειρουργείων πραγματοποιήθηκαν 9/2/2017 μετά τον τελικό καθαρισμό, δηλαδή πάνω από δύο μήνες μετά το τραγικό συμβάν και τις μετεγχειρητικές επιπλοκές. Πώς είναι δυνατόν να βρεθεί η αιτία θανάτου της τραγικής γυναίκας. 
Προήλθε από Νοσοκομειακή Λοίμωξη ή βλάβη των μηχανημάτων του χειρουργείου (όπως π.χ. διαρροή αερίων); Μεσολάβησε μεγάλο διάστημα για τον έλεγχο των χειρουργείων και πριν τον έλεγχο πραγματοποιήθηκε ο τελικός καθαρισμός (τα δείγματα ελήφθησαν μετά). Που είναι το πόρισμα με την αιτία θανάτου της τραγικής γυναίκας;
2) Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ενώ αναφέρθηκε η επιθυμία του Επιστημονικού Συμβουλίου να επαναλειτουργήσουν τα χειρουργεία δεν έδωσαν σημασία στο Υπόμνημα του Επιστημονικού Συμβουλίου προς τους Υπουργούς Υγείας, τη Διοικήτρια του Γ.Ν. Ζακύνθου και την Εισαγγελία Ζακύνθου στο οποίο επισημαίνεται η καθυστέρηση στους ελέγχους για την διερεύνηση των μετεγχειρητικών επιπλοκών (μία γυναίκα έχασε τη ζωή της) και ο λίγος χρόνος που απομένει έως ότου ξεκινήσει η τουριστική περίοδος που οι ανάγκες σε χειρουργικές πράξεις πολλαπλασιάζονται. Στο Υπόμνημα επισημαίνουν μια σειρά από ενέργειες που πρέπει να γίνουν από τους αρμόδιους για την ασφαλή επαναλειτουργία των χειρουργείων. Δεν λαμβάνονται απ’ όψιν μπροστά στην σκοπιμότητα να τα βρει όλα εντάξει ο κος Πολάκης.
Οι ιατροί πρώτα απ’ όλα ζητάνε την ολοκλήρωση των ερευνών για τα αίτια των μετεγχειρητικών επιπλοκών και την διερεύνηση των συνθηκών που επικρατούσαν στα χειρουργεία κατά την ώρα που αντιμετωπίστηκαν χειρουργικά οι εν λόγω Ασθενείς.
Το Υπόμνημα του Επιστημονικού Συμβουλίου απεστάλη 6/3/2017, χωρίς να γνωρίζουν ότι η Διοίκηση έχει στα χέρια της από 3/3/2017 τα αποτελέσματα των περιβαλλοντικών και εργαστηριακών ελέγχων και τα κρατάει κρυφά. Η Διοίκηση αποφασίζει να χειρουργήσουν οι χειρουργοί στην αίθουσα Μαίευσης που είναι αποικισμένη με νοσοκομειακά μικρόβια. Ή τελικά δεν θα λειτουργήσουν και έτσι το λένε;
Είναι επικίνδυνοι. Για την επίσκεψη του κου Πολάκη βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή Ασθενών. Δεν θα μάθουμε τελικά ποτέ από τι πέθανε η τραγική γυναίκα και από τι κινδύνευσαν άλλοι 4 Ασθενείς.
3 ½ μήνες κλειστά τα χειρουργεία. Ένα ολόκληρο νησί χωρίς ουσιαστικά να διαθέτει Νοσοκομείο. Η αίθουσα Μαίευσης αποικίζεται από δεκάδες νοσοκομειακά μικρόβια. Μετά αναρωτιούνται γιατί θερίζουν οι Νοσοκομειακές Λοιμώξεις. Θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές Ασθενών για να βρει ανοιχτά τα χειρουργεία ο κος Πολάκης. Έκρυψαν τα αποτελέσματα των περιβαλλοντικών και εργαστηριακών ελέγχων, δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν την γνώμη του Επιστημονικού Συμβουλίου, που επιμένει στην ολοκλήρωση των ερευνών και την τήρηση των κανόνων ασφαλείας.
Πάνω από τους Ασθενείς οι φωτογραφίες με τον κο Πολάκη.
Να τους χαιρόμαστε!!!
Κοινοποιούμε τα αποτελέσματα των περιβαλλοντικών και εργαστηριακών ελέγχων καθώς επίσης το Υπόμνημα του Επιστημονικού Συμβουλίου για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα χειρουργεία.
Υπόμνημα που κοινοποίησε το Επιστημονικό Συμβούλιο στην Εισαγγελία Ζακύνθου.
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom