Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Λονδίνο: Αναγνωρίστηκε ο δράστης - "Θέλω να πεθάνω ως βομβιστής αυτοκτονίας"


- Σοκαριστικό βίντεο από την στιγμή των πυροβολισμών - Δείτε το
- Επίσημη ενημέρωση για τέσσερις νεκρούς, μεταξύ των οποίων ο δράστης, ο αστυνομικός που μαχαίρωσε και δύο ακόμη
- Ο δράστης, που φέρεται να είναι ο βρετανός υπήκοος Abu Izzadeen

επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο - Φωτογραφίες του τρομοκράτη κάνουν το γύρο του διαδικτύου
- Αυτοκίνητο στη γέφυρα του Westminster παρέσυρε περαστικούς - Συγκλονιστικές εικόνες!
- Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσημα πως αντιμετωπίζει τα περιστατικά ως "τρομοκρατική επίθεση"
- Φυγαδεύτηκε από το κοινοβούλιο η Τερέζα Μέι


Συναγερμός έχει σημάνει στο Λονδίνο, μετά τις δύο επιθέσεις έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο και στη γέφυρα του Westminster,.

Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό, έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο και έπεσαν πυροβολισμοί για την εξουδετέρωσή του, ενώ στη γέφυρα του Westminster φορτηγό παρέσυρε πεζούς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί ο αριθμός των τραυματιών από την επίθεση στη γέφυρα, ωστόσο συνολικά τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τουλάχιστον 12 τραυματίες, ενώ μέχρι στιγμής δύο άνθρωποι είναι νεκροί, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις.

Τα δύο περιστατικά αντιμετωπίζονται από την αστυνομία ως τρομοκρατική επίθεση, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η επίθεση στη γέφυρα του Westminster "ξυπνά" εφιαλτικές μνήμες από τα αιματηρά "χτυπήματα" τζιχαντιστών στη Νίκαια της Γαλλίας, καθώς και στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Οι πρώτες εικόνες του υπόπτου τρομοκράτη που πάγωσε το Λονδίνο κάνουν τα τελευταία λεπτά το γύρο του κόσμου.
Ο άνδρας, αφού δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών, που τον είδαν να μαχαιρώνει συνάδελφό τους, μεταφέρθηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο, όπου εξέπνευσε. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι Ασιατικής καταγωγής, ηλικίας περίπου 40 ετών.
Ο τρομοκράτης θεωρείται υπαίτιος και για τις δύο επιθέσεις που έχουν σπείρει τον πανικό στη βρετανική πρωτεύουσα: Πρώτα χτύπησε με το αυτοκίνητό του πεζούς στη γέφυρα του Γουέστμινστερ και ακολούθως επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό στο βρετανικό κοινοβούλιο. Τίποτα δεν έχει γίνει έως τώρα γνωστό για την ταυτότητά του, τα κίνητρά του ή πιθανούς συνεργούς του. protothema.gr

  Νάιτζελ Φάρατζ: Λυπάμαι αλλά...
Φαρμάκι έσταξε ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος σε μήνυμα του στο twitter ανέφερε ότι λυπάται για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο, ωστόσο, δεν εκπλήσσεται κιόλας.

Very upset and depressed by the terrorist attack in Westminster, but unfortunately not surprised.
  Μεσίστιες οι σημαίες στην Scotland Yard
Ως φόρος τιμής στον αστυνομικό που έχασε σήμερα τη ζωή του





Flag at half-mast over Scotland Yard tonight to mark the death of our officer & the other victims of this afternoon’s attack in 
  Μαθητές "εγκλωβισμένοι" στο Κοινοβούλιο τραγουδούν για να ανεβάσουν τη διάθεση των υπολοίπων

  Τα πρώτα λόγια της Μέι
"Οι σκέψεις της Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης είναι με εκείνους που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε αυτό το φρικτό περιστατικό, καθώς και με τις οικογένειές τους".
  Ο Ολάντ εκφράζει "την αλληλεγγύη του"
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, εξέφρασε «την αλληλεγγύη του» και την «υποστήριξή του στον βρετανικό λαό» μετά την επίθεση.
«Εκφράζουμε εξ ονόματος της Γαλλίας όλη μας την αλληλεγγύη και όλη μας την υποστήριξη στον βρετανικό λαό και στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι η οποία βρισκόταν στη Βουλή των Κοινοτήτων όταν διαπράχθηκε» η επίθεση, ανέφερε ο Ολάντ. «Η τρομοκρατία μας αφορά όλους», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως η χώρα του γνωρίζει από πρώτο χέρι τι βιώνουν οι Βρετανοί σήμερα και τονίζοντας πως «πρέπει να οργανωθούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο» για να αντιμετωπιστεί η απειλή της τρομοκρατίας.
  Οι αρχές εξετάζουν την πιθανότητα η τρομοκρατική επίθεση να ήταν εμπνευσμένη από την προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους
Οι διωκτικές αρχές εξετάζουν την πιθανότητα η τρομοκρατική επίθεση να ήταν εμπνευσμένη από την προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους, τόνισε ένας ευρωπαίος κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Οι βρετανικές αρχές έχουν κάποιες ενδείξεις για την ταυτότητα του δράστη, αλλά χρειάζεται ακόμη να διασταυρώσουν όλες τις λεπτομέρεις, τόνισε ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν – ανάμεσα τους ο δράστης της επίθεσης και ο αστυνομικός που τον μαχαίρωσε, – ενώ τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν από την επίθεση, που η αστυνομία χαρακτήρισε τρομοκρατική.

«Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ένας αστυνομικός της φρουράς του κοινοβουλίου και ένας άνδρας που πιστεύουμε ότι είναι ο δράστης, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά ενός αστυνομικού», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μαρκ Ρόουλι, ο ανώτατος αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

«Η επίθεση εξαπολύθηκε όταν ένα αυτοκίνητο οδηγήθηκε στην γέφυρα του Ουεστμίνστερ, χτυπώντας και τραυματίζοντας πεζούς πολίτες, αλλά και τρεις αστυνομικούς που επέστρεφαν από μια τελετή απονομής βραβείων. Το αυτοκίνητο συγκρούστηκε κοντά στο κοινοβούλιο και τουλάχιστον ένας άνδρας, οπλισμένος με ένα μαχαίρι, συνέχισε την επίθεση και προσπάθησε να εισέλθει στο κτίριο της βουλής», πρόσθεσε ο Ρόουλι.)
  Tweet Τσίπρα για την τρομοκρατική επίθεση
Αλληλεγγύη προς στον βρετανικό λαό για την σημερινή επίθεση, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον Γερμανό ΥΠΕΞ Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Συγκεκριμένα όπως έγραψε στο twitter, είπε:
«Εκφράζουμε ακόμα, την αλληλεγγύη μας στον βρετανικό λαό, για την τυφλή επίθεση σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου».


Οφείλουμε να αναλογιστούμε πόσο σημαντικές ήταν οι κατακτήσεις της ΕΕ & πως θα τις διατηρήσουμε καθώς αντιμετωπίζουμε νέες προκλήσεις.2/3
Εκφράζουμε ακόμα, την αλληλεγγύη μας στον Βρετανικό λαό, για την τυφλή επίθεση σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου. 3/3


  Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Μέι
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε τηλεφωνικά με την Μέι.
«Ο πρόεδρος (Τραμπ) μίλησε με την πρωθυπουργό (της Βρετανίας Τερέζα) Μέι», δήλωσε ο Σον Σπάισερ, εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας. «Καταδικάζουμε την επίθεση στο Ουεστμίνστερ, την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρεί τρομοκρατική ενέργεια, και χαιρετίζουμε την ταχεία αντίδραση της βρετανικής αστυνομίας», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας το Λονδίνο ότι η Ουάσινγκτον του προσφέρει την πλήρη υποστήριξή του.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom