Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑ (βίντεο)


της Ελένης Μήτσου

Περισσότερα από 60 άτομα διαμαρτυρήθηκαν τη Δευτέρα 13/3 στη Διεύθυνση Πληροφορικής του ΙΚΑ στου Ζωγράφου (Παπαδιαμαντοπούλου 87) για τους απλήρωτους εργαζόμενους που καθαρίζουν το κτίριο. 

Οι εργαζόμενες/οι εργοδοτούνται από την εταιρία «The Brothers» του Ι. Μουρτζή και έχουν να πληρωθούν από τις 2 Δεκεμβρίου. Εκτός από τα δεδουλευμένα τους, τους οφείλεται το δώρο Χριστουγέννων, όπως και μέρες αδειών.

***
Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, εκπρόσωποι του ΣΕΡΚΑ και των απλήρωτων εργαζομένων συναντήθηκαν με την επιτροπή βάσης των υπαλλήλων του ΙΚΑ στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου.

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΡΚΑ εξήγησαν πως οι καθαρίστριες/ές είναι απλήρωτες/οι, πως η εργαζόμενη Κ.Ι. απολύθηκε επειδή ζητούσε επίμονα τα δεδουλευμένα της και πως τόσο η εργαζόμενη Κ.Ι. όπως και οι εκπρόσωποι του ΣΕΡΚΑ δέχτηκαν απειλές από τον εργολάβο. (Δείτε περισσότερα στην ανακοίνωση του ΣΕΡΚΑ).

Από την πλευρά τους οι υπάλληλοι του ΙΚΑ είπαν πως έχουν κάνει επανειλημμένα συστάσεις στον εργολάβο για τη συχνή αλλαγή προσωπικού (ιδιαίτερα τους πρώτους μήνες έφερνε σχεδόν κάθε μέρα άλλους εργαζόμενους) καθώς και για τον πλημμελή καθαρισμό του κτιρίου. Στις συστάσεις που του έγιναν ο εργολάβος απάντησε με απειλές προς τους υπαλλήλους του ΙΚΑ! Όπως είπαν οι ίδιοι οι υπάλληλοι αν αυτό επαναληφθεί κα κάνουν καταγγελία στην αστυνομία.

***

Την Τρίτη 14/3 πραγματοποιήθηκε νέα κινητοποίηση έξω από τα κεντρικά του ΕΦΚΑ (όπου ανήκει πλέον το παλιό ΙΚΑ). Και αυτή η κινητοποίηση ήταν πετυχημένη με τη συμμετοχή πολλών εργαζομένων στην καθαριότητα, αλλά και τη στήριξη μελών του Ξεκινήματος, της Rosinande και του αναρχικού χώρου.

Εκπρόσωποι του ΣΕΡΚΑ, των εργαζομένων και των αλληλέγγυων συναντήθηκαν με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ Α. Μπακαλέξη. Ο κ. Μπακαλέξης δεσμεύτηκε ότι αν ο εργολάβος δεν εξοφλήσει τους εργαζόμενους, ο ΕΦΚΑ δεν θα τον ξαναπληρώσει και πως θα προχωρήσει την διαδικασία για να τον κηρύξει έκπτωτο.

***

Τα προβλήματα του ΕΦΚΑ με τον συγκεκριμένο εργολάβο δεν είναι καινούρια. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΕΦΚΑ έχει μηνύσει τον συγκεκριμένο εργολάβο, καθώς υπάλληλος του έκλεψε από τη Διεύθυνση Πληροφορικής του ΙΚΑ 2 σκληρούς δίσκους και μάλιστα σε μέρα που ο εργολάβος είχε επισκεφτεί το συγκεκριμένο κτίριο.

***
Οι κινητοποιήσεις του ΣΕΡΚΑ, των απλήρωτων εργαζομένων και των αλληλέγγυων θα συνεχιστούν μέχρι να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.
https://xekinimazografou.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom