Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Το Υπουργείο Εργασίας προσπαθεί να διαψεύσει την εξαίρεση βουλευτών από τη μείωση συντάξεων,αλλά η εγκύκλιος ΘΑααα... βγει εν καιρώ!


Ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει ψευδή τα δημοσιεύματα για εξαίρεση βουλευτών από το νόμο Κατρούγκαλο για μειώσεις στις συντάξεις εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα λοιπόν με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής
Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ισχύουν τα εξής:

- Οι μόνες κατηγορίες συνταξιούχων του Δημοσίου που έχουν εξαιρεθεί από την εφαρμογή του νόμου, είναι αυτές που αναφέρονται ρητά στο άρθρο 4 του ν.4387/2016 (πολεμικές συντάξεις, συντάξεις Εθνικής Αντίστασης, συντάξεις λογοτεχνών-καλλιτεχνών, προσωπικές συντάξεις, συντάξεις λόγω ανικανότητας που προήλθε πρόδηλα και αναμφισβήτητα εξαιτίας της υπηρεσίας και ένεκα ταύτης).

- Τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγονται εξαίρεση των βουλευτών και αιρετών α’ και β’ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

- Σχετικά με παραπλανητικές αναφορές στον Τύπο, αποδεικνύονται αμέσως ψευδείς. Σε ότι αφορά τους ευρισκόμενους εν θητεία βουλευτές, δεν συντρέχει λόγος έκδοσης των συντάξεων και ως προς τον επανυπολογισμό, πρόκειται για μια διαδικασία που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως 31/12/2018 και έως τότε θα έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος και γι’ αυτή την κατηγορία.

- Για πολλοστή φορά λοιπόν, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ξεκαθαρίζει ότι καμιά τέτοια εξαίρεση δεν πρόκειται να υπάρξει και οι αιρετοί αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους λοιπούς ασφαλισμένους της χώρας.

====
Σχόλιο Ζείδωρον: Σε απλά Ελληνικά από την παραπάνω ανακοίνωση βγαίνει το συμπέρασμα ότι είναι σίγουρες οι μειώσεις στις συντάξεις των κοινών θνητών,ενώ για τους αιρετούς που βγήκε υποτίθεται η διάψευση ΘΑαααα βγει κάποτε η σχετική εγκύκλιος!!!

Αρα τα δημοσιεύματα δεν είναι ψευδή κυρία Αχτσιόγλου και ισχύουν στο ακέραιο μέχρι να βγάλετε την εγκύκλιο και να την εφαρμόσετε φυσικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: