Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Ολονύκτιο θρίλερ στη Ρόδο για τον εντοπισμό 4 αγνοούμενων ψαράδων

Και ελικόπτερο σούπερ πούμα στις έρευνες

Μεγάλη κινητοποίηση του λιμενικού σώματος από αργά το βράδυ της Τρίτης για τον εντοπισμό και την διάσωση δύο (πιθανόν και τεσσάρων) ροδιτών που πήγαν για ψάρεμα με βάρκα κοντά στο Πρασονήσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΡΟΔΙΑΚΗ λίγο μετά τις 10 το βράδυ οι δύο φίλοι, που επέβαιναν σε βάρκα μήκους 4 περίπου μέτρων, επικοινώνησαν μέσω του κινητού τους τηλεφώνου με συγγενικό τους πρόσωπο και ζήτησαν βοήθεια καθώς η βάρκα τους παρουσίαζε πρόβλημα.

Ακολούθησε και δεύτερη επικοινωνία λίγη ώρα αργότερα και ο ένας από τους δύο ζήτησε να επιταχυνθεί η διαδικασία εντοπισμού τους καθώς υπήρχε πρόβλημα όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Αμέσως οι συγγενείς ειδοποίησαν τις αρμόδιες αρχές και σε ελάχιστα λεπτά απογειώθηκε ελικόπτερο σούπερ πούμα το οποίο διεξάγει έρευνα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ εκδόθηκε επίσης και έκτακτο σήμα αναζήτησης των δύο ατόμων και της συγκεκριμένης λέμβου, προς όλα τα παραπλέοντα σκάφη νοτιοανατολικά της Ρόδου.

Στο σημείο έσπευσε και ο περιφερεικός διοικητής του λιμενικού σώματος κος Γιάννης Αργυρίου προκειμένου να εποπτεύσει τις έρευνες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή πάντως είναι πολύ καλές και αυτό δίνει ελπίδες για να εντοπιστούν σώοι οι δύο αγνοούμενοι ροδίτες.

Ο υφυπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής κος Νεκτάριος Σαντορινιός, βρίσκεται πάντως σε ανοιχτή γραμμή με τους αρμόδιους του Λιμενικού Σώματος και ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα για την πορεία των ερευνών.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό των ατόμων που επέβαιναν στο σκάφος, παίρνουν μέρος ναυαγοσωστικό σκάφος και ελικόπτερο σούπερ-πούμα ενώ στη στεριά περιπολεί όχημα του ΛΣ.Στην περιοχή πνέουν άνεμοι ΒΑ 3-4 μποφόρ.

Ώρα 23:21

Νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι στη βάρκα επέβαινε και τρίτο άτομο που από κοινού είχαν πάει για ψάρεμα.

Ώρα 00:31

Παρά την μεγάλη κινητοποίηση των λιμενικών αρχών αλλά και συγγενών και φίλων που από την πρώτη στιγμή έσπευσαν στην περιοχή βοηθώντας με όποιο τρόπο μπορούσαν στην έρευνα, δεν εντοπίστηκε ούτε το ταχύπλοο στο οποίο επέβαιναν, αλλά ούτε και οι αγνοούμενοι.

Πληροφορίες μάλιστα ανέφεραν ότι στη βάρκα δεν αποκλείεται να υπήρχε και τέταρτο άτομο!

Λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα στην παραλία κοντά στο Πρασονήσι, εντοπίστηκαν κάποια σωσίβια που δεν αποκλείεται να ανήκουν στο σκάφος που αγνοείται.

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

http://www.rodiaki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom