Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Αποκάλυψη: Τρεις ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πήραν την «13η σύνταξη»,όπως ο Μπαλαούρας


Mια νέα αποκάλυψη για το μπάχαλο με την "13η σύνταξη" κάνει σήμερα ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στην εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν είναι μόνο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας που έλαβε από λάθος του συστήματος το έκτακτο βοήθημα τα Χριστούγεννα. Όπως γράφει ο δημοσιογράφος υπάρχουν ακόμη τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά άγνωστοι στο ευρύ κοινό με εξαίρεση μία απ΄αυτούς που είναι γνωστή λόγω της επαγγελματικής της δραστηριότητας.

Ο ένας βουλευτής εκλέγεται σε νομό της Κεντρικής Μακεδονίας , ένας στην Αττική και η γυναίκα βουλευτής στη Θεσσαλία.Το θέμα που ανακύπτει είναι αν οι συγκεκριμένοι βουλευτές επέστρεψαν το βοήθημα και αν ναι που.

Να υπένθυμίσουμε ότι χθες είχαμε πλήρες άδειασμα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα σχετικά με το πώς έγινε γνωστό και τις ενέργειες που ακολούθησαν για τη 13η σύνταξη που πήρε στο τέλος του 2016 μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους προχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας της Ελλάδος (ΣΥΤΕ).

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του είπε ότι η καταβολή της «13ης σύνταξης» έγινε αυτομάτως από το σύστημα, χωρίς ο ίδιος να αιτηθεί κάτι τέτοιο. Όπως εξήγησε, αυτό συνέβη επειδή, αφότου εκλέχθηκε βουλευτής, η σύνταξή του περικόπηκε δραστικά και έτσι το σύστημα μηχανογράφησης των ασφαλιστικών ταμείων, η ΗΔΙΚΑ, τον κατέταξε στους χαμηλοσυνταξιούχους.

«Η ΗΔΙΚΑ βλέπει τις συντάξεις και θεωρώντας ότι είμαι χαμηλοσυνταξιούχος, το σύστημα αυτόματα μου έδωσε αυτό το ποσό», είπε συγκεκριμένα.

Παράλληλα ο κ. Μπαλαούρας έσπευσε να τονίσει ότι διέθεσε τη σύνταξη άμεσα στο ταμείο αλληλεγγύης συνταξιούχων της Τραπέζης της Ελλάδας και στο απεργιακό ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας.

Ο ΣΥΤΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει αφενός ότι στις αρχές Ιανουαρίου εντοπίστηκε η χορήγηση του βοηθήματος στον πρώην εργαζόμενο και συνταξιούχο της Τράπεζας της Ελλάδος Μάκη Μπαλαούρα και ανακοινώθηκε στις 9 Ιανουαρίου και αφετέρου ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χρειάστηκε εννέα ολόκληρες ημέρες για να στείλει επιστολή στον σύλλογο με τον οποίο να ανακοινώνει ότι επιστρέφει από 150 ευρώ στο απεργιακό ταμείο του Σ.Υ.Τ.Ε. και στον Λογαριασμό Αλληλεγγύης του Σ.Σ.Τ.Ε.

Σε νεώτερες δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής ο κ. Μπαλαούρας έκανε λόγο για «συντροφικά μαχαιρώματα» υποστηρίζοντας ότι «με "κάρφωσαν" από το Σύλλογο και λυπάμαι αν έχει γίνει έτσι. Η προσφορά του οποιουδήποτε είναι γεγονός. Από τη στιγμή που έχω χρηματίσει πρόεδρος να γίνονται τέτοια καρφώματα είναι λυπηρό να γίνονται αυτά».

Κληθείς να απαντήσει στο γιατί δεν έκανε την ανακοίνωση ότι δεν θα εισπράττει τη 13η σύνταξη δημόσια είπε ότι «δεν ήταν ζήτημα να κάνω τις κινήσεις δημοσίως, δεν το σκέφτηκα ότι το πρόβλημα είναι γενικότερο».

http://www.parapolitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom