Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Το δράμα πίσω από την τραγωδία στη Μεσσήνη: Πως σκότωσε τη 10χρονη κόρη του και μετά αυτοκτόνησε (βίντεο)


Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία της Μεσσήνης από την ανείπωτη τραγωδία. Ανοίγουν κλειστά στόματα και συμπληρώνουν τα κομμάτια στο πάζλ της υπόθεσης...

Ένα 24ωρο μετά την τραγωδία, με τον πατέρα να σκοτώνει το αγγελούδι του και να αυτοκτονεί, αποκαλύπτονται νέα στοιχεία με την αστυνομία να έχει στα χέρια της σειρά καταθέσεων από φίλους και στενούς συγγενείς της οικογένειας. 

Όπως φαίνεται ο 59χρονος έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του, λίγο πριν τις 07.00 χθες το πρωί. Αυτό τουλάχιστον εκτίμησε ο ιατροδικαστής που έσπευσε στο σημείο. Τότε άνοιξε την τηλεόραση και εκτέλεσε με καραμπίνα τη 10χρονη Βαλεντίνη την ώρα που κοιμόταν. Λίγα λεπτά αργότερα αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο. Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι βρήκαν την τηλεόραση ανοιχτή και τα άψυχα σώματα πατέρα και κόρης.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο 59χρονος φοβόταν ότι είχε καρκίνο αν και οι ιατρικές εξετάσεις δεν το επιβεβαιώνουν. Προφανώς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει ποτέ το θάνατο της γυναίκας του από καρκίνο πριν από 5 χρόνια, αν και αγαπούσε την κόρη τους, που την είχαν αποκτήσει μετά από πολλές προσπάθειες εξωσωματικής. Το παιδί βρέθηκε σε εμβρυϊκή στάση ξαπλωμένο στο κρεβάτι του πατέρα του, φορώντας τις πιτζάμες του. 

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από τον τόπο του εγκλήματος και την αυτοψία του ιατροδικαστή, το κορίτσι πυροβολήθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού ενώ ακόμα κοιμόταν. Η έξοδος του βλήματος ήταν μπροστά, στο μέτωπο. Ο πατέρας ήταν ξαπλωμένος στο δάπεδο από τη δεξιά πλευρά του κρεβατιού με το δίκαννο αγκαλιά. Ο αυτόχειρας έβαλε την κάννη του όπλου κάτω από το σαγόνι του και πυροβόλησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος τους τελευταίους μήνες βασανιζόταν από εμμονές ότι είναι άρρωστος από καρκίνο. Εκανε ιατρικές εξετάσεις, αλλά δεν έδειξαν τίποτα. 

Αυτός ωστόσο συνέχιζε να πιστεύει ότι θα πεθάνει και δεν ήθελε να αφήσει στους συγγενείς της γυναίκας του τη μικρή τους κόρη Βαλεντίνα, μαθήτρια Δ' τάξης του Δημοτικού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης. Οι σχέσεις του άλλωστε -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές με τα αδέλφια της γυναίκας του.

Από τους πρώτους που έφθασαν έξω από το σπίτι ήταν ο νονός του 59χρονου, ο οποίος, όπως είπε, τον συνάντησε το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία της Μεσσήνης. Όπως περιέγραψε, διέκρινε ταραχή στο πρόσωπο του αναδεξιμιού του και όταν τον ρώτησε, του απάντησε πως αντιμετώπιζε κάποια ψυχολογικά προβλήματα, ενώ του ανέφερε ότι είχε πρόβλημα με το σάκχαρο. Δεν αντιλήφθηκε, όμως, όπως είπε, κάτι που να προμήνυε τέτοιο κακό.

Όσο για την οικονομική κατάσταση της οικογένειας, συγγενής ανέφερε ότι δεν αντιμετώπιζε προβλήματα, αφού εργαζόταν στο Δήμο ως συμβασιούχος, ενώ είχε και περιουσία στο χωριό από το οποίο καταγόταν.

Ο θείος είχε ζητήσει την επιμέλεια της μικρής
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsIT, ο θείος της μικρής και αδερφός της μητέρας της, βλέποντας την άσχημη ψυχολογική κατάσταση του πατέρα, μετά το θάνατο της γυναίκας του, του είχε ζητήσει να πάρει εκείνος το 10χρονο κοριτσάκι για να ζήσει μαζί του, αφού ο ίδιος δεν είχε δικά του παιδιά. Ο πατέρας της μικρής όμως αρνήθηκε...

Μια άρνηση που "αναιρεί" ουσιαστικά το σενάριο που ήθελε τον άνδρα να έκανε ό,τι έκανε λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Αν όντως ίσχυε αυτό, θα μπορούσε να δώσει την κόρη του στον θείο της για να την μεγαλώσει όταν είχε την ευκαιρία. Αλλά δεν το έκανε. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες και οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν προσπαθήσει να απομακρύνουν το παιδί αλλά δεν τα κατάφεραν.
 Πληροφορίες από: eleftheriaonline.gr, tharrosnews.grbest-tv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom