Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Δεν ξανάγινε,ο Σουλτς πήρε το 100% των ψήφων σε εκλογές


Από τις πιο στυγνές δικτατορίες μέχρι τις εκλογές προέδρων σωματείων αφήνουν και ένα μικρό ποσοστούλι για να φαίνεται πως υπάρχουν και κάποιοι που διαφωνούν. Για το γερμανικό κόμμα SPD αυτά είναι ψιλά γράμματα. Είναι τέτοια η ευφορία και η δυναμική του αρχηγού που μπορεί και να έπαιρνε και το 110% των ψήφων.

Ούτε ένα άκυρο, ούτε ένα λευκό μα πάνω απ' όλα ούτε ένας που να έχει αντίθετη γνώμη. Αυτό θα πει σύμπνοια. νέος πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος. Επί συνόλου 605 έγκυρων ψήφων στο συνέδριο του SPD στο Βερολίνο, ο Σουλτς έλαβε ...605 ψήφους!
Οι σύνεδροι κάνουν λόγο για ιστορικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με την Deutsche Welle. Ενώ τα γερμανικά ΜΜΕ είχαν προβλέψει ότι θα κέρδιζε με ποσοστό πάνω από 90%, ο Σουλτς κατέρριψε ακόμη και το ιστορικό ρεκόρ του 99,71% που είχε εξασφαλίσει το 1948 ο Κουρτ Σουμάχερ. Εξασφάλισε το σύνολο των 605 ψήφων.

Έτσι, από σήμερα ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαδέχεται και επισήμως στην ηγεσία του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος εν τω μεταξύ έχει μεταπηδήσει στο υπουργείο Εξωτερικών.

Πριν από την εσωκομματική κάλπη είχε προηγηθεί μία μεγάλης διάρκειας, συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του Μάρτιν Σουλτς, που προκάλεσε ενθουσιώδη χειροκροτήματα, μεταδίδει Deutsche Welle.

Σε αυτήν, ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός ανακοίνωσε μερικές από τις κύριες προτεραιότητές του ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.
http://www.stontoixo.com/2017/03/100.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom