Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Παραιτήθηκε η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ - Επιστρέφουν τα "χρυσά" πακέτα που χάρισαν στον εαυτό τους


Την παραίτησή τους υπέβαλαν στον υπουργό Ενέργειας Γ. Σταθάκη ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Μανώλης Κορωνιωτάκης και ο διευθύνων σύμβουλος Ιωάννης Μπλάνας, μετά το σάλο
που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Σκρέκα για τις αμοιβές που εξασφάλισαν και μάλιστα αναδρομικά.

Μάλιστα οι επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο ανέφεραν ότι η αλλαγή της αποζημίωσής τους έγινε νομότυπα και σύμφωνα με τους όρους των συμβάσεων που είχαν υπογράψει.

Οι εξηγήσεις που έδωσαν ωστόσο κρίθηκαν ανεπαρκείς και ζητήθηκε η παραίτησή τους, ενώ παράλληλα τους ζητήθηκε και δεσμεύτηκαν να επιστρέψουν άμεσα τα ποσά που τους καταβλήθηκαν και τα οποία σύμφωνα με την ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Σκρέκας στη βουλή ξεπερνούν τις 200 χιλιάδες ευρώ για τον καθένα.

Δεκτές οι παραιτήσεις
Αποδεκτές έγιναν από τον υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη οι παραιτήσεις των επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ μετά τις καταγγελίες για το θέμα των χρυσών μισθών και των αναδρομικών της διοίκησης.

Όπως σημειώνεται από το υπουργείο:
"Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ κ.κ. Μανώλη Κορωνιωτάκη και Ιωάννη Μπλάνα, αντίστοιχα.

Οι επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ ανέφεραν ότι η αλλαγή της αποζημίωσης τους έγινε νομότυπα και σύμφωνα με τους όρους των συμβάσεων που είχαν υπογράψει. Ωστόσο, δεσμεύθηκαν να επιστρέψουν άμεσα τα ποσά που τους καταβλήθηκαν και έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Υπουργού, ο οποίος τις έκανε αποδεκτές".

http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom