Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΔΟΛ - Κίνδυνος "λουκέτου" για "Νέα" και "Βήμα" τη Δευτέρα


Σε... τεντωμένο σχοινί μοιάζει να κινείται η τύχη δύο ιστορικών εφημερίδων, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΔΟΛ. Ο λόγος για "Τα Νέα" και "Το Βήμα", με τις φήμες στην... δημοσιογραφική πιάτσα να "οργιάζουν".

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έγινε σύσκεψη το απόγευμα της Παρασκευής 27.01.2017, στην οποία συμμετείχε ο Σταύρος Ψυχάρης, ο Νομικός Σύμβουλος του ΔΟΛ, Νίκος Πιμπλής, αλλά και ο Διευθυντής του Βήματος της Κυριακής, Αντώνης Καρακούσης.

Το "ναυάγιο" και το μέλλον
Το ρεπορτάζ του newsit.gr αναφέρει πως υπήρξε επαφή του επιχειρηματία και μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, με τις τράπεζες για την εξαγορά του Οργανισμού, ωστόσο δεν τα βρήκαν ως προς το ποσοστό του "κουρέματος" των δανείων και μετά από αυτό αναζητούνται λύσεις ακόμα και με παρεμβάσεις σε πολιτικό επίπεδο.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αντώνης Καρακούσης, φέρεται να είπε στους εργαζομένους πως από την Δευτέρα 30.01.2017 είναι ελεύθεροι να "κοιτάξουν" το επαγγελματικό τους μέλλον, ενώ εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως στα δημοσιογραφικά γραφεία υπάρχουν φήμες μέχρι και για "λουκέτο" σε Νέα και Βήμα την προσεχή Δευτέρα.

Εδώ, πάντως, εντοπίζεται μια διαφορά μεταξύ Νέων και Βήματος, αφού στα Νέα δεν υπήρξε παρόμοια "παρότρυνση" και φαίνεται πως εκεί το "παλεύουν" ακόμη... Πάντως, στον ΔΟΛ υπάρχει ένταση ανάμεσα στους εργαζόμενους και στη διεύθυνση.

Τέλος, να σημειώσουμε πως η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστική. Εάν δεν υπάρξει λύση, τότε υπάρχει φόβος -και στις τάξεις των εργαζομένων- πως αυτό θα σημάνει το "κλείσιμο" του ΔΟΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom