Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Νέος χιονιάς από σήμερα - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»


Αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα κακοκαιρίας πρόκειται να έρθει η χώρα από το απόγευμα της Κυριακής και κυρίως από τα ξημερώματα της Δευτέρας του οποίου κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι πυκνές χιονοπτώσεις αλλά και οι καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, ο οποίος μίλησε στο newpost.gr, τις ισχυρές βροχές που θα σημειωθούν το Σάββατο, θα διαδεχτεί ο χιονιάς, με μία μικρή ανάπαυλα.

Ένα σύστημα θα επισκεφτεί την χωρά από τα νότια και θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και νότια πεδινά , πυκνές χιονοπτώσεις στις κεντρικές και βόρειες ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο θα σημειωθούν από την Κυριακή το απόγευμα γενικευμένες χιονοπτώσεις (κατά τόπους πυκνές) σε όλα τα ορεινά της Πελοποννήσου από τα 900 μέτρα υψόμετρο.

Κατά τη διάρκεια των φαινομένων και καθώς η ώρα θα πλησιάζει στις 9-10 οι χιονοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια Πελοπόννησο (Αρκαδία, Αχαϊα, Κορινθία) θα εκδηλώνονται από τα 700 μέτρα και υψηλότερα, τοπικά ίσως και από τα 600 μέτρα αντίστοιχα.

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα κεντροβόρεια τμήματα της χωράς οπού θα εκδηλώνονται πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Παρόμοια εικόνα θα παρουσιάσει ο καιρός και την Τρίτη, ενώ από την Τετάρτη αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων.

Χάρτης χιονοπτώσεων για Δευτέρα και Τρίτη

http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom